4.Ç de ne kadar kar bekleniyor ?
Printable View
4.Ç de ne kadar kar bekleniyor ?
Herhangi objektif bir kritere dayanmadan kendi görüşümü yazıyorum.2.1-2.2 milyar hasılat,380-400 milyon kar,normalde 450 milyon altında olmaması gerekiyordu,ama şartlar değişti,maliyetler ve ihracatta muhtemel düşüş,dönemde kur farkı karı olmayacak olması...380 altı olursa da,400 üzeri olursa da şaşırırım.
Temettü ne kadar olabilir bu sene
Fk mız gene 5 in altına düştü. 40-43 arası hepsini vermek lazımmış..Ereğli ve Saholle aynı fiyatlardan 39-44 arası 1 hafta işlem gördüler.An itibariyle Sahol 37,18 eregli 36,32 egser 31. Bu 3 lü parite 3.kez yanıltmadı bence gene 1e 1 pariteyi yakalayacak ..
Temettü geçen senenin altına düşmez heralde.Ben an az 2,75-3 TL arası net temettü bekliyorum.İnşlh. yanıltmaz..
3-5bin lot yabancı satmış ben almışım tahta birincisi olmuşum peh. patron alacağın olsun.
pek yazasım yok ama deprem bölgesinden bir vatandaş demiş ki;
40bin lotum var para lazım bir kısmını satacaktım ne yapacağım neler olacak diyor.
Öncelikle bu haberin az da olsa olumlu olduğunu düşündüğümü belirtmeliyim. Ayrıca spkya başvurulmasına karar verilmiş ve spk onaylaması durumundaki senaryoyu bilgim yettiğince açıklayayım.
Başvuruyu spk onaylarsa elinde 40000 lot egser ve 35200 adet egser.r hissesi olacak.
bedelliye katılmak istemezsen 35200 adet egser.r hisselerini satabilirsin kaba tahminle 70-80 bin lira para yapar. işlemler sonunda Verilecek bedelsiz hisseleriyle toplam 151.200 adet Egser hissen olacak.
Bedelliye de katılayım dersen yatırım hesabına 176bin lira yatırıyorsun ve işlemler sonunda hesabında bedelsizler ve bedellilerle beraber 186.400 edet egser hissesi olmuş olacak. Hepsi bu.
yanlışım varsa veya ekleme yapmak isteyen daha bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
hayırdır sermaye arttırımımı açıkladı
Şirketimizin 09 Şubat 2023 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, sermaye yapısının güçlendirilmesi amacıyla ihtiyaç duyduğu fonları tam ve zamanında temin edebilmesi, sermaye artırımı işlemlerinin kısa sürede sonuçlandırılabilmesi ve Borsada işlem gören pay fiyatında öngörülen sermaye artırımı sonrasında yaşanacak sulanma etkisinin azaltılması amacıyla, diğer hususlar yanında;
Esas Sözleşmenin 6 ncı maddesinin Yönetim Kurulumuza vermiş olduğu yetkiye istinaden, 150.000.000,-TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 75.000.000,-TL olan çıkarılmış sermayemizin 350.000.000,-TL'ye çıkarılmasına,
Artırılan 275.000.000,-TL tutarındaki payların 209.000.000,-TL tutarındaki kısmının Şirketimizin yasal defter ve kayıtları ile Sermaye Piyasası Kurulu (Kurul) düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanarak son olarak kamuya açıklanan 30 Eylül 2022 tarihli finansal tablolarında yer alan iç kaynaklardan, kalan 66.000.000,-TL tutarındaki kısmının ise ortaklarımızın yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın nakden karşılanmasına,
Artırılan 275.000.000,-TL nominal değerli sermayeyi temsilen ihraç edilecek 27.500.000.000 adet (C) Grubu hamiline yazılı imtiyazsız payların, Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa)'nde işlem gören nitelikte ve Kurul ile Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK)'nin kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri çerçevesinde kaydi pay olarak ihracına,
Sermaye artırımı işlemleri kapsamında aracılık faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacıyla Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzalanmasına,
Yeni pay alma hakkının kullanılmasında, beheri 1 Kuruş nominal değerli 100 adet paydan oluşan 1,-TL nominal değerli bir payın (1 lot) fiyatının 5,-TL olarak belirlenmesine,
Yeni pay alma haklarının 15 gün süreyle kullandırılmasına, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma haklarını kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların, beheri 1 Kuruş nominal değerli 100 adet paydan oluşan 1,-TL nominal değerli bir payın (1 lot) fiyatının 5,-TL'den aşağı olmamak üzere Borsa Birincil Piyasasında oluşacak fiyat üzerinden 2 işgünü süreyle halka arz edilmesine,
Kurulun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 25 inci maddesi uyarınca, yeni pay alma haklarının kullanılması ve yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların halka arz edilmesi sonrasında satılamayan pay olması halinde, söz konusu satılamayan payların 6 (altı) işgünü içinde iptal edilmesine,
Kurulun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği ile II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği hükümleri çerçevesinde, sermaye artırımı nedeniyle düzenlenecek izahname ile tasarruf sahiplerine duyurunun onaylanması talebiyle Kurula başvurulmasına ve
Sermaye artırımı ve Esas Sözleşme değişikliği işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Kurul, Ticaret Bakanlığı, Borsa İstanbul A.Ş., MKK, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli başvuruların yapılması, izin veya onayların alınması, izahname, duyuru, sözleşme, beyan ve benzeri evrakların imzalanması dahil ama bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü işlemin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine
karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
% 278,6666 oranında bedelsiz, % 88 oranında bedelli sermaye artışı yapılacak... Sermaye 75 milyondan 350 milyona çıkarılıyor... Bedelli için 1 adet hisse 5 TL dan alınabilecek...
