fiyat artışı: dolar , euro yükseldiği için artış oluyor. altın onsu an itibariyle. ons alış satış tl =1900.85-1901.20
Printable View
fiyat artışı: dolar , euro yükseldiği için artış oluyor. altın onsu an itibariyle. ons alış satış tl =1900.85-1901.20
Sevinemem.. Gelirim eriyor..
Hesabıma bir kira yattığı zaman en az 10 gram altın alırdım 4-5 yıl önce.
Şimdi 3 küsür gram.
1 kira = 1 gram'a doğru gidiyoruz.
Bir de hala televizyonda uçuyoruz kaçıyoruz diyenler yok mu.. Ah ulan ah!
Ons haftalıkta 1915 dolar üstünde kapatırsa sıkıntı....ytd
05/11/2020 18:01:34
Euro Pacific Capital Inc CEO'su Peter Schiff, Amerikan başkanlık seçimini muhtemelen Biden'ın kazanacağını, bu sonucun altında alım işareti verdiğini savundu.
ABD'de seçimin ve hukuki itirazların resmi olarak sonuçlanmasının haftalar alabileceğinin altını çizen yönetici, "Seçimin sonucunda kesin olan bir şey varsa o da para basılacağı. Gelecekte ayrıca epey enflasyon yaşanacaını düşünüyorum. Bunlar da büyük miktarlı paranın altına gideceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ons 1946.61 dolarsss..
Video altındaki yorumlardan...
https://i.hizliresim.com/2zCEcU.jpg
Sağ motor $/TL,
Sol motor Au/$ Ag/$...
Göklerin kartalıyız vesselam..
1$=1TL yap ama kasadaki rezervi boşaltma faizi yükseltme!Alıntı:
"Başkan Murat Uysal görevden alındı yerine Naci Ağbal atandı"
Ne yapsın fukara, dişlilerin arasında öğütülüp gitmekten başka şansı yok..
06.11.2020 cuma günü saat 17 den sonra açıklanan merk bank başkanı Murat Uysal ın görevden alınması yerine Naci Ağbal ın atanması ayrıca istifa haberi ekonomide operasyon yapıldığını düşündürüyor. küçük yatırımcının elindekini satmasına fırsat vermediler. 09.11.2020 pazartesi piyasaların açılışında altın yüzde dokuz düştü dolar ve euro yüzde 8,5 düştü. aksine borsa günü yüzde 3,5 yükselişle kapadı. dolar, euro, altındaki çakılma şok düşüş operasyonuyla birileri bir gecede zengin oldu. vatandaşın cebindekini almasını iyi bilirler. operasyon için cuma gününü seçilmesi düşündürücü
Dehşetli olan yumruklaşma değil Asrın liderimizin herkesin bildiği eksi rezervden haberinin olmaması..Alıntı:
Aytun Çıray;"Dün Naci Ağbal Sarayda MB rezervlerinin tükendiğini anlatır.
Bunun üzerine Damat aranır, aynı soru sorulur.
Damat telâşla Saraya gider; ancak Sn Erdoğan'la görüşemez.
Çıkışta Ağbal'la karşılaşırlar ve tartışma yumruklaşmaya kadar gider."
Selamlar. Gldtrf alırsam komisyon dışında hala yüzde 1 vergi varmı acaba.
fiziki Platin külçe bulursanız aldırtın yurtdışından. Türkiye de fiziki platin ve paladyum külçe kolay bulunmuyor. ayrıca bulursanız bile %18 KDV si var. dandik bir ekonomi.
fiizki Platin alın yatın üzerine en az 5 yıl oturun.
https://i.ibb.co/0Z9pwgL/Xptusd.png
url resim indir
Papaz krizinde faiz artırma 20 ay kadar etkili olmuştu ama o zaman içinde de 120 milyar$'lık cephaneyi BatırEl hocamın taktiğiyle şakkadak 10 şakkadak bi 10 daha diye diye bitirmişdik.. Şimdi cephanesiz kaldık aynı faiz artırımı ile aynı sonucu beklememeli..
Umarım aynı durm ile karşı karşıya kalmayız ama 2018'de Arjantin faizleri %15 artırmasına rağmen peso gün içinde %15 yakın değer yitirmişti...abd ile swap line anlaşması sağlansa rahatlarız, yoksa ...
Altın fiyatları düştüğünde güzel alım fırsatları oluyor. Ne kadar düşerse o kadar iyi.
Fiziki yastıkaltı metallerden asla şaşmayın!!! Düşsede yükselse de sürekli fiziki biriktirmeye devam edin!!! Kimseye güvenmeyin. Yastıkaltı fiziki metal tek ama tek güvencenizdir!
Küreselciler medyada cirit atıyor. Devletler aciz ve başarısız. Devlet yöneticileri satılmış. Bilim kurullarının çoğu mason veya fetöcü. Ne emir alırlarsa onu söylüyorlar. Yakında nerdeyse nefes almayı bile yasaklayacaklar.
Bunu diyen doktorun ebesini gelmişini geçmişini... Hangi bilimsel veriye dayanarak söylüyor bu iyi aile çocuğu... Bilim adamları da satılmış... O zaman açık alanda koşmayı da yasakla yürümeyi de yasakla... Hatta osurmayı bile yasakla... Belki osuruktan da korona bulaşabilir.
