Doğru tektir yanlış değişik şekillere girebilir. Üçüncüsü vicdanın sesini dinle.
Printable View
Cevap veren iki forumdaş ada thanks
Lakin cevaplar politik olmuş :)
Kardeşim dediğine seviyene inmem dermisin
Dersen kardeşim lafın ağız alışkanlığı derim samimiyetin ve iyimserliğin değilmiş demek
Ben KİRA kontratı imzaladığımda her ayın 5 iş nde vereceğim altına imza attım ama vermediğimde ne olur ben evsiz kalırım cezasını ben çekerim
80 milyondan bahsediyoruz ağızdan çıkan laflar basit olamaz kahvehanede konuşmuyor
Söylüyorsa yapacak Yapmıyorsa yalancı tersini yapıyorsa riyakardır
Dowara ne oldu da - 500 den + 500 puan yaptı
Ayasofya kutlamasımı
Bunlar pazartesi ters köşe yapıp akşam - 10 bin yapmazlarsa dahada bist düşmez
Ya coşku ya küskü
Ytd
Estağfurullah kardeşim samimiyim. Ama tartışmayı seviyesiz bir ortama taşımak istemiyorum. O yüzden.
Bak kardeşim tek tarafı eleştirirsen yanlış yaparsın. Ben siyaset konuşmuyorum. Ama bak bakalım KK'nın konuşmalarına daha adım bir Baykal amca gitmiş. Aday olmayacağım dedi. Pat iki gün sonra aday. Daha çok var da. Ekrem Bey'e bakalım dolmuş olayı vardı 40 kişi binmişti. Videosunu görmüştü.Tezgah vs.
Ya gerçekten bırakın siyaseti. Gelin borsa konuşalım. Siyaset konuşarak bir yerlere varamayız. Gidin bir topik açın orada akşama kadar yazın burayı kirletmeyin siyasetinizle. Ben bu yazıya kadar parti, siyasi bir isim ağzıma almadım. Burada insanlar siyaset okumaya gelmiyorlar. Ben siyaset yapacak olsam bir partiye girerim yaparım. Siz de öyle yapın.
Ama artık burayı kirletmeyin siyasetinizle.
Arkadaşlar , tartıştığınız konunun dışında , ama , en çok izlenen forum olduğu için , hatta ben de hisse senedi yatırımcısı olduğum , viop da işlem yapmadığım halde , sürekli bu forumu takip ettiğim için , aşağıdaki paylaşımı yazmayı bir borç bildim.
Çünkü , bu forumu izleyen , benim gibi , yüzlerce ky. nin olduğunu tahmin etmekteyim.
Birkaç gün önce ,gözaltı pazarındaki , Metal hissesi borsa kotundan çıkarılmıştı.... 10 Temmuz Cuma günü SALİX hissesi de 9,97 TL. den işlem gördükten sonra , seans bitiminde borsa kotundan çıkarıldığı haberi KAP dan duyurulmuş.
Ky. arkadaşların , hisse seçerken , çok dikkatli olması gerekiyor.
Konuyla ilgili KAP haberini , aşağıya kopyaladım.
Payları Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören Salix Yatırım Holding A.Ş. (Şirket)'nin ve bağlı ortaklıklarının finansal ve faaliyet durumları nedeniyle, 31/12/2019 tarihli finansal raporlarına ilişkin bağımsız denetçi görüşü de dikkate alınarak, Kotasyon Yönergesinin 23/1-c ve 23/1-d maddeleri kapsamında Şirket paylarının 13/07/2020 tarihinden itibaren Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir.
Spk ky düşmanı kapat böyle ittir boktan şirketleri 50 şirket olsun ne olur en azından kumar oynamaz millet
Gerçi devlet en büyük müteahhit en büyük kumarcı değilmiydi
Kaş yapalım derken gözden mi olduk ne ???????????? hepimiz Müslümanız ibadete açılsın bunlar güzel şeyler ama diğer taraftan düşünecek olursak para kazanan bir mabetti..... şimdi ki fiatını bilmiyorum ayosofya müzesini gezmek için giriş kişi başı 80 tl idi bugünkü fiatını bilmiyorum yani milyonlarca yabancı turistin burayı ziyaret ettiğini düşünürsek baya bir para toplanıyormuştur.Şimdi altın yumurtlayan tavuğu kestik mi acaba ???????? Eğer böyle bir durum varsa sadece cuma günleri ibadet için kullanılabilir diğer günler için ziyaretçi kabul edilebilir çünkü orada bir gelir var ... ordan gelecek parayla aç insanlar doyurulur evsizlere ev sağlanır .Belki de yabancılar sevinmişlerdir .....müze olarak tonlarca para ödüyorduk şimdi kurtulduk gibi ayakları ....ne bileyim aslında çok boyutlu bir konu aceleyemi geldi ne oldu ......
Ayasofya da namaz kılmak ücretli olsa bakalım kaç kişi girecek..bence 10 lira olsun..hem bizbize yeteriz hem de ibadet ederiz
Din ticaret hepsi hikaye maksat ego ben yaptım başka bir şey değil
Ben siyaseti takip etmediğim için bilmiyorum. Bin katını yaptı desem de yazma demesem de yazma kardeşim.
Sen forum kurallarını okuyarak söz vermişsin. Ama tutmamışsın. Yani yanlış yapmışsın.
Şimdi ben şu siyasetçi onların yaptığı hatanın "bin katını şimdiki yaptı" deyince sözünde duracağını nasıl beni ikna edebilirsin.
Yani siyaset yazarak, forum kurallarına uymayarak bir hata yapmışsın. Ama şimdi diyorsun ki şöyle dersen siyaset yazmam.
Böyle yazarak da beni siyasetin içine çekiyorsun. Ben siyasi mesaj yazmış oluyorum.
Paradoks!
Neyse hakkınızı helal edin dostlar bugün biraz fazla yazdım. Ama yazılarım siyasi değildi. Birilerine cevaptı.
Artık cevap vermeyeceğim! Nokta.
Siyaset yapmam dersin bütün cevapların siyasi
Bir hırsıza hırsız diyecek cesaretin yok sadece senden olmayana iftira
Rica edelim siyaset topiği açsınlar orada de bari haklısın diye ama nerede o zihniyet adam sanki peygamber kötü laf dedinmi cehenneme gideceksiniz diye korkuyorsunuz
Tamam arkadaşım yazma banada
Cehennemde birbirinizi zaten bulacaksınız
Bana ne
Konuşulması gereken bir konuyu konuşuyoruz ama gündem yaratmanın malzemesi olmamıza bu forumda gerek yok..
Madem herkes bir ki burası yeri değil haftasonu diye yazıyor size bir adam anlatayım medyada okuduğumla biz kimiz ki tanıyalım.
Bir kişi var sırasıyla elbetteki başarıları vardır siyasi bir kimlik sahibi olmuş.
Tatile gitmiş resimleri paylaşılmış bazı insanlarla medyaya servis edilmiş, düşüncem yanlış özel hayat gizliliği olmalı ogs de bile gönderince karartılıyor. baykal dedin diye yazıyorum yanlış anlaşılmasın.
Aslında olay ne biliyor musun Ayasofya ymıs, hani rahip vardı gırtlağına basıp gönderdik, davullarla sınırdan geçirdiklerimiz vardı bir zamanlar, uzaklardasın hadi gel dediklerimiz vardı, teknelerde eğlence yapanlar vardı, var ve hep var olacak..
İnsan aklı zayıftır unutur salak olmaya gerek yok aptal durumuna düşmeye gerek yok .. Din başka şey insan olmak başka şey menfaat başka şey..
Hele ki baykal dediğin için pes diyorum günümüzde..