Hayırlı olsun...
1000 tane egser hisseniz varsa 2786 adet bedelsiz alacaksınız, 880 adet bedelli alacaksınız..
Bedelli hisse için 5000 TL ödeme yapacaksınız..
Toplamda 4.666 adet egser hisseniz olacak.
5 TL bedelli yaparak 330 milyon TL toplanacak.
Tahminime göre 2022 yılı finansallara göre yaklaşık bu kadar temettü açıklayacaktır.
Daha sonra temettü tarihi le sermaye artırım tarihi aynı tarihe denk getirilecektir.
Yani bedelli-bedelsiz dediğimiz olay gerçekleşecek.
Netice olarak artırımın tamamı bedelsiz olmuş olacak. Fakat bu sene temettü alamayacağız demektir.
Not: Tahmindir. Yatırım tavsiyesi değildir
Tercih meselesi.
Açık olmak adına şimdiden açıklamış oldu.
Bence doğrusunu yaptı.
2022 Temettüden bahsetmemesi de doğal. Çünkü ortada henüz açıklanmış bir finansal rapor yok.
Ayrıca benim yazdıkları 32 yıllık borsa tecrübeme dayanarak yapılmış bir tahmin. Yukarıda da tahminime göre diye yazdım.
EGSER Hemen her yıl temettü verme alışkanlığı olan bir şirket . Böyle olmasa idi, yukarıdaki yorumu yapmazdım.
Bekleyelim görelim
%500 bedelli koyup sermayeyi şişirmeden %500 bedelli yapar gibi para topluyor
dede bu işini bilir.
belki temettü bile ödemeyecek
şu hissede bölünmeyi bir türlü yakalayamadım..
bundan sonrada alana ve elinde olana hayırlı olsun.
tabi bence.
https://i.hizliresim.com/lkz7e2o.png
Belirtilen yıllardaki genel kurul toplantı tutanaklarına göre holding ve Polat ailesinin şirketteki hisseleri 50 milyon adet..
Bu durumda, bedelli sermaye arttırımından elde edilecek 330 milyon TL nın 220 milyon TL lık kısmını kendileri karşılayacaklar.. 110 milyon TL lık kısmını da diğer yatırımcılar karşılayacak.
Benim tahminim sermaye arttırım süreci tamamlandıktan sonra genel kurula gidilirken, 350 milyon TL ya ulaşmış sermaye ve yeni kayıtlı sermaye genel kurulda oylanırken, aynı zamanda yönetim kurulunun teklifi ile 350 milyon TL lık sermayeye göre 2022 karından %100 yani hisse başına 1 TL temettü ödeneceği yönündedir.
Bol kazanç dileklerimle..
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09 Şubat 2023 tarihli toplantısında, diğer hususlar yanında;
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği hükümleri çerçevesinde, Şirketimizin aynı tarihli toplantısında karara bağlanan sermaye artırımı ile iç kaynakların sermayeye ilavesi nedeniyle 150.000.000,-TL tutarındaki mevcut kayıtlı sermaye tavanı aşılacağından; kayıtlı sermaye tavanının 3.000.000.000,-TL'ye yükseltilmesi, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2023-2027 yıllarını kapsayacak şekilde değiştirilmesi ve sermaye artırımı sonrasında çıkarılmış sermaye tutarının güncellenmesi amacıyla Şirket Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6 ncı maddesinin Ekte verildiği üzere tadil edilmesine,
Esas Sözleşme tadil metni için gerekli izin ve onayların alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret kanlığına başvuruda bulunulması dahil her türlü işlemin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüğe yetki verilmesine ve
Sermaye artırımının tamamlanması ve gerekli izin ve onayların alınması sonrasında söz konusu Esas Sözleşme tadil metninin yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulması hususunda Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Şirket ana sözleşmesinde değişiklik yapılıyor, kayıtlı sermaye tavanı 3 milyar TL ye çıkarılıyor.. KAP tan inceleyebilirsiniz.
Açıklamada yazıyor..
"Esas Sözleşme tadil metninin yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulması hususunda Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine,
karar verilmiştir."
Kap açıklamalarını gördüm zaten,ben sermaye artışı için gerekli spk ve tb izinlerinden sonra yapılacak genel kurulda sermaye artışı onaylanır sonrasında sermaye artışı işlemleri olur diye yorumladım.
