Ya burda neşeleniyoz kendi çapımızda
Printable View
Ya burda neşeleniyoz kendi çapımızda
biliyorum, şaka maka hissenet kurulduğundan beri üyeyim. tüm isimleri de tanıyorum(aşinayım)
Hoş geldin sn palmet,
Bu topikte yazılanların %99'u palavra kalan 1 i de şüphelidir, amman diyim.
Organik tavuk diye bi şey yoktur, belki 50 yıl önce vardır, çift sarılı yumurtanın akı da çift değil yarımdır çünkü Bernolli'nin bileşik teflon kaplar teorisinden hareketle ymurtada çift sarı olması demek yer ve hacim bakımından akından çalması demektir. Dolayısıyla s=a/k*$%78 formülünden hareketle #RTALB oynak hisse. Bili bili yumurtaları Bim'de satılır. Tavuğun lades kemiğine ecnebiler wish bone derlermiş, dilek kemiği yani, @moruk müdürüm Avusturya'ya gittiğinde öğrenmiş ve burda bize anlatmıştı.
Lades çekişince biz zokayı yutmamak için "aklımda" derken ecnebiler "at my mind" mı derler bilemiyorum pek de enterese etmiyor beni. Gurka yatmış tavuğa oğuldan kızdan neyin var diye sorulmaz. Denizlinin horozunun sesi güzeldir, Hint horozu kafes döğüşçüsüdür. Bi de eti de dahil olmak üzere her yeri siyah olan bi horoz/tavuk cinsi var ki araştırmalarımız devam ediyor. Ona siyah rengi veren pigmenti bulabilirsek pigmeliğe de zenciliğe de bi ışık tutulmuş olacak.
Abi ben oradayken onlara Alman diyodum güceniyolardı
Futbolda Armando Diego maradona
İş aleminde almanı tek geçerim
Biri topu Alış sürüş gol atış ta
Diğeri işi alış sürüş sonuçlandırmada on numara
Ortak özellik
Yani orda bunlardan biraz kopya çektim doğru tam çekemedim ama işi ilk alış kısmı tamam gerisi eh Güç yok fazla topu ileri süremiyoz
Ama teoriyi gafada tamamladım canım Ona ne şüphe
Ama onlar üç beş defa dayak yeyince tarihteki kavgalarından artık şeyleri kalmamış cesaretleri kırılmış o da muhüüm
Bak abi
Bi restorana ilk gittin beğenmedin daha gidermisin
Ama sekiz kez gittin dördüncü ve yedincide yemek iyi olmasada olsun olur öyle şeyler dersin
Herşey pisikoloji yani
maradona bizim şantiyede çalısıyor , bır ıkı gune resmını çeker gönderirim sizin bildiğiniz gibi degil. futbolu bırakmış mekanık bolumunde yangın hatlarının fizyon kaynağıı yapıyor
Uyuşturucu müptelası oldu o ya
O ve Naim suleymanoğlu
Bence benzer pisikolojiler
Bi anda parlama parlak alev epey uzun sürüyo
Sonra gündemde kalamayınca
Kenara atıldım hissiyatı ve
Hazin yalnızlık
Bana öyle geldi
Kendini çok vermiycen ya hırs kötü bişey
Hırs hasarettir
bizim şantiyedekide öyle kafayı temiş asıl maradona benim diyor. kökümüz arjantine dayanıyor ordan yozgata gelmişiz diyor. arjantinde kalsaymış asıl maradona bu olacakmıs. ama dedelerinin dedesi ordan gelince bu mardona olamamış felan oyle dıyor.
İlginçki gerçek hayatta kökü burda uzantısı orda olan çok kişi var carlos menem bunlardan biri
Maradona nın en büyük özelliğinin beyninin içinde kurduğu kurgudan ziyade
Vücudunun denge mekanizmasının futbola yatkınlığı olduğunu sanıyom
Top ayaaandayken ona yaklaşıp vücut şarjıyla topu belki ayağından çelersin de adamı düşüremezsin hacı yatmaz gibi
O Berk ismi de o sebep hoşuma gitti
İlk etapta bi güç olucak yani
Varyeteler sonradan geliyo
Arda niye dünya klasmanında olamadı ?
