Newzet karde ders veriyorsun demeis, soru sormus Tlamnin hareketi burda bitti mi diye. Yanlis anlamissiniz.
Saygilar
Printable View
Amacım laf söylemek değildi kusura bakmayın. Hareketin devamını anlattım zaten. Gün boyu tahtadayım kararlılıkla devam ediyorum, tahta sallandı ama ky dik durdu. Her gün seans öncesi tavana yazarak alıyorum.
"HİKAYENİ KENDİN YAZ" Eskidereli cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
allahın selamı üzerine olsun.kardesim.estafurullah .kesinlikle ders veriyorsun demedim dememde.paylasımları zevkle okuyor bilgileniyor aynı zamanda spruyorum.yanlış anlaşılmayalım.güzel bilgileri zevkle okuyorum hatta siteyi takip eden her kesde zevkle okuyordur .kardesim.sıkıntı yok evvel allah.inş hep beraber kazanırız.birazını döküldük olsun şükür diyoruz yinede.allaha emanet
allahın selamı üzerine olsun.kardesim.estafurullah .kesinlikle ders veriyorsun demedim dememde.paylasımları zevkle okuyor bilgileniyor aynı zamanda spruyorum.yanlış anlaşılmayalım.güzel bilgileri zevkle okuyorum hatta siteyi takip eden her kesde zevkle okuyordur .kardesim.sıkıntı yok evvel allah.inş hep beraber kazanırız.birazını döküldük olsun şükür diyoruz yinede.allaha emanet
Allah razı olsun hakkını helal et yanlış kelime kullandıysam. Ama beraber kazanmak gerisi teferruat. Bu hafta paniksiz atlatırsak daha diri dururuz. Dökülmeden bence sabırla beklemek lazım. Yatırım tavsiyesi değildir.
1 ekimden sonraki işleyişimiz.
TLMAN ana pazar hissesi. Ek 25901
Bu şirketin işleyişi çok kapsamlı. Millet basit görüyor ama yükseldikçe değerini anlayacaklar onlar için sonraki istasyonu beklemeleri gerekecek. Biz koltuğunuza oturalım arkamıza yaslanalım.
Yatırım tavsiyesi değildir. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d24253c9b5.jpg
hisse tavan tavan gidiyor ama mekan çok sessiz
bu gün genel kurulda var .tahtayıda gevsettiler böyle süper iş yapan bir liman bakalım hangi rakamlara oturucak
İnvesting çok seviyesiz ve bilinçsiz ve spekülatör kaynıyor. şura çok güzel bir iki üstad olsada bilg alsak çok güzel olacak
CMBTN.E ve TLMAN.E paylarında 15 Ekim seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak
CMBTN.E ve TLMAN.E paylarında 15 Ekim seans sonuna kadar brüt
takas uygulanacak.
BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite
Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında CMBTN.E ve TLMAN.E paylarında
01/10/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/10/2020 tarihli
işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler pazar değişimi ve diğer
nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından
ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.
SPK'nın 30/06/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay
Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-30 Endeksi
dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/877581
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(01/10/2020 - 06:29:28)
batık firma olsaydı farklı olurdu .iyi çaktılar birdaha her halde .beş yıl sonra 45 olur .zararda olanlar anca o zaman ana paraya ulasır .spek berbat para kazanan firmalar bilançolar para etmiyor
liman yine bir çok insanının canını yaktı 25 kerde mola verir dinlenir artık borsada düşerse ayak uydurur.43 ten çok atlayan yatırımcı oldu .patron namussuz hemewn 2000000 lot hisse koydu bunun dün 500000 beşyüz binini sattı zaten tahtadaçarsamba perşembe belli olur .giden tahtayı iyi takoz koyup son noktayı koydu.lanet hisse liman .duam hep geçerli inş bir afette yerle bir olur .
Limanı bir takım sözde yatırımcılar spek hisse gözüyle almış. Şuanki satışların bir çoğu onların paniklerinden kaynaklı. Bu hissenin emsallerinin fiyatları ortada. Yaptığı iş olarak değil, bilanço olarak. 6 ayda oluşan ve geçmiş yıllardaki hisse başına kara bakın. Neredeyse 3 TL hisse başına kar var. İkinci 6 ayda edeceği karı ve 2020 sonunda oluşacak muhtemel hisse başına kara bakın. Karının en az %70 ini dağıtacağını düşünürsek, (bu seneki gibi bir kısıtlama olmadığını varsayarak) tahmini ortalama %10-15 temettü verimi olacak yine.