Küreselciler bilim kurullarını resmen satın almışlar. Sonumuz hayra alamet değil.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: Sigara içilmesi koronavirüsün yayılmasını kolaylaştırıyor
https://www.haberler.com/bilim-kurul...622270-haberi/
Altın sadece fiziki olarak tutabiliyorsan altındır. Bankada ise o artık hisse senedidir, mevduattır, repodur, şudur budur ama altın değildir.
Fiziki olarak tutmanında riskleri var.
Bencede en mantıklısı fiziki ama saklama koşulları zor ve riskli
Daha dün, 2020'nin Mart ayında ons bazında 1450 dolarları görmüş altın, içinde bulunduğumuz Kasım ayı itibarıyla (ani bir düşüş yaşamasına rağmen), 1900 dolar barajı civarlarında yeni bir yön arayışına girmiş durumda.
Her ne kadar bugün 2000 dolarlardan 1900'lere gerilemiş diyorsak da, aynı yıl içerisinde 1500'lerden 1900'lere yükseldiğini ve arada ons hesabıyla, şu an elden çıkarsak bile, yıllık 400 dolarlık bir kar bıraktığını da unutmamak lazım.
Binaenaleyh, kısa vadede hedefi geçer yada geçemez, orasını bilemeyiz... Fakat bakalım 2021 Mart ve Kasım aylarında bizler hangi rakamları konuşuyor olacağız? Vesselam.
Aşı Altın'ı Gümüş'ü bitirecek mi?
O şırınga borsaları şişirmek için ortaya saçılan terelyon dolarları geri emerse bitirir..
Vaktiniz varsa bu videoyu mutlaka seyredin. Küreselci satanistler o fiziki altınları gümüşü platini elinizden almak için her fırıldağı yapacaklardır. Asla ama asla yastıkaltından çıkarmayın! Medyayı kapatın ve fiziki altın gümüş platin biriktirmeye herşeye rağmen devam edin.
Fiziki alamayan, kısa süre sonra satmak zorunda olan, veya güvenli kasa saklama imkanı olmayan yatırımcı kardeşlerim için tavsiyem özellikle KuveytTürk tercih etmeleridir. Çünkü bankadan istediğiniz fiziki teslim yapabiliyorlar. Diğer bankalarda fiziki teslim prosedürü 1 KG ve üstü için var sadece. KuveytTürk her gramı teslim edebiliyor.
https://youtu.be/8LSyYJqSZH4
Yükseliş trendi virüsle başlamadı ki aşıyla bitsin. :)
(dik çizgiler 1 Ocak'tır)
https://goldprice.org/charts/history...ar_o_x_usd.png
Altın aldım ama maalesef yüksek fiyatlardan.:(
Altının değerlenmesi için ömümüzdeki aylarda hangi gelişmeler beklenebilir?
Gram altının on yıllık grafiğini açın bakın,o trendin bozulmayacağına iyice ikna olduktan sonra bir altın yatırımcısı için zararın söz konusu olamayacağını anlarsınız.Sadece yukarı giden trendde testere hareketinde testere yukarı hareket ederken almışsınızdır ,şimdi testere aşağı hareket etti zarar gibi görüyorsunuz,hareketin devamında testere daha momentumlu olarak yukarı gider sıkıntınız kalmaz müsterih olun bence.
Ben yıllardır gram altın yatırımcısıyımdır,hiç zarar edeni görmedim ,duymadım.Ha geçen hafta aldım bu hafta satarım diyenler varsa onlar yanlış adrestedir ,o arkadaşları bist arenasına alalım,orda ya herro ya merro.
Altın satılmaz,hep alınır hep alınır:))))))))))))))Geçen wolkswagenin bir modeline baktım 1 milyon 50 bin lira.Araba 1500 kilo .1 kilo gümüş altıbin lira.Ben 170 kilo gümüş vereceğim 1500 kiloluk otomobil alacağım öyle mi.Bu fiyatlar saçma ,yakında emtiada asıl fiyatlar ne olmalı dünya öğrenir.
Sayin hkm, altin biriktirmeyi hangi araci kullanarak yapiyorsunuz?
Fiziksel, banka üzerinden ya da GLDTR.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GLDTR alıyorum sn onurbey.GLDTR nin sözleşmesinde fiziki altın var deniyor.Fiziki olması elbet tercihim.Bir de borsada işlem gördüğünden her an al sat yapılıyor,olağanüstü günlerde de genelde pek marj olmuyor.O yüzden tercihim GLDTR.Ha elbet gümüşte de GMSTR alıyorum.Platini de kuveytden hesap açtım ordan alıyorum.Şu ara yüzde seksen emtiadayım.Ortalık karışacak diğer enstrumanlarda gece uyuyamam.
Cevabiniz icin tesekkur ederim sn hkm.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.goldist.com.tr/altin-fonunun-avantajlari
http://www.gumustr.com
Arada fiyatlar olması gerekenin üstünde olabiliyor buna dikkat edilmesini öneririm.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tatlı tatlı DışBorç yerken artış oranları böyleydi, Döviz<Gerçek Tüfe<Ücretler...
Acı acı DışBorç öderken artış oranları böyle olacak, Döviz>Gerçek Tüfe>Ücretler.
Ücretler Resmi Tüfe'ye eşit tutularak bu engel aşılacak ama mevduat faizini
Gerçek Tüfe'ye eşitlemek veya bir puan üstüne çıkarak para sahibini ikna etmek işin zor kısmı..
Altın her devrin enflasyonunu en doğru ortaya koyan araç olmuştur.
Bilgi altın-gümüşten daha kıymetlidir. Aradaki uçurum zamanla daha da artacaktır...