Tanju ise özel hayatına dikkat etse, olurdu dünya star ı.
yazgatlı maradonada aynını diyor.. fizyon kaynagı yapmadan önce dusunuyorum. kaynak makınasını kanala nasıl yerleştırırım. hava sıcaklıgına göre fızyon zamanı ne olur gıbı bır takım seyler soyluyor. elındekı makına ıle havalı duruyor. cern de atom çarpıştırması yapacak adamların havası var.. birde fizyon felan deyınce havalı oluyor. aslında bildiğiniz ısıtıcıyla ıkı plastık boruyu birbirine kaynatıyor...tabi maradona gel kaynak yap maradona git kör tapa felan getir deyincede biraz insan üzülüyor. maradonaya iş buyurdum diye ama ekmek parası işte..ama tanjunun lafını etmeyin bana sinirlerim zıplıyor tokatcı benim akrabamı güzel tokatladı. özel yaşam felan değil bildiğin tokatcı.
Valla abi eski kaynak makineleri başa acayip bela :))
Nereli olursan ol
Argentina Yozgat Akdağ madeni hiç farkmaz:)))
Uğraşır durursun
O yüzden diyom ya
Topu yada işi ilk alış diye
Öyle iş alırsan öyle olur da uzun hikaye burda sayfalara sığmaz pek
Nerden nereye
Şahsi fikrim
Koronayla yaşamaya alışmaya çalışma yönünde
Bugün yarın aşı bulduk bulmadık Çok inanasım yok
Bu ghebreyesus a da tam inanmıyom
Kamunun önüne çıkıp
Aydınlatıcı bi beyanı yok
Hep kem küm
rahmetli naim sületymanoglunu da görmüştüm bir kere ankarada gençliğimde. bir barda arkadaşın doğum günüydü serde gençlik var içeriye bir kaban girdi yakaları kukrlu kanadalılar giyer veya orda karlı memleketlerdeki adamlar fargo filimindede görmüştüm o kabanlardan ..önce kaban yürüyor zannettim. hafiftende alkolluyum. birde baktım kabanın içinde naim suleymanoğlu rahmetli..o bar senin bu bar benim gezerdi herhalde.onun bir yamugunu duymadım alkolden başka .o kadar yükleri kaldırdı ..şöhreti kaldıramadı..
Allah dağına göre kar versin
Hep derim Alkol fenadır
O yüzden ağzıma sürmem
İçi seni dışı beni yakar
zaten benımkıde gençlık yıllarındaydı. 20 yıl oldu bende agzıma sürmem.. ondan oncede ıste boyle bekar iken sosyal ortamlarda tek tuk.
Naim yürekli insandı palmet. Hakka yürüdü o da. Demek ki neymiş;
Ne kadar kaldırırsan kaldır,
Yürürsün bir gün Hakk’a,
Ne kadar sallarsan salla,
Don’a düşer son damla.
Damlaya damlaya da göl filan olmaz. Misal evden 1 hafta tatile gittin. 5 sn de bir damla akıtan musluğun altına bir leğen koydun diyelim. Gelene kadar leğen anca dolar. Dolmaz bile belkim. Hani göl? İnsan ömrü yetmez zati o musluk da çürür. Borular , musluk yani tüm tesisat altın olsa çürümüz gerçi. Dayanıklı metal gerekir.
Hoş geldin bu arada.
Horoza siyah rengi veren veren pigmenti , bitkilere yeşil rengi veren meşhur pigment klofile sorsak bilir bence. İkisi de pigment sonuçta
RTALB şirketini de boşver. Moruk müdürümün hissedarı olduğu TBL ( Twisted Balls Limited ) şirketini bir incele derim. Kanada borsasında işlem görüyor. Onda gelecek olmasa Moruk müdürüm yatırım yapmazdı
Benim tek yer var göç edebileceğim müdürüm. Singapur.
