[QUOTE=pmngr;3069352]Katiliyorum..2.5 seviyeleri uzak degil
Bizim gibi daha çok beklersiniz bu uyuzu
Printable View
[QUOTE=pmngr;3069352]Katiliyorum..2.5 seviyeleri uzak degil
Bizim gibi daha çok beklersiniz bu uyuzu
Az bekleyin..buyuklerden sonra sira bizimkine gelecek
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Bu etkiliyor olabilir..
Hazırgiyim sektöründe ek vergi şoku!
19.01.2019 10:56
Türkiye'nin ihracat ve istihdamında lokomotif sektörlerin başında gelen, 2018 yılında 17,6 milyar dolar ihracata imza atan Hazırgiyim sektöründe cve suni sentetik iplik ithalatına gelen yüzde 5-8'lik ek verginin şoku yaşanıyor.
16 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla pamuk ve suni-sentetik iplik ithalatına yüzde 5-8'lik ek gümrük vergisi kararını çok acele alınmış ve sektörün nabzını tutmayan bir karar olduğunu ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, söz konusu kararın çoğunluğu küçük ve orta büyüklükteki (KOBİ) işletmelere sahip olan hazırgiyim sektörünün küresel rekabet gücünü ve bavul ticaretini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu ve "İplik ithalatına ek vergi altın yumurtlayan tavuğu kesmeye benzer" dedi.
Döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma, üretim maliyetlerindeki ciddi artışlar nedeniyle fiyat vermekte zorlandıkları bir dönem geçirdiklerini dile getiren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ise; 2019 yılında pazar kayıpları yaşama tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Ek vergi önlemleri, maliyetleri yükselterek ülkemizde yatırım ve üretimi de caydırıyor. Üretimin ucuz maliyetli komşu ülkelere kayma riski ortaya çıktı" diye konuştu.
İplik ithalatına getirilen ek verginin sadece konfeksiyon sektörünü değil, kumaş, ev tekstili, mobilya, halı gibi birçok sektörü de olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Sertbaş, en büyük ihraç pazarları Avrupa Birliği'nde üretim maliyetlerine bağlı pazar kayıpları yaşadıklarını, hammadde maliyetlerini artıracak ek gümrük vergilerinin ihracattaki olumsuzlukları tetikleyeceğini sözlerine ekledi.
"At sahibine göre kişner" imiş.
Hic bir cacik olmaz,patron alaveraci,3 ay once söylemiştim,endeks ,100 olmuş,hala tirt,kimseyi gaza getirmeyin,guven yok,seffaflik yok,bilanco tirt vergi avantaji ucarsa ki ole olacak gor bakalim
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sirketin kendini anlatmasi lazim ..bugun colleizone da konkordato ilan etmis..iplikte vergi artisi geldi..kur borclari ne alemde..sirket artik piyasaya cikmali yoksa 50-60 milyonluk grup olmaktan kurtulamaz
Yazık geçmez akçe pula dönmüşsün!
kap'ta adres değişikliği tadili ile
ilgili trış bir haber geçmiş...
Muhtemelen patronun görevli birkaç çırağı ileri geri yapıyor malda oyuncu falan yok gibi çok sünepe bir hisse
.. Acaba boşuna mı sabrediyoruz diye düşündürüyor.. Bunun değerleri desada olsa mal 10 lira olacakmış demek.. Bizim borsa kumar borsası aynı patronlar gibi.. Ytd
veriyorlar sürekli bakalım nerde duracak
Hisse çok primli ya arkadaşlar basıyor basın bakalım bilanço öncesi ne numaralar çeviriyorsunuz ben yarın 1.42 ve altında almaya başlarım ver garan ti bekliyorum şaka gibi
Bence yeni gelenlere kızdı ve bu yüzden aşağı baskılıyor. Benim kağıdıma bulaşmayın burası benim çöplüğüm demek istiyor. Yeni gelenlerin gücü, bilanço beklentisi ve zamanın daralması fiyatı belirleyecek unsurlar gibi duruyor. Benim kar beklentim 30 milyon civarı, evdeki hesap çarşıya uyar mı bilmem ama tahtacı arkadaşın bilanço için zamanı var. 13 mart son tarihti galiba..patron ne derse onu yapacaktir.
