İyi de ben longum ..bu yazının benim ile alakası ne ?
Printable View
Bugün antrenmana devam ettim emekli ikramiyesiyle günlük al sat gözü kapalı kademe anlık fiyat göremeden. Öğleden sonra hacim portföyün 18 katı kâr %1,33
https://i.hizliresim.com/guu1qil.jpg
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49565&page=376
bugün için 10509.xx altında kapadık,..bayram öncesi cumadan geçilemeyen yelpaze grafikte kırmızı olan seviye artık direnç,..yarın 10509.xx seviyesi 10513.xx seviyesinde olacak, bu gün kapanışımız 10509.xx altında kalarak kırmızı noktayı dirence dönüştürdü, yarın bu seviye 10513.xx de olacak ve takip edilecek,..günlük indikatör her ne kadar short vermesede, görüntü olumsuz,..
son İsrail-İran didişmesinden İsrail tarafından olumlu bir haber gelmedikçe, ''link'' teki seviyelerin bir bir denenmesi ihtimali var, ne zamanki İsrail tarafından yumuşama benzeri açıklamalar geldi, durumun bir anda olumlu duruma süratle dönüşme ihtimali her zaman saklı,..
ama reel görüntü kapanış itibarıyla olumsuz,...
yarın 10513.xx takip edeceğiz bu seviye altında satışların koncoktüre bağlı derinleşme ihtimali var,..
Hepsi de real time online dir haaa.. öyle sonradan yazılan yalan dolan değil haaaaaaa :one::kahkah:
TOKATLI DAYU ortalıkta yok...cezalı mı?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...18#post6779618
Mesela ben bunu yazdığımda sonrasında 10702.25 gördü ...nerden baksan 9bin point
Bir kaç dakikada ...seninkileri ne kadar beklememiz lazım ?
hafta sonu bir dizi yaptığım yoruma ilaveten,
tüm batı medyası İranı neredeyse tek suçlu ilan etti, şaşırdıkmı hayır,..
hafta sonu düğmeye basıldığını söyledim, ok yayadan çıktı manasında ve bu ilk etaplı İranın İran dışındaki uzuvlarına yönelik temizleme operasyonu demiştim,
bu yeni durumu global ekonomide bir takım ekonomik araçlarla baskı ve prese dönüştürülerek İranın suçluluk halinin tüm global ekonomilere benimsetme çalışması yapılacağını düşünüyorum,...
DXY ve ABD 10 yıllıkları, faizler konusunda bir süredir çekimser davranan FED paralelinde belliki bir süredir buna hazırlanmışlar, burada üçlü kombinasyon şu şekilde:
faizleri son iki FOMC tur genel beklentinin aksine askıda tutan FED ve açıklamalarında asla niyetini belli etmeyen bir FED başkanı,
eş zamanlısında son 26 gündür dipten toparlanan ve ayın 10 unda direnç kıran bir DXY,
eş zamnlısında FED öncülüğünde artmaya devam eden ve ayın 10 ununda direnç kırarak 4.62 lere tırmanan ABD 10 yıllıkları,
bu kombinasyon, bölgesel çatışma ve İsrailin kuzeyi için düşünülen temizlik harekatının, ekonomik alt yapısını oluşturuyor,..
tahminen sıkışan ekonomilerden birer ikişer çığlıklar gelecek ki en başında bu biziz ve bu manada ABD nin İbrahim Kalını arabulucu seçmesi hiçte şaşırtıcı değil,..bir taşla iki kuş cinsinden,..
hem Türkiye ekonomisi en çok sıkışanlardan biri ve tam işleri yoluna koyma aşamasındayken, tam da siyasi stresi bitimişken yüksek faizlerin canını en çok yakacakların en başında,...squase pozisyonunda,..
hemde Türkiyeye Gazze nedeniyle İsraille bozulan ilişkilerini arabuluculuk formülü altında onarma ve İsraili benimseme imkanı sunuluyor,..
bir üçüncü dersek Nato tarafından kuşatma altındaki Rusya için Natonun Güney kanadını oluşturan Türkiyenin tamda Nato ya İsveç ve F-16 larla yeniden evet demişken çokça hırpalanmasıda istenmiyor anlaşılan,
belkide ekonomik ablukaya en kırılgan pozisyonda olan Türkiyenin çabalarının diğer ülkelere en iyi emsali teşkil edeceği düşünülüyor olabilir,
hülasa;
bu iş ekonomik abluka biraz gündemde tutulacak gündem oluşturacak duruyor,..sonuçta her savaşın mutlaka dayandığı bir ekonomik ayak ve alt yapı illaki vardır ve ayrıca, Türkiye İran dışında bölgede olan ve bölgeden temizlenmesi düşünülen Rusya ile birlikte üçüncü ülkedir,..
daha önceleri Türkiyeye para Suriyeden girer Suriyeden çıkar demiştim, şimdi yeniden Suriye önlerindeyiz ve İran ve Rusya ile birlikte İsrailin tam da karşısındayız,..göz göze geldiğimiz bile söylenebilir,..
''ya para diyeceğiz yada'',....tam da bu aşamadayız
sonuç itibarı ile ekonomik ablukanın ilk etapta İranı dahada suçlu yapacak şekilde,
İsrail ve Netanyahunun Gazzedeki günahlarını unutturacak tarzda bir süre daha devam edeceğini,
İsrailin toparlanmış makyajlı bu yeni halinin dünayaya benimsetileceği bir süreç yaşanacağını düşünüyorum,..
dediğim üzere bu aşmada borsa yönlü düşünürsek gelebilecek olumlu haberler çok çabuk benimsenecektir ve rekor tarzda alımlar dahi gelebilir, ancak bu olmadıkça baskı halinin süreceğini düşünüyorum, iki ucu boklu değnek,..
son söz minareyi çalan kılıfını hazırlar,..bu kılıf FED, DXY ve TNX tir,..
tokatçı nerede diye sorsunlar dön desinelr diye bekliyor
giriyor çıkıyor
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
YENİ İsrail Savaş Kabinesi toplantısından sızanlar:
İsrail, İran a zarar verecek ama bölgesel savaşa yol açacak bir hareket olmayacak
Netanyahu, ordudan seçenekleri masasına koymasını istedi
Ya İran ın bir tesisine saldırılacak ya da siber saldırı olacak
İsrail Kanal 12 ve Washington Post
Aynı düşünce bende de var, aracı kurumdan yatırım fonu alınsa, günlük nemalanırsa yada Viop hesabında kalsa 800 bin tl ya 1000 tl günlük de kazanç elde ediyorsun, Bankada mevduata bağlasan dahada fazlası var! günlük işlemlerden bu parayı kazanmanın garantisi yok, 3 kazansan 4. ye tamamı gidebiliyor!
haklı çıkacağımı anladığın için sinirlerin bozulmuş sevgili mert bey. çık dışarı gez iyi gelir.
ben gördüğümü yazarım. kendi pozumu bile yeri gelir eleştiririm.
bu diyalogta tek takıldığım şey niye tabelayı yeni rakamdan 10 bin yazarken kar rakamını eski rakamdan 70 bin yazmışsın :Sad:
millet yok şu yok bu derken buraya yazmazken bir ton hisse yazdım. çoğu da muazzam rakamlara gitti.
selametle. bol kazançlar.
sonuç olarak ben,
her ne kadar opürtinist bir kişiliğim olmasada,..ülkem için kaygıları bir tarafa bırakır ve sadece borsa açısından duruma bakarsam,
yaptığım teknik çalışmalara ve anlizlere sadık kalarak borsanın bu durumu atlatarak bir süre daha yükselişini sürdüreceğini umuyorum,
teknik argumanlarım için bkz
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49565&page=376
endeks topiği mesaj 2679, mesaj 2840 ve sonuncusu mesaj 3001,..
H. Bartu Soral
@BartuSoral
Dünya Bankası kredisinin neler için kullanılacağı açıklanmış.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı eski program müdürü olarak uyarıyorum, bu dökümandaki şartlar Türkiye yi küresel sömürge yapmak üzere hazırlanmıştır.
Bakın; krediyle yaratılan istihdamın yüzde 50 sinin mülteci olması şartı var!.. Tek başına bu şart bile niyeti ortaya koyuyor.
Türkiye yi, küresel elitler tarafından dayatılan yapay et endüstriyel tarım, hibrit gıda, dijital para v.b. uygulamalarla hayata geçecek olan yeni dünya düzenine eklemlemeyi hedefliyorlar.
Yerli ve milli denilen hükümet en önde giden küreselleşmeci çıktı...
https://x.com/BartuSoral/status/1779881857451983310
çıkarın ekstreleri kontrol edeceğim
Öyle hisseler var ki: global veya güçlü gurubun iştiraki...Ama global resesyon ve faize duyarlı.Bu açıdan dolar bazlı diplerde akümülasyonda.:)
FED faiz indirince bu hisseler tek kelimeyle coşacak.
Fed faiz indirince neredeyse bıst100 den bağımsız gogogogoo...(bıst100 yatay olsa da olur)
Acelemiz yok..sabırla bekleriz..Bu arada VİOBdan pazar parası çıkar.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...58384&page=480
https://i.hizliresim.com/qwmwaes.jpg
ilk ve de son.
Burada ara ara paylaşıyorum..SP500 e dikkat.Zaten 7 li ile gitti.
Trenti kırmış durumda.52xx lerde çok zorlandı.
Herkes MÜZiK DEVAM ETTİĞİNDEN dansa devam ediyor.Bence 4900 altında YANGIN ÇIKIŞINA KOŞMA BAŞLAR.
1.34 dolardayken (2022 de) ters hareket ettik..Ama 3.05 dolardayken bence farklı olur.
Bu haber matrikse tam 18:06:43 te düştü. Karanlıkta bazıları piyasanın aklını alma hareketi yaptı yatırımcıyı paniklettirmek için.
Sayın İndiregandi Bu devlet İran ile beraber hareket etmez asla. Ettiği gün ayvayı yemişiz zaten.
Sayın ABKA sen şimdi iyi derecede teknik analiz biliyorsun. Yukarıdaki yorumu yapıyorsun piyasa için öyle mi? Bana daha çok aldığın pozisyon ile gerçekleri birbirine karıştırıyormuşsun gibi geldi. Yarın sabaha çok var. İnşallah herkes senin gibi yatay piyasa bekliyordur.
Endeks Pist 100 9618 te kalan gap i kapatsa yeter aşağıdaki 9168 deki gape gideceğini hiç sanmam şimdilik ilk etapta.
Tl ve USD grafiklere iyice bakarsanız ne demek istediğim çok açık.Şu an ya da salı günü Pist100 endeksteki teknik görünüm oluşmayalı çok uzun zaman oldu.
Burası bir viop topiği ..piyasa kırmızı ..ve ben bir şorter görmedim tüm gün ...
10584.00
3 kere battım.VİOBDAN...Tekniğe orta-uzun vadeli inanırım ama kısa vade bence tuzaktır.
Sadece teknik değil.JEOPOLİTİK riskler-sp500 ün durumu-3.05-10 doların 2015 ten beri geçilememesi(o zaman çok daha iyiydik)...
Bu gün yazdım zaten..3.05-10 dolar aşılacaksa bensiz olsun..yolu açık olsun..
TAVUK-YUMURTA OLAYI GİBİDİR.Düşünceye göre mi pozisyon yoksa pozisyona göre mi düşünce?:)
Bence 2 sinin net ayırımı yok.
Şahsen argumanlarımı dün akşam yazmıştım..
Ben çöker demiyorum..Ama sp500 bence bizi etkiler.EĞER 4900 kırılırsa alınan pek çok poz. kapanır ve sp500 sert düşer..Bu koşul yoksa düzeltme oluruz.
Sayın Mert45 ben Viop işlem yapmıyorum. Kredi kaldıraç kullanmam ama spotta fulle yakın maldayım. Bugün olan düşüşe de zerre inanmıyorum. Bugün çok birşeyler yazmama sebebim kısa vadeli limoni olabilir ama bana göre her düşüş alım fırsatıdır. Malsız kalanları hem bayram reposundan faydalandırıp hemde trene daha düşükten bence bindirtmezler.
Viop işine karışmam hele kaldıraçlı işlem yapınca % 1,7 büyük getiri fırsatı. Ben yapmam yapabilene de bana helal olsun demek düşer.
Güne ne güzel şortla başlamıştım ..sonra o düz yeşil gelince kafa karıştı tabeee :rules:
Tüm dostlarıma huzurlu geceler :)
10552.00
Neden beni göremezsin ?...
Çünkü...
Herkes bu türkünün süt lü versiyonunu biliyor ama vob lu versiyonunu bilmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=Wu-atT5Audg
Senetlerden iyi kazandık dedik 3 ayda kazandığımızı vobda 3 haftada verdik .
.......................
Gelelim hisse portföyümüze ,
İlgilendiğim az sayıdaki şirketler için geçerli olmak üzere
Öyle cirolar gördüm ki ortada kar yok.
Öyle karlar gördümki ortada ciro yok.
(Diğer hisselerde ne olup ne bitiyor bilemiyorum.bakmıyorumda açıkcası hiç.(nerdeyse hiç )).
Vesselam kafam karışık.
Kafayı dağıttık şimdi toparlayamıyoruz.:)
saygılar
Çıkarken bankacılık ile çıktı. Bugün bankacılık endeksi gram gevşemedi.
Eğer endeks gerçekten düşecekse, bence bu bankacılık ile olacak.
Onun için Viop 30 dan daha fazla Xbank takip ediyorum.
Bak Sayın ABKA ilk direnç 312 USD Esas önemli nokta 324 USD. Salı günü oluşan grafik çok uzun yıllardır oluşmamış. Eğer teknikten bahsediyorsan sıfır mal olmaz.Ya da o zaman teknik hiç konuşmayacaksın. Hafta sonu yaşanan olay bir başka zaman olsa tamam. Ama o grafik varken bence hiçbir şey ifade etmez.
Pist 100 Bollinger Üst band şu an bende 9528. İnşallah piyasanın çoğunluğu senin gibi düşünür o zaman ne demek istediğimi anlarsınız.
ORHAN BABA ne diyor..SEN DE HAKLISIN...:)
Borsada herkes haklıdır.Herkesin kendince dayanakları vardır..Düşüncemi yazarım ..İsteyene de açıklama yaparım..O kadar.
İsterim ki buradaki herkes para kazansın.
Estağfurullah hiç öyle düşünmedim. Yine de kendimi ifade etmek istedim. Ben sizi anlıyorum. Sizi desteklemek için yazdım.
Ben o grafikler oluşmuşken bu zamana kadar bu topicte hep boğavari yorumlar yapıp sonra da risk var mı tabii ki var. Pozisyonlarımı sıfırlayıp malsızım falan yazamam. Ne isek ne konuşuyorsak ona pozisyon almalıyız.
He ben risk almamak adına pozisyonlarımı sıfırlasam bile endeksin güçlü görüntüsünü kabul ederdim.
Bende inatlaşmak için yazmadım. Çok samimiyim o grafikler varken tüm malı vermiş olsam bugün endeksteki düşüşe rağmen ben mutlu olmazdım. Endeksteki bu görüntü Haziran 2023 ten bu yana ilk kez oluştu. Benim anlatmak istediğim bu. Tartışma olsun diye de yazmadım. Herkese bereketi bol hayırlı kazançlar dilerim tabii ki.