Alıntı:
Sadık Usta...
Tanrının varlığı kanıtlanabilir mi?
Her kim ki ben Tanrının varlığını ya da yokluğunu kanıtlayabilirim diyorsa, bilin ki o haddini aşıyordur. Eğer Tanrının varlığı veya yokluğu ikna edici bir şekilde kanıtlanabilseydi bu tartışma binlerce yıl sürmezdi. Bu tartışmaya binlerce
Alıntı:
2. yıl içinde o kadar zeki ve birikimli insan katılmıştır ki fakat buna rağmen konu bir türlü açıklığa kavuşmamıştır. Peki, o halde bu tartışma neden devam etmektedir? Çünkü bilim, siyaset, din ve felsefe, bizi ister istemez bu tartışmaya sürüklemektedir. Tanrının varlığı ➡️
Alıntı:
3. konusu, bir inanç meselesidir. Varlığı kanıtlanmamış zihinsel bir kavrama inanmak, bilimin dışında olmakla birlikte felsefenin ve siyasetin de konusu olabilmektedir. "Tanrının varlığını kanıtladım, işte size deliller" diyen Tanrıcılar, kelimenin gerçek anlamında ➡️
Alıntı:
4. saçmalamaktadırlar. Hele bir de bunu bilimin yeni bulgularını dayanak yaparak savunanlar var ki onlar kaldıramayacakları taşlara sarılan gafillerdir. Önümüzdeki günlerde bunların bazı delillerini felsefi açıdan ele alıp eleştirmeyi düşünüyorum.➡️
Alıntı:
5. Yapmak istediğim Tanrının yokluğunu ispatlamak değil, fakat öne sürülen delillerin saçmalığını ortaya koymaktır.
...............................