CEvabım size değil bu ara :)
Buraya giriyormuş sözümde durmuyormuşum
Helal sana reis doğrusunu yaptın diye nara atıp yalakalık yapanlar suçlu değil biz suçluyuz
Yav hehe
ağzından müslümanım lafı çıkıyorsa
Yapmayacaksın yaparsan lafı yersin nokta
memlekette camimi yok millet sokaktamı namaz kılıyor
Zübük misali
Akıl yok ego var
Belkide akp gideceğini biliyor..gelecek yeni hükümete yol haritası çiziyor..ben bundan sonraki hükümetin aynı çizgide gideceğine inanıyorum..bakın Rahmetli Erbakan hoca milliyetçi kişiliği de vardı, akp nin geldiği son safha gibi..belki Akp den ayrılanlar bu bayrağı taşıyacak..
Herkesten özür diliyorum gece gece çenem düştü
Kusura bakmayın
Akp den ayrılanlar en çok kimi olumsuz etkiler..chp yi tabiki..baktılar büyük şehirler gidiyor farklı bir manevra zamanı geldi demiş olabilirler..hep düşünmüşümdür bu Babacan neden dışarda kaldı diye..
Zerohedge göre..
ZARA..18 ayda 1.000 mağaza kapatacakmış..(dünya)
STARBUCKS'ta 400 dükkan (ABD)
toplamda 8.600 mağaza/dükkan kapama bildirimi yapmış...
AVM'ler...gidici...
ocaktan beri adım atmadım hiçbir avm'ye önceden arada bir hafta sonları eşim ve oğlumla gider bir şeyler yer içerdik ufak tefek alışveriş falan...şimdi mümkün değil kapısından içeri girmem...çok lazım değil...
ZARA örneğini vermişsin zaten ZARA dan alışveriş yapmak için avm ye gitmeye de gerek yok...bundan 15-20 gün evvel eşime birşeyler aldım hatta internet sitesinden kapına kadar getiriyor...daha önce alışveriş yaptınsa zaten bedenleri kalıpları da biliyorsun sorun olmuyor...haber vardı geçenlerde hatta zara internet sitesine bilmem kaç milyar eur yatırım yapacak diye...mağazaları azaltıp inernete yönelecekler...zaten başka yolu yok bu işin...
ocaktan beri tüm ihtiyaçlarımı internetten alıyorum...gelen pakete 1 hafta dokunmuyorum sonra açıyorum...psikopata bağladık iyice ama yapacak bişey yok...
Benim yazımın neresinde hakaret var.
Siyasal islamcıları. Fanatikleri falan sevmediğim doğrudur. Ama hakaret etmedim. Ayasofya açıldı. Başınız göğe erdi mi? Twitter aleminde ne soktuk ama gibisinden yazan fanatiklere git bak hakareti onlar yapıyor. Atatürk’e bile hakaret ediyorlar kimsenin umrunda değil
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tecrübe şartı kaldırılması anladım ama anlık bilgi ilginç.
Gün içi dolar alıp satanları mı kontrol edecekler acaba.
Çoğu bankada anlık bilgi zor. Büyük bankalarda milyonlarca işlem oluyor ve belirli bir gecikme ile veya gün sonunda kayıtlar alt sistemlerden ana sitemlere aktarılıyor olması lazım. Hatta bu kripto paralarda bile hız bir sorun denilerek yeni sistemler geliştirilmeye çalışılıyor.
https://www.finansgundem.com/haber/m...lkiyor/1504937
Esas mukavelede yapılan değişikliklerle TCMB başkan yardımcılığı için ‘tecrübe şartı’ kaldırılırken, TCMB’nin bankaların sistemlerinden anlık olarak bilgi alabilmesi sağlanacak.
Akıl mantık genelde negatif düşünce üretiyor, bir iş nasıl olmaz onu ya da nerede risk veya tutarsızlık var aklı bir şekilde buluyor. Hayal etmek akıl mantık işi pek değil.
