Ben konusmayayim o konuda vur emri çıkartır trabzonlular hakkımda hele hele tonyalilar, artık muhattap olmuyorum memleketi konusunda suphelendigime memleketini soruyorum eğer teyit alırsam genelde uzaklaşıyorum.
Printable View
Trabzonlular Giresuna zıttır eski meseleden,yani osmanağadan,sebep Trabzon Rus tarafından işgaldeyken yardımına koşmamış,osmanağa ne yapsın,hem osmanlıya,hemde emperyal devletlere,karşısında çarlık rus ordusu vardı,bolşevik isyanından sonra havzadan batuma kadar savaşmıştır,normalde çetedir,sebep osmanlının yüzünden,kıvrak zekaya sahiptir hiç savaş kaybetmemiştir,peşi malum kurtuluş savaşı Atatürkün tek güvendiği adam,hilafetçilerin yüzünden Atamız cumhuriyetin kuruluşu için harcamıştır,bu mevzuda uzundur,tabiki Trabzonlular adına acı bir durumdur,Trabzon,Akçabat yakılıp yıkıldı,İmamoğluda Akçabatlıdır,oralarda bizimde arazilerimiz vardı,dedem rahmetli Osmanağanın yaverlerindendi Atamızında korumalığını yapmıştır,Atamız tarafında bir belge verilmiştir hala durur bizde,Osmanağaya sahip çıksaydı osmanlı Trabzonada yardıma koşardı,1923 yılından 1980 yılına kadar hep idarede vardık Türkiyede,sözümüz geçerdi,adam kayırmazdık dürüst çalışanlar adına,80 darbesi bizi bitirdi ne yazıkki,askerdeyken bana mitten özel davet geldi tekrar bize dön diye,askerlik,polislik benim prensibim dışı olduğundan kabul etmedim,sıradan bir kamu kuruluşundan emekli oldum:(
Uyku tutmadı TTE'den yine zarar var. Zaten iki haftadır full yatıyorum.