Miktar nedir?
Hiç bişi olmaz..
Daha evvel nedenleri ile belirttim..
Daha da zengin oluruz..
Kimse faiz falan istemiyor..
Yüksek faiz de evlerin arabaların malların mülklerin yazlıkların arsaların hepsinin değeri düşer..
Ama yüksek döviz de hepsinin değeri yükselir..
Zaten bankalardan 250 milyar dolar var...
Bakmayın buradaki 2-3 tl mevduatçısına..
Herkesin keyfi yerinde..
Bunu daha evvelde yazdım..
Geçen sene 215 e araba alan arkadaşım 270 oldu kankaaaa bırak bu borsa işlerini diyo..:oleyo:
Yaza doğru yapacaklar zaten..
Eskiside yapacak idi..
Borç ne kadar fazlalaşırsa yüksek faize o kadar duyarlaşır..
Ne kadar yüksek ise borç , yüksek faiz de ekonominin yaşama hava alma kapasitesinin süresi o kadar düşer..
24 faize 10 ay dayanabildik..
Geçen sene yüzde 30 40 kredi genişlemesi yapıldı..
Bu da demektir ki 19 faize 6 ay bile zor dayanır ekonomi..
8.3500....
döviz bir yerde durur , serbest bıraktılar , likit kalın
TL bir iluzyondur..
Syg,
Artık faiz artıracaklarını hiç sanmıyorum bahri.
Bir şeyleri göze aldılar ama neyi göze aldıkları konusunda en ufak fikirleri var mı emin değilim...
Ayrıca evet maalesef %54'ü dolarize, otomotiv (ize), emlak(ize), altın (ize) olmuş bir ekonomide,,, bu olan bitenin sonuçlarını anca üretici ve de yukarıda ize'leri olamamış alım gücü düşük kesim çeker sadece, gerisi memnun halinden...
Ama komik olan bu kadar dolarize olmuş bir ekonomide hala yerli ve millilikten söz edebilmek...
doalr 1 aylık faizi peşin veriyor hemide 1 günde dün verdi 1 aylık bugün 1 aylık daha verdi
8.82 ve üstünde faiz artışı gelir
yapmazlar diyenleri, dolar 8.58 olduğunda nasıl damadı gönderip naci'yi getirdiler hatırlatmak isterim
Etliye sütlüye dokunmayayım ürkekliği ile yazılmış bomboş bir yazı...
Faizin kendisi zehirdir gibi uçmuş laflarla donatılmış... Dövizin yarattığı maliyet mi, o da ne, öyle bir şey mi var, döviz güzeldir, cicidir...
Tabii bedava verelim parayı size, hatta geri de ödemeyin, sizin olsun. Ama eve arabaya %30, %50 zamları geçirin... Kendi paranızın değerini pula döndürün...
Her taraftan samimiyetsizlik, çıkara, pozisyona göre hareket etme akıyor son günlerde....
dolarları 8.82 ve üstünde satmaya hazırlanın
doalr 10 u görene kadar beklerler yapmazlar değil yapamazlar kredi kuruluşlarına açıklayamazlar bir öncekiş mb yi neden aldıklarını daha öncede yazdım doalrın yükselme sebebide borsaların düşme sebeide yabancı yatırımcının uzak durma sebebide güven eksikliğidir.
Sorun şurada bu durumu kendileri yarattılar... Sürecin bu şekilde işlemeyeceğini düşünmek için basiretsiz tüccar olmak gerekir...
Sonuçta 6.85-90'lardaki doları konuşacağımız günlerde 8.50 doları konuşuyoruz... Şaka gibi gerçekten...
Burgan TL mevduat için %19.50 diyor, daha fazla alma imkanı var mı şu an?
neyi kime açıklayacaklar, adamlar kanunları bile takmıyorlar, kredi kuruluşlarını mı takacaklar? Bu iktidar sayesinde mantık ve akılla yatırım yapmak imkansız hale gelmiştir. Kimse piyasa karşısında duramaz, Fed bile duramıyor. Öyle bir artırırlar, öyle bir u dönüşü yaparlar ki şaşar kalırsınız. Ben artık alınan hiç bir karara şaşırmam, yarın Naci Ağbal tekrar göreve başlasın kaşım oynamaz.
-TR 5Y CDS 473.99
- US10Y %1.772
%3.24
Durumlar çok kötü.!!!!
Yakında .!!!
