super marketlerin kimisine ceza gelmiş gene.
Printable View
super marketlerin kimisine ceza gelmiş gene.
Tuncer bey i ben de takip ederim. Ama şu an ekonomi yönetimi dengeyi kaybetmiş durumda. Bu gece tv ye çıkıp nas var faizi sıfırlayacağım dese ne olacak? Kontrol dışı zamanlarda kontrollü yöntemler ile yatırım yapılmamalı
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir- iki yil sonra kurun 2 ya da 3 kati olacagini bilen hicbir yabanci yatirimci da gelmez ne dogrudan ne dolayli. Olan firsat bu firsat diyip kacar. İthalatci stok cekmek ister doviz talep eder. Ara mal/ ham madde ithalati patlar. Hane halkinin alacagi ithal urun talebi one cekilir patlar.
Almanci aglar, Turist Turkiye sok pahali yeah der.Ne olacak bunlar olur.
Bunlari karsilayacak doviz varsa kasada olur.
Ben 7 yi falan gectim. Dolar topigine de yazdim. 8 e 9 a indilrelim 1 yil tutalim kuru orada bakalim ne olacak. Denemesi bedava.
Şuanda bakacağınız tekşey PERŞEMBE merkezin yayınladığı bilgiler.
16-17-18 graf atanlar 24-25-26 savunuyordu, orada katalizör Katar hikayesi idi,
Şimdi aynı algı Teknikçi grafşörler kendi tarafından , temelci bademcukler TV tarafında algı ile manzara resimleri çiziyorlar:kahkah:
Ben perşembe verilerini ilk etap görmekten yanayım çözülme kimden yana , benjaminin gözündeki IŞIĞA bakıcam:drunk:
kolay gelsin
Evet doların 1 yıl önceki değeri artı üstüne enflasyon ekleyip, ülkemizin de yüksek risk primini ve durumunu ekleyip sonucu 7 TL bulana güler geçerim. Dolar 11 liraya düştü fiyatlara ilave zam yapılıyor hala.
Nasıl dolar 25 lira olacaklara hadi ya dediysek 7 lira olacak diyene de aynısını deriz.
Sanırım takipçi reytingi açısından biri 25 diyor biri 7. Uç fikirler ile insan çekmeye çalışıyorlar.
10.5-11 arası yılı kapatıp, ocak başından itibaren de 13 leri yoklayacağını nacizane düşünüyorum
Habertürk tartışma programına geçeyim derken kanal numarasını bilmeyince geri geri gelirken akittv de bir haber gördüm İBB de çalışan terörist haberi. RTE de dile getirdi. Birde millet ittifaki cb adayı belirlemedi dedi. Eğer seçim varsa aksi bir sonuç çıktı. RTE seçimi iptal ettirecek maddi bir hata planı olmadan mi seçime gidecek. İlk turda bile olsa bunlar pılını pırtısini toplamak için zaman ister.
Yabancı turistlerin tatil tur paketini satın aldığı dönem bahar gibi en geç. Düşük kur istemez sanırım. Malum herşeyi yazın bolluğunda kapatacağız.
Bu ülke de doların yükselmemesi için bir sebep söyleyin..
Bu ülke de dolar neden düşsün ki..
Şuan ki seviyelere gelen dolar düşmüş mü oluyor..
Bu ülke de dolar düşmez..
Bu millet hiç bir zaman ters köşe olmadı..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu şekilde yılı kapatsa da rekor kırmış oluyor..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam gorur, gorebilir. Ama gormek baska fiyalanmak baska. 18 de gordu, 17 de gordu 16 da gordu. Hatta 14 uzeri kac gun kaldi totalde. Benzeri olur. Mikroskopla falan bakinca gorulur.
Hem formasyon hem hareketin fibosu 423,6 13.90-14 civariydi. Uzeri savrulma barlari. 19-22-26 da gorebilir mudahale gelmese. Neden gordu demezdim.
Bencede algıya oynanıyor.
Şey daha aşağı gidecek mala girmeyin..
Sanırım seçim yakın.
Şeyin düşüşü beyimizin kaybolan güvenini yerine getirmek için planlanmış bir şey...
Seçim kazanılırsa ilk terk edilecek uygulama..
Aklı olan.... Şeyine sahip çıkar
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu olabilir..Temettülere,dövizden olumlu etkilenenlere çak( eregli,sasa,kardemir ,tüpraş vs) ama doların düşmesinden ve mevduatın artmasından etkilenen bankaları al.
