Sn.Geo hayırlı olsun.. Karda sizin zararda...
Lakin, ben sabahı bekler acele etmezdim.. Sonuçta piyasalarda fırsatlar bitmez....
YTD...
Printable View
Sn.Geo hayırlı olsun.. Karda sizin zararda...
Lakin, ben sabahı bekler acele etmezdim.. Sonuçta piyasalarda fırsatlar bitmez....
YTD...
Ayrıca bloomberg'e birçok inşaatçı çıkıp konutlar hızla satılıyor, 0.98 muhteşem bir talep yarattı gibi söylemlerde bulunuyorlardı.
Neden 3 milyon stok var. Belki daha fazla belki daha az. Ama elde kalan çok sayıda konut var. Alıcı bulmak da zor olacak.
Araç fiyatları da çok arttı. Geçen sene araç sektörü daralmamıştı. Şimdi ÖTV indirimi talep ediyor araç firmaları çeşitli haberler var.
Konut ve araç sektörü zorda. Sanayi de aynı şekildi.
Doların 6 tl oluşu ekonomiyi zora sokar.
Türkiye'nin dinamikleri açısından bu kur sürdürülebilir değil.
Lakin mantık aramamak lazım. Biz de dedik, kur 5 tl bile olursa firmalar sıkıntıya girer faiz artar. Hesap yaptık 1 yıllık mevduatı telafi etmek için kurun 5.40 olması gerekiyor. Kur 4.72 idi. 70 kuruş dedik. Birde son 3 aydır 4.80 küsür oldu indi 3 ay boyunca o aralıkta dalgalandı.
Mantıkla düşününce kurun 7 tl olacağını düşünmek imkansızdı kısacası.
Mantıksız düşünmek gerekiyor.
3 eylude açıklanacak olan enflasyondan sonra daha net kararlar verilebilir tahminim %3 ten asagi gelmiyecegi yonunde yillik 18.40 civari.
Bu ekonomistleri . Bu tip yazarları ve ekonomi kanalındaki yorumcuları, spikerleri , gazetecileri görünce midem bulanıyor. Hicmi kalemini satmayan yorumcu, gazeteci, ekonomist bu ülkede kalma dimi? Helal süt emmiş duzgun insanlar niçin ara sıra gazetelere televizyonlara çıkmıyor. Nasıl bir ülke olduk .
İşi uzmanından dinleyin.
Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=ylpQ5-gXNmc
[emoji106][emoji106][emoji106]gerçekten süper yorumlar.[emoji2] hiç olmazsa ekonomi kanalındaki tipler ve gazeteciler gibi algı yaratmayıp insanları farklı yonlerdirmiyor . Asıl çok bilgili gibi görünen fakat kafası bunun gibi olan tiplere . Ülkem ve kendi şahsıma üzgünüm.