Hesaba geçen bir temettü göremedim. Gün sonu mu geçiyor?
Printable View
Hesaba geçen bir temettü göremedim. Gün sonu mu geçiyor?
Sn. Hakuro San öğleden sonra geçmesi lazım genellikle öyle yapıyorlardı.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskiden bankaların bir ağırlığı bir istikrarlı fiyatı duruşu vardı. Borsa yatırımcılarının gözbebeğiydi, artık yabancının iliklerine kadar kurtulmak istediği bir sektör haline geldi. Haliyle banka yatırımcısı da yıllardır perişan oldu, son düşüşte yabancı artık yaka silkti, ne var ne yok son kalanları da satıyor. Yabancı Bist'i bankalarla çökertiyor ama endeksi sanayi hisseleri, Ereğli Demir Çelik, Petkim, Şişecam biraz da THYAO ayakta tutuyor. Kamu bankalarında yabancı oranı düşükte olsa hepsi bildiğini okuyor. Yerlinin yıllardır ağzı yandı. Artık xbank 'a yatırımcı çok zor gelir.
https://resmin.net/images/2021/03/31...65472dfa26.png
Akbank uzun vade, buralardan döndü-döndü yoksa gömün gitsin olmuş.
akbnk mı, işctr mi???
bu seviyelerden yüklü alım yapacak olsanız hangisini seçerdiniz? fiyatları da aynı.
işctr artıları: pd/dd ve f/k oranları akbank'a göre daha cazip. çok değerli iştirakleri var. holdingleşme muhabbeti gündeme gelebilir. geri alım planı açıklamıştı. takasta yabancı oranı daha düşük. akbank'a göre daha kurumsal bir yönetime sahip.
işctr eksileri: her an chp paylarına çökülebilir.
akbnk artıları: son 10 yıl grafiklerde fiyatı işctr'ye göre genelde daha yüksek.
https://resmin.net/images/2021/03/31/indir.png
Xbank usd grafiği...
Kırmızı üzerine atmadan hiç bir banka almam...
AKBANK : 4,75-4,76 TL %0,6 artıda
Yabancılardan gelen yağmur gibi satışlar duruldu gibi.
Az önce bloombergde Deniz Yatırımdan biri bankalar için kısa vadede cazip fırsatlar sunabilir dedi.
vidoyu 23. dakikadan itibaren izleyin derim.
https://www.youtube.com/watch?v=ABVwEuBA3dA
Şimdi şöyle düşün...
Ben diyorum ki farz edelim kırmızı yı 12tl de geçti, yukarısı o kadar uzun ki 12-13 te almanın fazla önemi kalmıyor çünkü uzun vadede 20tl görecek..
Şimdi 10 TL diyelim.
1. 8tl dusmeyeceginin bir garantisi yok.
2. Kırmızı yı ne zaman kıracak belli değil.
Ben zamanı kendi lehime çevirmeye çalışıyorum. Yoksa tabiki buralardaki her fiyat ucuz ama yukarı trendin ne zaman başlayacağı belli değil.
Trend başlasın %10 pahalı alalım.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yüzde 10 aşağıdan veya yukarıdan acele etmeyin hepinize yetecek kadar var.
Şurada şöyle bir şey yazdım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49190&page=144
Fonemen olmadığımızdan ipleyen olmamıştır :) sizin dediğinize çıkıyor bir yerde
Ben olsam ykb'i kovalardım. YTD, atıyorum dikkate almayın.
Merak etmeyin sıra Akbnk ‘ a da gelecek. 5.02 yi hacimlr gecerse , önü acık. Ben şahsen 4.82 den aldıgım İşctr leri 5.10 da satıp temmettüye bile bulsşmadan Akbnk ve vakbnk a gectim. Sıra bunlarda. Ytd
Bende hepsinden yüklü var dünya banka endeksinin kıskanıyorum bizimkiler sürünüyor
Benim temettü hala hesabıma yatmadı normal mi , bankayı arayıp sormalı mıyım . :)
İs 21
Ak 30
Garan 30
Yapi 18
Hepsi toplami 100 milyar tl etmiyor
Dolasimda kabaca yuzde 40 olsa dokasimda40 milyar tl lik hisse var bunun da yuzde 50 siyabancida desek yabancinin 20 milyar tl lik hissesi var ....
Bankalardaki mevduat buyuklugu 3 trilyondesek bu para. Yuzde 20 civari faizde 600 milyar tl buyuyor bankalarin dolasimda yabanci yabanci dedikleri pay biraz komik degil mi
Yatirim tavsiyesi degildir hesaplar kabaca bakkal hesabi yapilmistir herkes kendi hesabini kendi yapsin ....bana komik geliyor
500 600 milyar mevduat faizi boru degil buyuk para ....bakalim mevduat buyuyor digeri hep kuculmus simdiye kadar yabancinin 530 centi 60 cente dusmus ....yerlinin de paraciklari
Bankalarda gicir gicir buyiyor ....yatirim tavsiyesi degildir
Bankalara geri alim tamamen serbest kalsa o zaman gerçek değerini bulur. Temettü ve geri alım ilaç olur. YTD
Bu yıl içinde eninde sonunda BDDK bu kararı acıklayacak. JP Morganın& BOFA ‘ nın olumsuz Raporlarının cıkmaya başlaması beni sevindiriyor. Arkasından ciddi bir ALIM gelecekki; Yerliler ucuza satsın istiyorlar. Ben YILLARDIR BU FİLMİ İZLEDİM. Bankalar dan umudumu kesmiştim, ama bu Raporları görünce almaya başladım. Ytd
Bankacılık endeksi daha ne kadar ucuz olacak.8 yıldır %85 değer kaybetmiş banka fiyatlamaları var. Yabancı bu kadar zararla çıkmayı göze aldıysa, yakın zamanda asla gelmeyecektir. Fikrimce gelmek için değil, tamamen çıkmak için fırsat kolluyorlar. Gelecekle ilgili öngörü yapabilmek imkansız. Bankacılık büyük ihtimalle bu aralarda gezecek. Merak ettiğim dışarıda bir kriz oluşursa bu bankacılık endeksinin düşeceği yer daha var mı? Yoksa buralarda dip oluştu denebilir mi?