Öte yandan başarılı örneklerin benzerlerini yapmak, geliştirmek vs akıl mantık işi. Tarihe de bakınca çığır açıcı buluşlar önce büyük tepki görüyor sonradan akıl mantık tarafından sahiplenebiliyor.
Çok üstün bilgi, akıl ve zeka sahibi birisi bir şey söylese bir çok tepki gelir ve görüşlerini daha önce bilinen ve kabul edilen düzlemde ispat etmesi istenir
Pratikte de sanatçı ruhu geniş mimarlar, tasarımcılar bir şey hayal ediyor, mühendisler onu üretmeye çalışıyor, yapabilen işinde kalıyor yapamayana biraz müsamaha gösteriliyor ama başarısız ise gönderiliyor. Tabi mühendislerden bazıları mimarlardan ve tasarımcılardan çok daha kabiliyetli olabiliyor tasarlanın çok ötesinde işler üretilebiliyor. Mühendislik özünde akıl mantık ve bilgi işi.
Şirketler metodoloji kullanıyor, müşteri istekleri, rakipler, tedarikçiler, çalışanlardan gelen bilgiler, şikayetler, öneriler vs ile sürekli bir gelişme ilerleme içinde olmaya çalışıyorlar ta ki devrimci bir talep ile karşılaşıncaya kadar. Tesla büyük hayal ile yola çıkmış, diğerleri bu iş tutmaz diye geride kalırken o bir miktar yol almış durumda. Büyük yatırımcılar da akıl mantık ile hareket ettiği için önce başarıyı görmek istiyor olabilir. Tesla sahibi şort satmaya başlamış o da haklı, büyük yatırımcılar da haklı.
Ben akıl, mantık ve tecrübe ile hareket eden bir adamım, sanatçı ruhum yok ama bazı şeyleri tecrübe ederek gördüm. O yüzden farklılıklar vs hoşuma gitmese de daha toleranslıyım.
TR de siyasal islamcıların en büyük yalanı;Türkçe ibadet ve türkçe ezanın dinsizlik adına İnönü ve Atatürk tarafından icat değidiği yalanıdır.
Şidiye kadar hep böyle anlatılar ve ilk defa bu yıl gerçeği öğrendim ; Peki gerçek nedir?
(Konu bu videoda anlatılmış)
https://www.youtube.com/watch?v=gvOiGnBtMuI
İslamın en büyük müceddid ve alimi Ebu Hanife; anadilde ibadeti onaylamış.
Benim anlamadığım şey Ebu Hanifenin bunu onayladığını bile bile nasıl olduda bunu dinsizlik gibi gösterdiler .Türkçe ibadetin Atatürk tarafından icat edildiği propagandası yaptılar hala anlamakta zorlanıyorum
Arap kültürünü, dilini kutsallaştıranlara ve bu bahaneyle utanmadan Atatürke saldıran şeriatçı yobazlara karşı güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geceye bir şarkı bırak....
https://www.youtube.com/watch?v=eoOZj7CYmL0
Ben balıktan anlamam, kılçık ayıklaması vs zor geliyor. Zamanında arkadaşlar ile balık lokantasına gittik, millet mevsimine göre bir şey söyledi ben de kılçıksız lezzetli bir şey olsun dedim galiba kılıç şiş veya kalkan şiş geldi. Sonradan baktım hesabın yüklü kısma bana ait hesabı ben ödemiştim.
O yüzden dua filan ederken de dikkat ediyorum, yalnış bir şey isteyip de sonradan hesap yüklü gelmesin diye.
Fileto alınca kılçıkla uğraşmazsın...
Millet kokuyor diye koyun eti sevmiyor, ben de yosun kokuyor diye genelde balık sevmiyorum. Ama ne yediysem biftek tadındaydı.
Şimdi baktım hakikaten balıklar arasında fiyat farkı çok fazla. Küçük hamsiler kılçığı ile kafası ile yeniyor o artık serbest olmayabilir.