Dolar 10TL olursa hiç süpriz olmaz.!!!
beyler anlamadığınız durum şudur, merkezin faiz artırmasına gerek yok. Tahvil faizleri artıyor mu? Görevden alınmadan önce kaçtı, şimdi kaç? Devlet tahvili MB faizine göre belirlenmiyor. Dolar 8.82 ve üstünde kalıcı olsun 20%'nin altında 10 yıllık devlet tahvili alan çıkıyor mu yaşayıp görelim.
Faiz artışı istenmiyorsa mb başkanının görevden alınmasını zorlaştırıcı kanun çıkarılacak mb başkanı çıkacak açıkca tarih verecek Eylüle kadar faiz indirimi yok diyecek gerekirse ek sıkılaşma da yapılır denilecek sayın ağbal bakan olarak atanacak kontrol bende diyecek ya da bir yerden en az 10 milyar dolar para gelecek öyle kuru serbest bırakma şansları falan yok çok gördük geçmişte öyle kur bir yerde dengelenir lafları yok millet satar lafları boş şeyler kur yükseldikçe daha yüksek seviyeler gelecek diye iştah daha da artar
Buradakilerin anlamadığı bir şey var.
Ağbaldan sonra Damat mantığı uygulanıyor.
Doları bir yerlerde tutma isteği zaten yok.
İstek olsa da para da yok.
Yani hükümette bu yönde bir kaygı yok.
Siz fakirleşiyorsunuz, ancak parayı yönlendirenler sizden farklı düşünüyor.
Ki kendileri de muhtemelen bu yönde pozisyon aldıklarından dolar çıktığında mutlu da oluyorlardır.
Ben de TL deyim malesef.
Bu kadar da yapmazlar ın yanlış kararını aldığımdan çok pişmanım.
Yüzde 20 lik faiz daha 2 hafta içinde çöp oldu.
Şu anda Türk Lirasının Venazüella para biriminden bir farkı var mı?
Elde tuttukça fakirleştiriyor.
doları yukarı itmedikten sonra ters dolarizasyon zor....
Size 1 milyon dolarlık bir soru....
Siz sabah gazetesinde çalışıyor olsaydınız, MB görevden alınma öncesindeki cuma günü o manşeti atacağınızı biliyorsanız hala TL de pozisyon alır mıydınız?
Her Türk vatandaşının bu soruyu kendine sorması gerekmez mi?
Bir arkadaş finansbank yeni girişe 350k ne veriyor öğrenebilir mi?
Yakında zengin doğalgaz yatağı bulurlar.!!zengin petrol, uranyum, altın yatakları
Müjdelerini verirler.!!
Tam Aziz nesinlik..!!!:oleyo:
Size bir iyilik yapayım.
Herkesin beklediği sorunun yanıtını veriyorum.
DOLAR HANGİ SEVİYEDE DURACAK?
Cevap:
Ülkedeki bireysellerin dolar mevduat oranları yüzde 95 ler olunca kimse seviye sormayacak...
Ki bu gidişle orta vadede bu oranı bekliyorum.
Vatandaşa sermaye kontrolü işe yaramaz.
Sadece, Kasa satışlarında patlama olur.
8,50 olana kadar elinde dolar olan şirkette seviniyordu. 7 altına inince ağladılar. 7,30 lardan ev satıp alan oldu bu faizde çok gitmez dedim içimden adamlar başardı. dün mutluydu dolarda olan. 9 lira olsun bozacağım diyordu. az kaldı. bende dolar falan almadım tl faizde tutuyorum yarısı da borsada. tekrar aynı şeyleri yapmazlar diyordum anlaşılır gibi değil. aslında anlaşılır yani iktidar buyken iyi bir şey beklemek hata. 300 binlik arabalar 500 bin olur. fakirleştikçe fakirleşiriz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 1 Nisan Perşembe günü yatırımcı sunumunda yatırımcılarla bir araya gelecek
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), başkanlıkta yaşanan görev değişiminin ardından ilk kez yatırımcılarla bir araya gelmeye hazırlanıyor.
1 Nisan'da TCMB yerli ve yabancı yatırımcılara "Makroekonomik görünüm ve para politikası" başlığıyla videokonferans yöntemiyle bir sunum gerçekleştirecek. Bloomberg HT'nin gördüğü davet metnine göre TCMB 1 Nisan'da saat 14'te yurtiçi yerleşik ekonomistlerle, 16'da ise yurtdışı yerleşik ekonomistlerle bir araya gelecek.