Şekerbank gecelik 4.25 ..3 ay geçerli... hoş geldin galiba..
Printable View
Sn.Atmega...
Bankalar dışındaki; yukarıdaki her fikrinize katılıyorum....
Banka bir ekonominin dinamosudur.. Dinamo dönmez ise; kablo ucundaki ampül ışık vermez. Işık vermeyince direksiyon başındaki yolunu görmez. Belki belli bir süre iyide gider ama ilk engelde bisikleti istediği kadar mekanik aksamı sağlam olursa olsun, devrilir, kaza yapar...
O sebeple BANKAların yükselmediği yada yükselemediği hiçbir ekonomi yükselemez.. Bir müddet diğerleri fiyatlanır.. Peki ya sonra?
Kastım şu...
SODA sanayi... Evet kur artışından pozitif ayrışıyor.. Bu durumda Bankalar negatif iken... SODA 4 TL den 5 TL oldu.. Oradan 6TL oldu orada 7 TL oldu...
Peki eknomide işler yolunda değil, ama SODA SANAYİNde yolunda.. Nereye kadar? 11 TL mi?
Bence SODA sanayi yada Tüpraş gibi şirketler iyi durdu.. BIST 84,000 lere geldiğinde dahi..
Lakin buradan bu şirketlerinde yükselebilmesi için BANKA ların yükselmesi lazımdır...
O sebeple maalesef.. BANKA nın olmadığı hiçbir borsada yükseliş ya kısmidir yada geçicidir...
Düşüşleri ise sert olabilir... Çünkü BORSA nın hikayesi BÜYÜME dir.. BÜYÜME para ile olur.. PARA ise BANKAdadır....
Sağlıcakla....
Tüpraşı bilmem ama her hisseyi kendi dinamikleri içinde değerlendirmek lazım.Soda sanayi bist korelasyonu yok dolar ile korelasyonu var.Ürettiği ürünleri dolar üzerinden ihraç ediyor.Pazar sıkıntısı yok avrupada kapanan soda işletmeleri sayesinde talep güçlü.Doların %10 lük artışı karlara 105 milyon olarak yansıyor.Şirketin borç oranı çok düşük kasasında ciddi oranda dolar ve euro var.Hisseye dolar yön veriyor hatta dolara yatırım yapacak arkadaşlar için soda daha cazip bir yatırım.Temettü ve bedelsizlerle dolardan daha yüksek getiri elde edilebiliyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğim kadarı ile normal bilinen 4 incil de bu dediklerinizi yazmıyor.
Sadece YEHOVA ŞAHİTLERİ bu dediğinize dediğiniz şekilde inanır diye biliyorum. :-)
https://eksisozluk.com/yehovanin-sahitleri--105135?p=20
Almanya da ve Hollanda da YEHOVA ŞAHİTLERİnden bolca bulunur. Bizim Türkleri de epey içine almış bir tarikat benzeri yapıdır.
Bizdeki dinler arası diyaloğun bir benzeridir.
%20 vade bozdum, yarın sabah makas normale dönünce kur kaç olursa olsun %20 daha dolara gireceğim, bu geceki %5'le birlikte %25 olacak. 5.5'lara doğru kurda geri çekilme olursa %25 daha vade bozar %25 daha girerim. PPK toplantısına kadar biraz prim yaparsa %25 satar, toplantıda az bir faiz artırımı gelirse sonra düştüğü yerden yine %25 geri alırım. Genel olarak TL dolar %50-%50 gitmeye çalışacağım bundan sonra. Yerine göre %25-%75 TL'ye veya dolara kayarak al sat yapmaya çalışacağım aralarda. Kazanır mıyım kaybeder miyim bilmem ama planım bu. Bir şey yapmayınca da kaybediyoruz zaten, bari daha fazla enayi yerine koyulmamak için bir çaba sarf etmiş olurum.
Kısa vadede ana paraya da faize de ihtiyacım yok. Derdim daha fazla ezilmeme müsaade etmemek, yanlış politikaların zararlarını finanse etmek zorunda bırakılan taraf olmamak. Günlük hayatta gördüğümüz enflasyon %50'leri bulurken %20 faizle avutulmak istemiyorum artık.