Ben araştırdım kendime göre artık yurtdışına göç hayal
Burdan doğru iş bulmadıkça
O zor
Orlardada kıriz vaa
İzmir in sayfiyelerini göze kestirdim
Büyük göç için
Bu kanıya da şurdan vardım
Eshot otobüsle şehre in izbanla filan
Ama şehir içi kalabalığından uzak dur gene
Ben angarada iyi kötü idare ediyom müdürüm
Sabah ile git sonra eve gel
Korona evveliyatında iyi geziyordum iş için fink fink
O günleri arar olduk
Valla bilet pahalı değilse
O korona testde burnuna çubukları sokuyolar ya canın o biçim yanıyo
Yakarım bileti gene gitmem yurtdışı seyahate
Giden gitsin
Güldüm epey
Yaklaşım güzel
İtibar puanı veremiyorum
Kota dolmuş
Kavimler göçü gibi birseymi
Palmet tamam ya hoşgeldin 0101 kardeşim
Desene ya Eskilerden
Ozlemistik
Hoj gelmişsen be ya
Benimde gafa bi dünya
Tanıyamadık
Gusura neyim galma
Nası university de işler yolunda mi sayın hocam :)
Rahmetli Kayahan, yılandan korkmam iguanadan korktuğum kadar demişti ama (komodo ejderi de olabilir tam bilemedim şimdi) moruk müdürümün en çekindiği hayvan müren balığıdır. Kıyıya yakın kayalık yerlerde olur bu yüzden müdürüm kayalıklara fazla yanaşmaz, iskele alabanda yapmaz. Bu yüzden de Ege'deki Kardak olsun, Eşek adası olsun o tür kayalıklarda fazla kulaç atmaz.
moruk müdürüm Zeki Müren'i sever diye biliyorum ben. Müren balığının adı da Zeki Müren'in ithafı ile koyulmuş. İngilizcesi aslen moray eelstir. moruk müdürüm de nick inin ilk 3 harfini moray den esinlenerek seçmiştir. hatta efsane bir sır vereyim deşifre ettiğim için özür dilerim ama Koray amirim de m yi k yaparak moruk müdürüme bağlılığını ortaya koymuştur.
köperkbalıı/devekuşu felann
bu konuyu irdelediydik nshydn bey
hatta
bu heyvanatın kendi ad/soyad kütüü vs. varkene biz Türkler
artık oricinal isimlere dilimiz dönmediindenmi yoksam neyse ney
böle ünlenmişiz,
büyük kargaşa ...
son sözüm Oralet amire
o mürenler hiç gorüktüü gibin deildir,
bi defan bunnarın Mığrı isimli teyze kızları vadır onnarla karıştırılırla
asıl Mürenle
okumuş eytim almışladır
güngörmüşledir mesela
entel/dantelleride vadır
emme piskopatı pistir ha
amman derimm ...
Şuda bi gerçekki sewgili çiflik müdavimleri
şampanyaydı/puroydu afilli pozladı felann derkene
ne kadan kasarsan kas bi Hayzınberk olamassın
https://i.resimyukle.xyz/L1fLJU.png
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...47608447/detay
Hayvanat deyince amirim
İnsan da sosyal bir hayvan esasen
Bilimsel olarak
Bi de tatilde bizi kimse niye tanımasın ki
Tanısa nolur
Ben ünlü değilim zati
Moruk müdürüme uyar amma
İzmir Karaburunda, ankara Karapürçekte, kocaeli Karamürselde çok tanınmış biri o.
Şimdi diyecek ben kendi halinde biriyim. Kocaelindeki namını Osman anlatsın.
Karaburuna gidemedik Urla da kaza malesef
Daha da gitmek istemiyom
Angaraya bi kez otuz yıldan fazla var tirenden indim kışın niye gittiysem bez Mendili ağzıma burnuma bastım genede burnum soğuktan düştü bi dahada ondan pek gitme istemedim
Izmit için konuşursak kocaeli yi ne bilecem izmit merkez
Balkanların en güzel tiplerini oraya tikmislar yani gitmemek günah gibi bişey bu durumda , Karamürsel den yol kenarından transit geçtim bi iki de inip Yalova dolmuşu yada ters yön ordan izmit otobüsü yoldan içe yürümedim hiç. İzmit merkez beğendiğim bi yer ama yazdan yaza Yalova aktarmasina yukarda dediğim de sadece uzaktan gözle görülüp fark edilen estetik güzellik. Orali olduğunu burdan duyduğum sayin oralette sanaldan arkadaş ta o da dahil bi de eskiden okuldan arkadaş vardı gunubirlik trenle gelip gidiyodu bu arkadas onun dışında başka tek bi izmitli tanımam. Tanıdığım insan sayısı az insanlar genelde sanalda beni gerçekte olduğundan nitel ve nicel daha çok tanıyorlar da bilmiyom valla ben kendime ilginç gelmiyom beni tanımaya niye uğraşı sarf ediyorlar cozumluyemiyom benim için sakıncasi yok tabi de ben gafada daslari yerine zaten oturtamadim beni tanıyanin anca gafasi garisir sonra suçu bana atmiyin da .