kamu bankaları hisse geri alımı açıklamıştı. özel bankalar da açıklayabiliyor mu? iş bankası, banka hisseleri için değil de iştirakleri için açıklamış mesela:
https://tr.investing.com/news/stock-...-verdi-2079964
ISCTR için geri alım gözüküyor sanki.
https://i.hizliresim.com/Vb3t9t.jpg
Bu bankaların hali ne olacak ?
Etrafımda coinlerden paraya para katan, katlayan insan dolu ve sinir oluyorum.
Ya bu AKBNK, ISCTR, GARAN. sürünüyor. Ben de 1 yıldır yerlerde diye aldım bekliyorum ama bu nedir böyle.
Ivır zıvır hisse alan köşeyi döndüm diyen adamlar etrafımda sinir oluyorum valla.
temettüsü yatmayan var mı acaba ?
benimki hala yatmadı .:(
Erdoğan:
- Son dönemde bir miktar artış gösteren enflasyonu yeniden tek haneye düşürmekte kararlıyız, bunu başaracağız
- Faizleri de tek haneli rakamlara indirmekte kararlıyız
Erdoğan:
- Bankacılık sektörümüz büyüme ve kalkınmamızı destekleyen bir konumda bulunuyor
- Bankacılık sektörümüz takipteki alacak oranı Şubat'ta yüzde 4 seviyesindedir
- Bankacılık sektörünün döviz pozisyon açığı olmadığı gibi, yaklaşık 6 milyar dolar fazlası mevcuttur
iş Bankası geri alım yaptı geçen senelerde fiyat çok düşünce, hissedeydim o sıra iyi olmuştu yabancı satışını karsilayip düşüşü durdurmuştu, hatta bankanın önemli bir bölümüne sahip olan vakfı da ayrıca alım yapıp destek atmıştı, KAP'a bildirim yolluyordu. iş Bankası sahiplidir diyeceğim ama şimdi niye almıyorlar bilmiyorum, banka hisseleri kendi haline bırakıldı hepsi diplerde sürünüyor.
Malesef gorunen oki bu senede Turkiye turizmini vuracaklar. Artık masa altından değil göstere göstere yapıyorlar.
Dunyada malesef sistemler belli bir kesimin kazanması ve diğerlerini sömürmesi üzerine kurulmuş.Bunlarda kesin olarak yahudiler ve uşakları.
Bizde umutla hisse fiyatı kalkacak ve bizde kar edeceğiz yâda zararımızı kurtaracagiz diye hergun ömrümüzden yiyoruz. Artik yarını bile kestirmek mümkün değil. Doga değişti. Tarladaki mahsuller bu günlerde dondan ve soğuktan dolayı mahvoldu.
Bu kazalarda düşen helikopter ve uçakların düşüş tarihleri dikkat çekici. Aklıma bazı soru işaretleri geliyor.Muhtemelen çoğu insan için oyledir.Askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
Bu günlerde geçer Allahın izniyle. Yeterki biz birlik olalım. Allah bizi doğru yoldan ayırmasın
Hissede şu an bir beklentim yok. Zararım çok.Ortalik gergin.Umarim bir gun gercek fiyatına gelecektir.Allahtan herkese sabırlar diliyorum.
Ytd
Xxx cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun vade korkmayın, acil ihtiyaç paralarınızı gömmeyin, daha salar mı salabilir, sabır...
Şaka gibi.isctr 4.88 yakınca,5000 alış yazdım anında 4,91 gitti. Karanlıkta 4,93 oldu:notr:
Aynı anda tepki gelmiş olması lazım.Yarın ak da deneyeceğim :)
Piyasa sığ çünkü, bu kimilerine göre büyük yıkım öncesi son sinyaller... ATIYORUM, YTD.
Bankalar Bist'de bomboş balon gibi. Ereğli, Petkim, şişecam gibi sanayi, beyaz ve elektrikli eşya, otomotiv şirketlerinde yatırımcı parasını 10'a 20'ye katlarken banka şirketleri yerlinin canına okudu, adeta borsadan tiksindirdi. Yıllar geçti parası pul oldu, enflasyonla beraber reel kaybı % 90 ların üstünde. Bu kadar insana kan kusturduktan sonra yeni iştahlı hevesli yerli yatırımcıyı biraz zor çekeler kendilerine.
Valla gelen yeni yatırımcı işi biliyor sanırım, geçen bir istatistik gördüm , gelen ky'lerin çok büyük bölümü küçük tahtalara girmiş görünüyor. Bizim gibi eski kaşarlarsa işi biliyoruz ya sağlam tahtalar bist 30 peşindeyiz. oysa şurdan işgillenmeliydik; hatırlarsanız tv'lerde boy boy sağlam tahtalara girin diye reklam ve çağrı yaptı kimi deyyuslar. Bu ülkede yetkili ERK ne derse tersini yapacaksınız. Dolar satın mı dendi hemen alacan. Büyük tahtalara girin mi dediler hemen ordan tüyecen.
YTD. SALLIYORUM muz cumhuriyetindeki olaylardan, Türkiyeden değil.
dolar da da bugün bir oynaklık yok fakat bankaların gözü hala toprağa bakıyor.
İşkenceye devammmm.