Yemek işi de bir lezzet ve haz işi. Oraya girsen bir derya. Bir kaç lezzet ustası var, adam hayatta mutluluğu yemek lezzetlerinde bulmuş TV'de programlar yapıyorlar.
Beni doyuran şey ilginçlik. İlginç bir şey görünce, bulunca mutlu oluyorum.
Şu hayatta çok değişik mutluluk kaynakları var.
>>>>>>>>>>>>>>
BUGÜN DE ZARAR ETTİK
Şirin bir Anadolu kasabasında, çarşı içinde birbirine bitişik dükkanlar varmış. Akşam oldu mu dükkan sahipleri aynı saatte kepenklerini kapatarak evlerine giderlermiş. Bu dükkan sahiplerinden biri her akşam kepengini kapatırken "bugün de zarar ettik" der, sonra da yüzünde hüzünlü bir ifadeyle evinin yolunu tutarmış.
Onun bu sözlerini duyan diğer dükkan sahipleri aralarında:
"Bu adam niye böyle diyor, işlerimiz iyi çok şükür, acaba o bizim kadar kazanamıyor mu?" diye konuşmuşlar ve ertesi gün adamın dükkanına gireni çıkanı gözetlemeye başlamışlar. Ama bakmışlar ki dükkanın müşterisi çok, üstelik girenler de elleri kolları dolu çıkıyorlarmış. O akşam adam kepengini indirirken hepsi:
"Bakalım bugün de zarar ettiğini söyleyecek mi" diye kulak kesilmişler. Adam yine her zamanki gibi zarar ettik diyerek kepengini kapatmış ve evine gitmiş.
Diğer dükkan sahipleri acaba ne yapsak, ne etsek bu adam halinden memnun olur diye düşünmüşler ve sonunda ertesi gün için bir plan yapmışlar. Dükkanlarına gelen müşteriler birşey istediğinde "Bizde yok ama şu dükkanda mutlaka bulursunuz " diye adamın dükkanına yönlendirmeye karar vermişler. Ertesi gün de bu planlarını uygulamışlar.
O gün bütün dükkanların müşterileri bir tek o dükkan sahibinin dükkanına gittiğinden diğer dükkan sahipleri:
"Artık herhalde bugün de halinden şikayet etmez" diye düşünerek olacakları görmek için akşamı zor etmişler. Akşam olunca adam yine dükkanının kepengini indirmiş ve ardından:
"Bugün de zarar ettik!" diye kendi kendine söylenince diğer dükkan sahiplerinin sabrı taşmış, hep bir ağızdan adama yüklenmeye başlamışlar:
"Sen ne gözü doymaz adamsın! Sen halinden memnun olasın diye bugün hepimiz kendi müşterilerimizi de sana yolladık, hala da zarar ettim diyorsun, gözünü toprak doyursun."
Arkadaşlarının tepkisine çok şaşıran dükkan sahibi biraz durup şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra cevap vermiş:
"Maddiyat sizin gözünüzü o kadar karartmış ki zarar deyince aklınıza sadece para geliyor. Oysa benim zarardan kastetiğim geçip giden ömrüm. Ben her akşam eve giderken ömrümün sayılı günlerinden birini daha kaybettim diye hayıflanıyorum.
Hepimiz faniyiz, ömrümüz sınırlı ve her gün bize bahşedilen ömrün bir gününü daha kaybediyor, zarar ediyoruz. Bunu önlemek mümkün değil. Ancak bir daha geri gelmeyecek olan bu günleri faydalı şeyler yaparak geçirirsek en azından ziyan etmemiş oluruz.
Neyin ne olduğunu anlayınca hayat bitiyor. Sırf bu bile ölümden sonra yeni bir hayata bir delil olması lazım.
Öte yandan sonsuzluğu isteyen kişinin açlığa, susuzluğa, yalnızlığa genellersek yokluğa alışkın olması lazım.