TL 5.5649 vurdu çekti.
Printable View
TL 5.5649 vurdu çekti.
bayramın bu kadar kanlı geçeceğini tahmin etmemiştim pala resmen günahlardan kaçmak için kurban kesiyor ve hala yenilerini arıyor
.
eskiye geçti geçecek..İşte benimde dediğim bu..millette bu kadar mal varken yedirmezler kimseye...Zamanı gelecek ama burda birileri sallıyor diye gelmiyecek üstat.Kimsenin beklemediği bir zaman olacak.Makro verilerimiz bu sürdürülemez diyor.Tek istiasnası parasal genişleme olur.Oda bize gelir mi ayrı konu?
5.5604 vurdu ve cekti.. :)
Syg,
Viop demişken bu senenin en düşük seviyesinin görüldüğü şubat ayında 5.20 civarı dolar alan kişinin ben zarar etmedim demesi için yıl sonu 6dan kapatması gerekiyor.
TL + spot dolar illüzyondur
https://i.hizliresim.com/LvDdo1.png
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net
Konu ABD den açılmış iken,
https://www.instagram.com/p/B1Gxpc1g...d=kpkrf0htl6vd
TL bey diyeceksiniz
Vadeli piyasalardaki altin hacminin oldukca buyuk bir kismi cme group uzerinden gerceklesiyor, geri kalani shangai vb.
Londra tezgahustu piyasanin raporlanan hacmi comex ile yakin, ancak Londra'nin tum hacmi comex ten fazladir.
Comexin gunluk hacmi ise normal gunde ortalama 400k * 100 ons. Volatil gunlerde 500-600k oluyor.
Trump bademleri ipten aldı. Bu bademler doğuştan şanslı harbiden.
Ama bu sevda böyle bitmez.
5.5536 vurdu ve cekti...
Syg,
Abi içimizde bekar arkadaşlar var
Az önce ima ettim açık açık yazıym
Öyle yazmıyalım lütfen
Bu verilere göre çok kabaca toplam hacim Comex x 2 veya 2.5 'tan biraz daha fazla olmalı. Kabaca 50-70 milyar $ altını 28 $ aşağıya çekmeye yetmiş.
Her 6 milyar$ satış için 1 USD fiyat düşüşü sanıyorum haber etkisi olmayan normal günler için kabaca hesaplanmış bir veri olabilir.
Benim sormak istediği soru şu :
Vadeli işlemler spot fiyatı etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler?
Haber geldikten sonra yapılan vadeli işlem hacmine ait bir veri var mı?
Fiziki teslimli veya paper vadeli işlemin spotu etkileme etkisi ile ilgili sorum aslında fiziki teslimatlı (VIOP harici) vadeli döviz işlemleri için de geçerli.
Bu konudaki fikriniz nedir?
5.5475 dusus hizlandi...
Boga tuzagi imis bu cikis..
Syg,
5.5499 vurdu çekti.
Arjantin halkının %93'ünde sorun yok zira zaten tasarruflarını dövizde tutuyorlar diyemeyiz, zira para arzının içinde bulunan ve para arzının %93'ünü oluşturan o devasa dövizi kimin ve kaç kişinin tuttuğunu bilmiyoruz.
Örneğin Türkiye nüfusu 82 milyon kişi.
Kabaca 175.000 kişinin 1mTL ve üzeri nakti var. (Hesap başı ortalama 6mTL)
800.000 kişi kadarının da 250.000TL-500.000TL arası nakti var
300.000 kişinin ise 500.000-1mTL arası nakti var.
Toplayınca ancak 1-1.3 milyon kişi yapıyor. Yani toplumun %1-1.5 kadarı.
Cok yakindan takip etmiyorum ama gorunuse gore yerel gelismeleri birakip kuresel ekonomik beklentilere gore fiyatlanir olmus. Burada %5 hareketin dolar/tl ye yaklasik %1 yansidigini gozlemlemistim gecmiste (bugun kalici olmadi).
Fiyatin nereye gidecegini kestirmek guc. Eger fiyat asiri duser ve kurda da devaluasyon gerceklesmezse tefastan petrol yatirim fonu toplayip 1-2 yil vadeli tutmayi dusunuyorum.
try asla dxy la alakasi yok
dxy inerken tl de deger kaybediyor! yukselirken tl de yukseliyor!
sanki dxy try olmus:kmk:
Simdi ben sunu anlamadim
Abd Tufe beklenenden iyi geldi ve ustune trump ek vergiyi erteledi. Bu durumda direk Fed in faiz indirimlerini kesmesi/ertelemesi beklenir. Bu da NORMAL SARTLAR ALTINDA Turk varliklarina satis gelmesini dogurmali ama dolar dustu.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aklim almiyor artik. Haybeye yatirim yapiyoruz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya sizde fırsattan istifade etmeyiverin azıcık canım. altın zirveden döndü belkide daha o seviyeyi hiç görmüycekki bu da dolara günlük bi marj sağladı
Sizde değişen hiçbişey yok
BiZ iç dış politikamizda herşeye tamam abi dediğimiz sürece doları havalandirmiyolar işte
Ama adamda somut bişey göremiyo . yani ne yapıcağin belirsiz
Yapanların . karar alanlarin . Kafasının içi bile net değilken bence sizin amaç herkesin tersini yani plaseyi ben bildim maksatlı show
yArın koskoca bir gun arjantin bir yuzde 40 daha düşsün Mesela
Sizde o günde gelip yazıp çizmezsiniz zaten meselede Kalmaz..
Ama kesmeyeceği fiyatlanıyor.
Nedeni de yaklaşan muhtemel resesyona karşı enflasyonu yükseltmek pahasına da olsa FED'in faiz indireceğinin fiyatlanması.
Yani resesyona öngerdirmeli bir tedbir almak için FED'in enflasyonun ipini salacağı düşünülüyor.
İlk başta ipi %4'e kadar salar diyorlardı.
Sonra hedefi düşürdüler. Ama belki %2.5-3'e kadar salacak ipini enflasyonun.
Sayın philosopher 6,03 aşağı kırıp kırıp yukarı yaptı 2-3 gün. Ben de 6,05 altına bırakmıyorlar diyordum. Ama kısa sürede 5,60a geldi. Desteği kırdığını nasıl netleştiriyorsunuz. Atr değeri kadar düştüğüne mi bakılıyor.
eurusd yine çöktü,.ke .ke o macron gap'ı kapanacak, avrupa kendine gel sabrımızı taşırma.hedef 1,03x !!!!
Fiyatin 35$ dustugu o 15 dk yi spesifik olarak soruyorsaniz, comex gold futures hacmi 11b usd. + Options hacmi de bunun %20-25'i kadar oluyor (su an bakamiyorum).
Vadeli islemler spot fiyati etkiler, ama bu etkilesim vadeli piyasanin/urunun derinligine ve spot urune erisime baglidir diye dusunuyorum.
Mesela gunluk petrol uretimi yaklasik 80 milyon varil ama nymex vadeli hacmi 1.5 milyar varil. Burada spekulasyonlar spotta degil vadelide yapiliyor.
Ote yandan, bir urunun vadeli fiyati ayrisarak yukari giderse piyasaya arbitrajcilar gelir. Eger vadeli kontrat belli bir periyotta spot piyasadan daha derin hale gelmis ve kademeler tutuluyor ise, arbitrajcilarin yapacaklari spot al - vadeli sat islemlerinde vadeli fiyati (yeterince) dusmezken spot fiyat artar.