Açıklamada sanki önce sermaye artışı yapılacak,sonra gerekli izinler alınacak,sonra da sözleşme genel kurul onayına sunulacak gibi bir sıralama var gibi..bu bana mantıksız geldi.Btün izin süreçleri ve genel kurul onayı sonrası sermaye artışı olması gerekir diye düşünüyorum.
Mesela olmaz ama genel kurul sözleşme tadilini, ret ederse ne olacak? Paralar geri mi verilecek?
Neyse yaşayıp göreceğiz,ancak hisse başı 5TL bedelli beni bir hayli zorlayacak,hele temettü filan vermeden isterse.
Sn. efe78
Kayıtlı sermaye sistemini seçmiş şirketler Yönetim Kurulu kararı ile sermaye arttırmaya karar verebilirler.. Hatta 1 defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanını geçebilirler ki burada da 150 milyonluk kayıtlı sermaye tavanını aşmış bulunuyorlar.. Bu karardan sonra SPK ya müracaat edilir ve oranın onayını müteakip bedelli bedelsiz sermaye artışını gerçekleştirirler. Sonrasında ise bu yapılan işlemler (gerek sermaye artışı ve gerekse yeni duruma göre oluşan sermaye tutarı ve yeni kayıtlı sermaye tavanı) genel kurulun onayına sunulur.
Genel kurulun bunu reddebilmesi genel kuruldaki çoğunluğun oylarına bağlıdır. EGSER in çoğunluk hissesi Polat holding ve ailesinde olduğuna göre, genel kurulda hiç bir sorun çıkmaz. Genel kurulun onayını takiben de şirketin sermaye ile ilgili maddesi de ticaret siciline tescil edilir. Prosedür budur. Bunun örnekleri de BİST şirketlerinde bir hayli fazladır.
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 09.02.2023 tarihli toplantısında alınan sermaye artırımı kararı çerçevesinde, Şirket ortaklarımızdan İbrahim Polat Holding A.Ş., İbrahim POLAT, Adnan POLAT ve Murat POLAT, Şirket faaliyetlerinin finansmanında kullanılmak üzere 225.923.574,09-TL tutarındaki sermaye avansını 10 Şubat 2023 tarihinde Şirketimizin banka hesabına nakden yatırmışlardır. Şirket ortaklarımızın nakden yatırdığı bu tutarlar yapılması öngörülen nakit sermaye artırımında ortaya çıkacak adı geçen ortaklarımızın nakit sermaye koyma borçlarının (yeni pay alma haklarının) mahsubunda kullanılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Cuma günü gereğini yapıp avans mahiyetinde şirket hesaplarına yatırmışlar..
Benim yaptığım hesaba göre, 3000 lotu olan bir kişinin bedelsiz ve bedelli bölünme sonrası eğer bedelliye katılırsa 14000 lotu olacak.
Bölünme öncesi hisse fiyatının 35 TL olduğunu varsayarsak, bölünme sonrası fiyat 7.5 TL olur.
Eğer tamamı bedelsiz olsaydı, bölünmeden önce 3000 lot hisse başı 35 TL den toplam 105k TL paraniz, bölünme sonrası 14000 lot hisse başı 7.5 TL den 105k TL olarak aynı kalırdı.
Fakat artırılan sermayenin bir bölümü bedelli olduğundan, başlangıçtaki 3000 lotunuz için 2640 lot rüçhan hakkınız olacak.
İsterseniz açılışta rüçhan hakkınızı pay başı 2.5 TL den 6600 TL ye satip bedelliye katilmazsiniz, isterseniz hesabınızda 13200 TL tutup bedelliye katılırsiniz.
Tek fark, bedelliye katilirsaniz 14000 lot egser ile devam edersiniz, katilmazsaniz 11360 lot ile devam edersiniz.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Not: Hisse sayısı ve bölünme fiyatı yuvarlak hesap olması açısından örnek olarak verilmiştir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Tabi bölünme sırasında 35 TL olacak diye bir kural yok...o zamana kadar pekala 60 TL olabilir hisse...o zaman ruhcan ederi çok daha fazla olacaktır.Hatta geçmişte başka hisselerde benzer süreçlerde fk'nın 20-30 gibi rakamları gördüğünü biliriz,şu an 5,02...ben her zaman olduğu gibi çok şey bekliyorum.
Hesaplamamda hata var, haklısınız.
3000 lot için 2640 lot rüçhan hakkı doğru fakat 35 TL'den bölünürse son fiyat 7,5 değil
9,04 TL oluyor.
Bu durumda bedelliye katılınca gün sonunda 13080, katılmazsak 10440 adet hissemiz oluyor.
Bu şekilde sanırım hesap doğru oluyor.
https://i.hizliresim.com/8ytl8fd.png
Bölünme fiyatı önceki paylaşımlarda 35 TL varsayımı olması nedeniyle 35 TL olarak alınmıştır.
5TL lik bedelli olmasaydı borsadaki toparlanmaya güçlü katılım olurdu,yatırımcı bedelliden çekiniyor bence...