bahadır özgür de tam finansal okur yazarmış yani, başlığa attığı sayı doğrudan rapordan alınmış
lakin raporda son üç sıfır konulmamış, gazeteci de hem sayının doğrusunu 3 adet sıfırla yazıp hem de sonuna bin ibaresi eklemiş..
Printable View
hektas ile sasa çok farklı..hektas yeteri kadar düştü ama sasa öyle değil, bana göre 2.25 i görmeden sasa tehlikeli..
o yüzden hektas daha çok tepti..
bankacı arkadaş diyorki stoajı %17.5 yaptılar ve bir yandan faizin yükselmeyeceği beklentisi de oluştu..ama biz faizi 4-5 puan düşürdük..
aynı borsa gibi hemen satın aldılar yani..
ama dedim geçen de böyle oldu ve faiz tekrar çıktı yukarı..yine aynısı olursa bu sefer altını bozup da faize girmem dedim..
son şansınız dedim..
aynı borsa gibi..son şansları..
Ters Omuz Baş Omuz (TOBO) formasyonu, bir düşüş trendinin sonunda görülür ve trend dönüşü (yani düşüşten yükselişe geçiş) sinyali olarak yorumlanır. Teknik analizde bu formasyon güçlü bir boğa formasyonu (yükseliş göstergesi) olarak kabul edilir.
Ne zaman görülür?
Ters Omuz Baş Omuz formasyonu şu koşullarda oluşur:
Uzun bir düşüş trendi sonrası: Hisse senedi uzun süreli düşmüş ve artık satıcılar zayıflamaya başlamışsa görülür.
Formasyonun aşamaları:
Sol omuz: Fiyat düşer ve bir dip yapar, ardından kısa süreli bir yükseliş gelir.
Baş: Fiyat tekrar düşer, önceki dipten daha düşük yeni bir dip oluşturur, ardından tekrar yükselir.
Sağ omuz: Fiyat yine düşer ancak bu kez önceki "baş" kısmındaki dipten daha yüksek bir dip yapar. Bu, satış baskısının azaldığını gösterir.
Boyun çizgisi: Sol omuzdan sağ omuza kadar iki yükselişin tepe noktaları birleştirilerek çizilir. Fiyat bu çizgiyi yukarı kırarsa, TOBO tamamlanmış sayılır.
Yorum ve Strateji
Güçlü al sinyali: Formasyon tamamlandığında (yani boyun çizgisi kırıldığında) teknik olarak alış sinyali oluşur.
Hedef fiyat: Baş kısmındaki dip ile boyun çizgisi arasındaki mesafe, kırılma noktası üzerine eklenerek tahmini hedef hesaplanır.
Onay için hacim: Boyun çizgisi kırılırken hacmin artması, formasyonun gücünü artırır.
Stop-loss: Genellikle sağ omuzun dip seviyesinin biraz altına konur.
Örnek yorum
“Hisse senedi uzun süredir düşüşteyken son zamanlarda bir TOBO formasyonu oluşumu dikkat çekiyor. Sol omuz ve baş net şekilde görülürken sağ omuz oluşmakta. Eğer fiyat boyun çizgisini hacimli bir şekilde kırarsa, yükselişin devam etmesi beklenebilir. Bu durumda orta vadede güçlü bir alım fırsatı doğabilir.â€
yapay zeka ile senin zeka ters yönlü çalışıyor bence :)
şuan 3 gün valörlü ( -%5 ) 50 veriyor max..
valörü düşünce %45 yapar..
17.5 soygun harcını düş
37.1 REEL FAİZ..ziktir len bu ortamda ne faizi..ALTIN TEK KRALDIR..altının ölüsü bundan çok getirir
Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için tahliye kararı verildi - Habertürk
Ahmet Özer, başka bir soruşturma kapsamında da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak-Halk TV
eğer bunlar vatandaşı bekledikleri gibi borsaya çekemezse sıçtılar..
para jet hızıyla ALTIN ve DOLAR a geçecek..bu ay karar anı..
ve bunlar yandım anam diyerek ara toplantıyla tekrar faizi yükseltecek..
SASA ve HEKTAS tek başına borsayı çıkartamaz..