https://www.paraanaliz.com/2020/ekon...ecek-mi-45959/
Printable View
Bakanın bugün konuşmasından anladığım, yoğun bakım kapasitesi dolmak üzere; belirtisi olan herkes hastaneye başvursun, bu şekilde tedaviye erken başlayalım ki yoğun bakımlık olmayın. Yine bir dönemin içişleri bakanı Nahit Menteşe gibi duymak istemediği sorulara net cevap vermedi.
Ülkenin sağlık sistemi düzgün diyemem ama uzman doktorlarımız analiz ve sorun çözme açısından avrupalı meslektaşlarından çok önde. Belki de Avrupalı doktorların mesleki açıdan çok iyi olmamalarının nedeni, içselleştirdikleri için yasalara ve kurallara uygun davranma zorunda hissederek mesleklerini icra etmeleri. Geri kalmışlığımızın tek faydası!
Ben bu salgın konusunda oldukça karamsarım. İnsanlar aç ve işsiz kalmamak için çalışmak zorunda, kendilerini geriye doğru bıraktıklarında yaslanacak bir güvenceleri(devlet) yok. Bu insanlar işe gitmek zorundaysa hastalığın yayılmasını nasıl engelleyeceksin? Böyle giderse dünyada ekonomik aktivite başladığında biz hala covit ile uğraşmaya devam ederiz. Bu aşamaya gelindiğinde ise devletin uygulayamadığı karantinayı dünya bize uygular.
Toplam iyileşen 8631 + Entübe 1014 + Yoğ Bak. 1845 + Toplam Vefat 1769 = 13.259 kişi.
Toplam vaka 78.546 kişi.
Bu durumda 65.287 kişi halen hasta ve normal tedavi görüyor. Tabi her kişinin sağlık durumu ayrı bir konudur ama vefat eden, iyileşen, entübe olan ve yoğun bakımda olanları ilk hastaneye gelenlerden itibaren sayarsak bana ilginç bir istatistik gibi geldi. Sanki bu 65 bin kişi ne iyileşiyor ne kötüleşiyor.
Yanlış anlaşılmasın istatistik olarak söylüyorum, Allah ölenlere rahmet, hastalara da bir an evvel şifa versin dilerim...
Tv'lerde her gece pembe dizi var....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada İspanya vaka sayısında İtalya'yı geçmiş.
Yanıldım. :(
Bandın içinde kaldı. :he:
https://i.hizliresim.com/VA5G0R.png
Geçmiş krizleri çok başarılı bir şekilde yöneten ekibin virüs krizini de başarılı bir şekilde yöneteceğinden şüphe yoktur. Ülkedeki virüs Nisan sonuna kadar dahi bitebilir.