Tahtası zayıf hisselerin kaderi bu tavanlar dipler. Ki beklediğim ve olması gereken hareketlerdi. Brüt takasın gelmesi bazılarına yaramasa da gayet güzel ve yerinde bir karar oldu. Sözde yatırımcılar hisseden arınacak. Grafikler düzelecek. Sahibinin henüz satmadığı 750-800 bin lot hissesi kaldı. Onlarda satılacaktır. Unutmayınki sahibinin borsaya hisse pompalaması tahtanın sağlam olması açısından önemli. Zaten çok az lot var piyasada. Düşükten alan adam elinde tutunca aktif dolaşan lot sayısı azalıyor buda tahtanın abuk sabuk hareketler yapmasına sebep oluyor. Bence her şey olması gereken gibi ilerliyor.
Diğer sitedeki bilinçsiz yatırımcı bozuntularının yorumlarını dikkate alan var mıdır bilmiyorum. Ama vah tüh battık bittik diyenleri çok dinlememek lazım. RTA'da dip dip gidince ağlayanlar tavan serisine başladığında hisseyi satmayı geçtim üstüne pazarlayıp hisseyi övmeye başladılar. Finansal bilince sahip olmayan kahvehane kültürüyle borsaya giren adamın ne yorumuna ne yatırımına güvenirim. Geçen hafta nominal değerle piyasa değerini bilmeyen adamlar bir olup doğru bileni yalancı çıkartıyordu. Kendi analizinizi kendiniz yapın. Boş yorumlara ve boş insanlara prim vermeyin.
Grafiğe gelecek olursak nasıl tavan serisinde teknik doğru çalışmıyorsa dip serisinde de doğru çalışmayacaktır. Şu durumda grafik okumak ne kadar doğru karar verdirir bilmiyorum. Tekniğin doğru sonuç vermesi için hissenin stabil olması gerekiyor bence. Grafik paylaşıp hisse 20 lere gelecek 15 lere kadar düzeltme yapacak falan diyenler grafiklerini iyi takip etsin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
patronun borsaya hisse pompalıyıp satması .iyi degil derinlik diyip .aldanmamalı geçen yıl 50 trilyon kar bu baska hissede olsaydı .uçardı yada albayraklar olmasaydı sahibi.tahtanın dengesi bozuldu.asıl patron satışı bitince nerde olucaz bakalım 20 lerin altımı üstümü
Patron satışını sadece elden çıkartmak olarak görmemek lazım. Dolaşımdaki lot zaten az. Bir de düşükten alanlar hisseyi satmayınca iyice azalıyor. Sağlıklı yükseliş için hacim gerekiyor. Maliyetlerin yükselmesi gerekiyor. Onun için de yeni hisse gerekiyor. Patronun satması sorun değil. Önemli olan o satışın nasıl karşılandığı. 45-37 arasından satılan 1.2 milyonu küçük yatırımcı mı aldı? Veya ne kadarını onlar aldı? O gün kademelere bakarsanız satış karşılandığı gibi 500 bin lot alış farkı vardı. Buda satışların çok güzel karşılandığı anlamına geliyor. Önemli olan tekrar 45 lere geldiğinde ne olacak? Veya ne zaman gelecek?
Sahibinin tavan giderken sattığı çok hisse gördüm. Kimisi tavan bile çözmedi. Çözüp düşenler bile şuan satışın olduğu zamandan daha yüksek. Satışa çok takılmamak gerekiyor bence.
SENEDI 02/10/2020
TRABZON LIMAN ISLETMECILIGI A.S.
TRETLMN00020
TLMAN
E
3.001,000
TL. Nom
BORSADA ISLEM GÖRMEYEN TIPE DÖNÜSEN
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
iyi baskılanıyor
Bu farkli, 2 milyon olan satilmak uzere tipe donusumdu. Bu piyasadaki 3 milyon adedin satilamayan tipe donusumu. Yani birilerini cezalandirdi spk. 3 milyon daha az hisse var. Oncede 6.3+2 milyon yani 8.3 milyondu piyasada simdi 3 milyon eksildi 5.3 milyon kaldi. Ceza kalakana dek iyi bir durum daha az hisse var piyasada.
bu güzel habar ama kap haberinde .arada virgül var .3001 adat sanırım .üç milyon degil.ve ayrıca yarın geçerli olucak takas yüzde 30 dan yüzde 36 ya çıkmıştır.2000.000 lot patronundu onula 36 oldu takas payı borsada .üç milyon eksilse piyasadan hisse alması gerekir.bu konuyu anlayamadım hala ama .virgül konmuş üç milyon degil galiba inceler arastıtırsanız sevinirim.