En belirgin özelliklerim mesela fırsatci biri değilim kanaatkar da değilim de . Aradaki nuans anlaşıldı yani kanaatkar zaten olaman nefis hep ister hep bi fazlasını
Başkada özelliğim filan yok
İyi ki de yok ne edecen özellik başa bela
Türkçe Anadilim hafiften inancta var Simdilik şükür Hersey Allahtandir yani şu bu olsaydı hikaye yapmadiysan olmadiysa o iş te Hayır yoktur ayrıca bu Coğrafya ve Akdeniz flora sinda organizasyon yeteneği değil gelismek uzaktan yanına yaklaşmamistir insanların, ama bunun sebebi ne inanç ne başka bişey o iş farklı bi yetenek o yüzden kasmaya gerekte yok .
kaza! geçmiş olsun müdür ...
Yaww dün yolculuk mevzuu açılmışş
yolda giderkene lastik patla iner yeparsın
(yapmasını bilmeyenn va şaka diil)
bindiin araç keza yepar (mazAllah) bişey yoksa
işin totalde biraz aksadıysada önemni deildir
devam edersin, yatınız/kalkınız dua edinizz.
Allah kimseyi venedikte bi yerden bi yere yüzerek gitme durumunda bırakmasın
ne diim
zor walla
Dunyada bugun flnansal tefecilik London New York ustunden yurur
Ondan bi once venedik
Bi oncesi Istanbul
Daha onceleri de babil in asma bahceleri
Kaleyi once icerden fethetmedin diye
Davetsiz misafir gorup bizi
Kactilar
Venedik e
Ondan once tabi Esas finansal mekan
galata denen yer
Su anki karakoy
Onlarin mekani idi / imis
Paranin doktorlarinin
600 yil evveli icin konusuyo olursak
Dunyaya finansal tefeci hakim olur
moscow berlin pekin mekin paris maris Timbuktu Bishkek filan olamaz
Askeri guc yada bilim gucu
Sadece
Yanal destek
Ana payanda degil
Hanibal in de filleri vardi
Nooldu
Sonuc?
Sifir
bu yaklasik bi yuzellibin yildir boyle
Amme hizmeti yapiyoz da
Niye?
Bende bilmiyom
Insanlar da niye ogrenme istedigini biliyo mu ki?
Yani kaleyi once
Icerden fethedicen cekirge
trade wars beginning at the end
virus effects life, faster than calculated
eğer bi hesaplıyan vardıysa tabi
bu dünya içün kötü emma memlakat eçün eyi bi haber
yoksa bunlar didişmezse bizim gözü oymağa bakarlar
didişin yavrum didişin
yeyin birbirinizi
https://www.msn.com/tr-tr/finans/eko...rtan-ntp-feeds
artemis anlaşmasına bizi almıyan olursa bu hoşa gitmez elbet
https://www.msn.com/tr-tr/haber/bili...rtan-ntp-feeds
artemis anlaşması da tuhaf ha
uzay istasyonunda tüm işi rus a yaptırıp ona bi pay vermemişler
işin ilginç yanı onlarda buna razı
demekki anlaşma manlaşma yaş iş hacı
gerçi ordan maden cevheri getiremen
getirmen için bişeyi bişeyle sıkman lazım
mengene makas jeraskal ya da zencir ilen dahi sıkman eçün hava lazım. ama sıkaman. nası çekip getirecen daha tutamadığın şeyi
uzayda hava mava yok
vakumlama da sıkma da yok
fizik pirensipleri ya
Bir Çek atasözü der ki: 'büyük öküz, tarlayı eğri sürer'.
ama senin dediğin gibi uzayda hava mava yoksa büyüğünü de göndersen küçüğünü de göndersen aynı şekilde sürer müdürüm
ben uzayı hep yer yüzünden, ya da troposferden gördüm.
hayranlıkla da izledim hep vay be diyerekten
ne stratosfere çıktım ne mezosfere
ama insan oğlu termosfere bile çıktı. ISS orada geziyor şimdi içinde ekiple.
hatta shift değişecekler . geçen kazakistandan saldılar yeni ekibi. varmıştır şimdiye.
soyuz orada kitleniyo istasyona adamlar iniyorlar öbürleri de binip dönüyolar
izin kullanmak onların da hakkı
ama çok isterdim ISS de bi çay demleyip dünyayı seyrederek camın kenarına dikilip içmeyi.
belki oğlum astronot olur ailenin kaderi değişir.
köylerde deyip övünürüm oğlum ISS de işe girdi diye.