Mevduatın süresi de artıyor(3 ay).Düşükten mevduata al(max. %17) ama yüksekten kredi ver.(%25)
Mesela temettülere -%5 çak ama bankları %5 al. BIST100 GÜNLÜK -%3 GİBİ OLABİLİYOR.
xbnkın bıst100 deki payı %15 miş.
Bankalar icin pek olumlu konusulmasa da, malum krediler uzerinde ortu var, genel endeksten cok uzakta kaldilar.Yok yani boyle buyuk ve uzun suren bir fark borsa tarihinde. Su durumda bile 190 bin endekse 11.70 garan. Hani 240 bin zirvede garanin 25-26 lira olmasi lazimdi.
Cuma dolar 10.70 olunca geceleyin neden vadeliyi verdiler.kanımca dediğim senaryo.
Döviz tevdiat hesaplarının ancak %1'i
yeni hesaplara dönüştürülmüş..
Bu hafta vatandaş ne yapacak bakalım...
Bu arkadaşların üretim müretim cari açık önceliği hiç olmadı.
Yok İhracat falan filan.
Tek önemsedikleri tüketim olsun.
Büyüme olsun da nasıl olursa olsun..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah bakalım ne yapacaklar. Doların sabah ki seyri bist i de etkileyecek. Eğer doları aşağı salarlarsa cuma demek ki bisti mal vermek için yükseltmişler onu anlayacağız
Garanti Bankası,
649,3 milyon TL tahsili gecikmiş alacakları 119,2 milyon TL'ye ve 542,2 milyon TL ticari kredi alacaklarını 42,1 milyon TL'ye sattı
Arkadaşlar öyle bir ortamdayız ki her fiyatlama mümkündür.
Açıkcası bir şey söylemekte zor.
RTE nin konuşmasının satır aralarına dikkat edin. Bugün de İBB de 45 bin terör bağlantılı çalışan var dedi. Bir sabah gözaltı olabilir.
Peki ,doların yükselişiyle birlikte zirvelere yelken açan gram altın, doların düşüşüyle birlikte diplere mi gidecek..Yoksa ons-altın zirvelere yelken açarak bu düşüşü tolere mi edecek...
İBB'ye kayyum atanacak büyük ihtimal, kamuoyunda onun alt yapısını hazırlıyorlar bir süredir...
İstanbul'u kaybetmek çok kötü sarstı...Seçim gününden beri bunun olabileceğini düşünüyorum...
Bu arada MB, ne olursa olsun artık doların 10'lu seviyelerin altına inmesine izin vermemeli...Eksi olan kasayı doldurması gerekiyor...
Her ne kadar şu anda halen kendisine ait olmayan rezervleri satarak aşağı salınmasına neden olduğu söylense de...
Bu operasyonda çok önemli bir şey yaptılar ki bence mecburen yapılmak zorundaydı, halkın dolara karşı ilgisine belli oranda engel oldular, iş çok kötü noktaya gidiyordu çünkü..
Faiz indirimi devam edecek sanırım. Ben demeçlerden bunu anlıyorum.
Sahsi fikrim mevcut politikanin degismeyecegini ve simdiye kadar yapilanlarin sonucu olarak kurun yeni yilla birikte 12.50 lira civari olmasi 50 kurus asagi yukari bir band icerisinde tutulabilmesi uygundur, rahatlatir. Bunun alti zorla yapilan isler enerji biriktirir gun be gun, zarar yazar. Sonrada iste yasadik olanlar olur.
şaka değil, gübre fiyatları hala %400- 500 artışla satılıyor..bırakın enflasyonun uçmasını bu gidişle 2022 KITLIK BAŞLANGICI OLACAK..
Çiftçi bekliyorki ilaç ve gübre fiyatları düşsün..hala şaşkınlar bekliyor fiyatlar düşsün diye..
ama hakettik bunları..
İthalatci firmalarin aciklama yapmasi lazim gubre isinde. Yoksa hos degil bu is. Ha kardesim gecen sene 50 usd aldigin 100 olmus aha bu da belgesi diyebiliyorsa o vakit yapacak birsey yok.
şimdiki fiyatlarda ilaç ve gübredeki anormal yükselişler yok..2022 nin mahsülleri ekilmeye başlandığında gerçek artışları o zaman görecez..tabiki çiftçi bu fiyatlardan ilaç ve gübre alıp ekebilirse..%200-300 artışları görürsek şaşırmayın..
dikkatli olmak lazım ülkece..belkide 2023 seçimleri iptal edilecek..bilemiyoruz amaçlarını
haftasonu meydan boş kalmış..yine saçma sapan herhangi bir şeye dayandırılamıyan fikirler..ibretle okudum:oleyo: burayı okuyan satış duşuna basar elinde ne var ne yok :kahkah: