ben hislerimle yazmıyorum..bir gerçek varki oda dış borç açığının çok fazla olduğu.......veresiye yiyen müşteri gibiyiz...
Printable View
Aslında teknik olarak konuşursak, Türkiye'nin dış borcu diğer ülkelere göre nispi olarak daha az. Hem GSMH'ye göre daha az hem de meblağ olarak daha az. Ancak burada önemli bir fark var. Türkiye yalnız. Tek başına. Öksüz bir evlat gibi.
Diğer yüksek borçlu ülkelerin yanlarında babaları , abileri var. İşte bu yüzden aslında konuya salt teknik değil biraz da duygusal bakmak gerekli.
Faiz düşsün işler açılsın ticaret yaptığı için isteyebilirler .
Örneğin ticaret yapıyorsun taksitle alışveriş vs var faiz artınca bankanın kesintileride artıyor komisyon daha çok ödüyorsun .
Oranlar ve şartlar değişmiştir diye mail atıyor bilgilendirdirdik diyor ama ne oran ne şart yazıyor şubeyi ara bilgi versinler .
Bende doların 2 lira e yapılacak taksitinde 9 çıkmasını isterdim .
O zaman maliyetler düşer fiyata yansır daha çok satış yaparsın sürüm işi olur .
1 maldan 2 kazanacağına 10 maldan toplam 5 kazanmak daha iyi değil mi .
Bazı kişilerle sohbet ediyorsun haline şükrediyorsun adam 2-3 aydır iş Yok cepten yiyoruz diyor . Eşini de işten çıkartmışlar ne yapacağım diyor 2 çocuğuda var okuyan durum öyle işte .
Sonuçta faiz kazanacağız diye ekonomik daha da buhranlı bir durumu kimse istemez diye düşünüyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
enflasyon faiz
katar 0,8 _ 5
pakistan 2,91 _ 5,75
brezilya 3 _ 9,25
rusya 4,4 _ 9
faiz kazanmak diye bir şey yok !! burada kimse kazanamıyor zaten enflasyona yenilmemek için uğraşıyor ! hayat pahallığı bittiği an bu topic terkedilmiş texas kasabasına döner kendiliğinden !!
tabiki istemeyiz.....faiizn yükselmesi, döviz borcunun yükselmesi çok kötü birşey..özellikle biz çalışanlar için...Ama katma değeri yüksek mal üretmediğimiz ve kseden yediğimiz müddetçede bir gün bu durum patlar..mutlaka yüksek teknoloji ihracatını artırmalıyız
Türkiye küçük amerika arkadaşlar. Aynı kafa gidiyoruz birebir aynı sistemi uyguluyoruz. da... dayılar canı sıkılınca matbaada dolar basiveriyor ( bana o öyle değil demeyin allah rızası için ) biz basamıyoruz fark bu...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bakın arkadaşlar..bu ülkede öyle çkmek büyük kriz falan olmaz.....zengine hiçbirşey olmaz...onlar zaten tedbirini alıyor..Serbes kur sisteminde bir anda devalüede olmaz..bizim için asıl tehlike stagflasyondur.....enflasyona rağmen durgunluktur...ama kimse batacaz falan demesin....sadece ekonomi ciddi olarak sallanır...işsizlik patlar, hayat pahalanır....olacak olan bu