Pirincin içindeki beyaz taş gibi. Tam bir münafık. Temel teknik sürekli yanıltır.Sabır sınırlarını dinlemez sürekli gidecekmiş gibi yapar hep yanıltır.Halk arasında belirli bir yaşı geçen ihtiyarlar arasında söylenen bir teşbih gibi Kafasını kaldırıp yeni aldığınız şapkayı sormaz sürekli ayakkabınıza bakar. Yatırımcısını Uzun vadeci yapar.İnsanı küfürbaz eder.Herhalde bu kadarı şimdilik yeter.
Mevcut duruma çare olabilecek tek şey iyi bir bilançodur. Buraların aşağısı biraz zor gibi, mal kaptırmak istemez. Ytd.
Bir önceki yükselişi yapan deniz yatırımın malı bitmek üzere, sonrası ne olur bekleyip görelim.
nihayet bugün tam anlamıyla kurtuldum.
neleri kaçırdık bunun yüzünden... hayırlısı
artık...
İnş sizi beklemiyordur:)
Karlılık bakımından borsanın en ucuz şirketleri arasında olsa da tüm para ile beklenecek bir hisse değil tabiki.
Ancak bu rasyolara belli bir miktar ayırmadan edemiyorum ben şahsen. Ederinin çok altında işlem görüyor.
2018 de ciro ve faliyet karı sürekli arttığı halde fiyat sürekli düştü bu durum bir noktada tersine dönecek diye düşünüyorum.
Bu beklentiler ile belli bir miktar tutmaya çalışıyorum.
Hele birde otel satış haberi gelirse tam piyango olur.
Yazdıklarım tamamen şahsi tahmin ve yorumlarımdır yatırım tavsiyesi değildir.
Gün gelir mızrak çuvala sığmaz. Hele bir bilançoyu görelim.
Deniz aldı sattı, ata aldı sattı, şeker aldı sattı, en son halk aldı bakalım o da satacak mı? YTD.
Aktiflerinin sigorta değeri 579 milyon,şirketin piyasa değeri 65 milyon.Ya patron yangın filan çıkartacak:) ya fazladan sigorta primi ödemek hoşuna gidiyor:) ya da şirket hisseleri ciddi iskontolu.
Bilançoda kayıtlı değeri değil de maliyeti alırsak, oteldeki yatırımının yarısı ederinden işlem görüyor.
Bilanço milanço hikaye...
giden kağıt gidiyor...
Bunlar ölücü gibi aşağı basıyor...
battı balık yan gider...
Evet giden kağıt gidiyor ama işe yaramaz ise aynı hızla geri geliyor bilançolar başladı bu saatten sonra oyun oynayamazlar kademelere sürekli alıç geliyor bence güçlü bir harereket yakın gibi duruyor ben ce oldukça iyi bir bilanço gelecek bu baskı satıcı gelsin diye bence bugün yarın başlarız harekete saygılar
yatırım tavsiyesi değildir
1.5 cok kritik..kirarsa kopar..sonra 1.64..buyukler bitince sira kesin gelecek..zamani geliyor..ytdegildir
Bu hisse bütün kötü sözleri A dan Z ye hakkediyor... Sen etle inatlaşılmaz ama bunla gerçekten inatlaşacam 100 bin lotun bir tanesini bile alamazsın benden bu fiyatlardan...
Gelecek bilanconun iyi olacağını düşünmekle kalmıyor, bundan sonraki bilançolarının da iyi olacağını düşünüyorum. Sonuçta bu kar faaliyet dışı değil. Eğer 3. Çeyrek kur zıplamasaydı zaten bunu kısmen görmüş olacaktık. Şimdi 2.çeyreklik bir kar bekliyorum. Kurlar stabilize kalırsa müşteride kaybetmezse 2019 da çeyrek bazda 10 milyon karlar hiçte uzak değil. Eğer böyle olursa 45 milyon sermayeli bir şirkete bu faaliyet karı ile illaki talep olacaktır diye düşünüyorum. Bekleyip görelim, ederi neymiş.
Yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi görüşümdür.
Syn SAKİN geçen yılda 1.50 maliyetle yüz bine yakın vardı 2.50 ye gitti gidince giderde adam hisse deki hiç bir beklentiyi tınlamıyor.. Borsa 500 binde olsa burda kalabilir.. Ama inanın ben sipekten daha sabırlıyımdır.. Benim malım için gitmiyorsa kendisi bilir.. Bundan daha sığ hisseleri daha fazla miktara yüzde yüzden fazla taşıdığım var.. Giden hisse gider... Madem ki hisseyi 2.50 den düşürdün 1.30 lara oyuncu o zaman göze alacak buradan mal kaptırmayı..artık KY cesur ve sabırlı büyük oranda... Ama mal ederini eninde sonunda bulur.. Ytd
1.5 yi kirmasina bakar..200g mav ve trend cizgisi geciyor..oyalamaz umarim..endeks devam ederse dayanamaz da endeks geri cekilirse firsati kullanabilir
Piyasa öğleden sonra eksiye dönüp iyi düşse mal 1.41 kapatır.. Tam bir sürtük.. Ytd
Tam dusundugum gibi 1.5 yi kirmasin diye endeks dususunu kullaniyor adiler..bilanco yaklastikca tutamazlar ama..mumkun degil..sirf kurdan 6 milyon gelecek..seneyi 20-25 arasi karla kapatir tahminim..ytdegildir
Ni hayet halk temizlendi önü açıldı
80'lik dede misali bir gözü hep toprağa bakıyor.
HHaaaahaaaa insana o imajı veriyor gerçekten ama halk gecen seferde aldını vermişti piyasa bekledi bence 1.46 altı şu endeksde mantık dışı bilanço yaklaştıkça yukarı doğru aım adım sonra bir roket hareketi mümkün bakalım nasip
Geçen ay 1.35 lerde bu uyuzu aldığımda formet çelik kapı 1.32 lerde idi ve teknik olarak daha hoşuma gitmişti ama temel olarak blcyt ın çeyreği etmiyor diye blcyt aldım.
Bugün formt 2.47 blcyt 1.47:(
Hadi dandik hisselerdeki speklerin ayarı yok gitti mi nibas adese gibi saçma hisseleri 5 10 kat götürüyorlar.
Bu bilanço ile sürekli 1.30 1.50 bandında takılmak da blcyt speğinin de ayarsız olduğunu gösteriyor. Hadi artık endeks oldu 104 bin en azından 1.75 lere gel ya.
Ytd
Sevgili TALEBE37 kardeş bunda spek yok ki patron Bi çırağı oturtmuş başına bir Allah kuluna para kazandırırsan seni kovarım diye korkutmuş sanki.. İzlenim öle.. Ha oyuncu varsada piyasanın en sığır adamı çünkü borsanın düşüş cıv cıvlı zamanında ters hareket yapsaydı şimdi kimsede mal yoktu.. Hep söylüyorum benim pörtföyün 4\1 i bunda oda 100 bin temiz gel buradan mal al benden bakalım kim sabırlı...
Sabah bastiklarini aliyor hione:)
Bence bu sene yapılan yatırımlarin bilancoya yansimalari olacaktir. Simdiye kadar gelen bilancolarda cok iyi bir kar goremedik. Surekli benzer karlilik rakamalari geldi ama bu arada satislar ciro hep yukseldi. Kur hareketleri bazi seyleri geciktirdi. Iyi bilanco gelecekse bu fiyatlardan karsilatacak kadar toy degillerdir.Kimse bedavaya iyi mal vermez. Kutu acilsin icinden ne cikacak gorelim. Olursa ekime kadar olmazsa kasima kadar bekleriz. ytd.