TRABZON LIMAN
36
07/10/2020
kap taki bu günkü takas oranı
TLMAN.E payları 21 Ekim seans sonuna kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek
TLMAN.E payları 21 Ekim seans sonuna kadar tek fiyat işlem yöntemi
ile işlem görecek.
BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite
Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, TLMAN.E payları 07/10/2020
tarihli işlemlerden (seans başından) 21/10/2020 tarihli işlemlere
(seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler pazar değişimi ve diğer
nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından
ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa
yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir
nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa
yapıcılık faaliyeti yapılmaz.
SPK'nın 30/06/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay
Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-30 Endeksi
dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/878721
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/10/2020 - 06:27:57)
patronların aç gözlülügü tahtayı bitirdi .twıtırda uşakları ha bire gaz veriyor .piyasada 6.300 000 lot hisse oldu şu an 8.300 000 .şu an 700 bin küsür gözüküyor patronun malı ama bence diger hisselerinide hepsini satamadı tahtayı koluyor ssadece virmanla dağıttı arada baska büyükler işi bilenler öaktı çıktı koydular patrona anlıyacagın kıvranıyor şimdi.
Valla virgule dikkat etmemisim, birde onceki mesajda 3 milyon lot bahsi gecince 3 milyon gibi algiladim. ancak haklisiniz virgul var yani 3001 lot olmus oluyor yasak gelen. Yanlis bilgi icin ozur dilerim. Insallah kimseyi magdur etmemisimdir.
Selam hisse genel olarak performans güzel lakin bazi gruplar sosyal medyayı kullanıp ihsseyi goturmeye calışıyolarmış niğdeli bir grup girmiş güya ama boyle şeylere inanmayalım kağıt sağlam iş yapar sakın kimsenin sözüne bakıp kağıt almayın diyen adam sizden önce almıştır size derken kendisi kağıttan çıkardır .(YATIRIM TAVSİYESİ DEGİLDİR)
Niğdeli dediğin Mustafa Acar dır. O adam gibi adamdır. Kendisini kfein de izledim. Mrshl da izledim. Adam Mrshl 1 sene dediğinde kağıt 23 TL idi. Soluksuz 63 e gitti sonra 30 a düştü. Peşinden 160 ları gördü 90lara düştü. 500 leri gören bir tahta yaklaşık 1 senede buraları gördü. Bu adam tlman için de uzun vade dedi. Şimdiden söylediği rakamdan 2 katı gitmiş. Satmam diyorsa satmaz. O tahtada varsa ben de varım. Bu kadar net.
patron satışta tahjtamız senlendi bakalım neler görecez daha .
patron tagtada satarken masallah bizim burdada sahne şenlendi .45 de satmayan pişman alan pişman .bu trabzon limanı daha neler görecez bakalım.borsada satışlar artarsa zaten önden roket gibi ineriz hala .9 da alın demeyen 12 de alın demeyen 15 dealın demeyen .şimdidw twıtır dahil patron çakıyor birileride alın diyor .
doğru diyorsun arkadasım aynen katılıyorum
Tebrik ederim acaba alın diyenlerde hisse senedi varmı yoksa alın alın derken hisseleri verdimi ¿ yada hiç almadi komisyon alıyor gaz verip herşey olabilir 400 bin hedef bir yıl demişler neye göre kime göre >>:D adamlar gidin kendinizi dağdan atın deseler atacaklar o haldeler yani vah ki vah
muhterem kardesim tabiki alın diyenlerde hisse olurmu onlar ne çakal.onlar satarlar .yatırımcıda magdur olur .dolar bazından halka arz fiatına bakarsak buralar normal.hatta 32 tl gibi fiatlar ama geçen yıl 50 trilyon kar hisse diplerde süründü.ben trabzon limanına güvenmiyorum çıkışta patron 2 000 000 milyon hisseyi yığdı hemen çakal bunlar .
Adam telefonunu adres konumunu atıyor direk arayıp sorsana iftira atıyorsunuz. Adam portföyünün bir kısmını anlık canlı video ile paylaştı. Ha ona da sahte diyecem anlık değil diyecen, telefonda paylaşırken televizyon kanalı açıktı odaklanırsan doğru olduğunu anlarsın.