Dert yada sevinç yok sadece azalmadığını belirttim.
Printable View
Bu cevap verdikleriniz hep Hollandaya giden arkadaşların gitmeden önceki argümanları, o kadar çok giden oldu ki, bazısı memnun bazısı değil ama hepsinin gittikten sonra ortak söylediği şey sınıf düştükleri. Parasal anlamda bir şey yok yani Avrupada para istiyorsan dubai, amerika. Beklentiyi iyi belirlemek lazım dediginiz gibi Avrupada öyle maddi bir refah, çok iyi bir kazanç filan yok.
Günaydın arkadaşlar, bence bu emeklilik mevzusu iki gündür yeterince konuşuldu:)
Daha ilginç bir konu önerim var.
Mesela, son bir haftadır BİST’in yurt dışına göre çok daha sağlam durmasını, vadeli işlemlerde büyüklerin agresif long olmasına bağlıyorum ben. Salı günü Haziran vade kapanıyor, eğer yurt dışında haftaya tepki gelmezse ( ABD borsaları zirveye göre %10 düşmüş durumda), bizde de çarşamba sonrası sert satışlar gelebilir diyorum.
Bu arada Tuprs'da 20/50 kesisimi gerceklesti...
Darisi 50/200 un basina..
Syg,
Emeklilik icin 5.000 tane Tuprs ve 50.000 tane Eregl oneriyorum..
Ortalik biraz duzelince 75K Tuprs'dan 75K da Eregl'den toplam 150K temettu rahat rahat gelir..
Bu ikisi icin de su sira odenmek zorunda olunan maliyet 900K altinda..
900K yatir 150K al... %16 temettu verimi!!
Hazir uzun vadeli cok dusuk faizli konut kredisi veriyollar, 30 yil kira carpanli bu dandik konutlari almak yerine 6 yil temettu carpanli
bu guzide sirketlermizi konut kredisi ile almak lazim...
Zaten kisa sure sonra temettuler konut kredisi taksitlerini fazlasi ile odemeye baslarlar...
Buna derenin tasi ile elin kusunu vurmak denir.. :)
Syg,
Yurtdışında cambazların altına fed ağ germiş. Ne zaman düşecek gibi olsalar ağı dahada yükseltiyor. Son düşüşü hatırlarsanız. Ne oluyor denildiği anda fed tahvil (yanılmıyorsam özel sektör) alımı kararı açıkladı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi