Yasal süreç 17 temmuz 2018 tarihinde başlıyor bu tarihi bekleyeceğiz.
YTD
Printable View
En son megap ın çağrı talebi 59. günde onaylanmıştı sanırım. Yani nedense sebepsiz bir şekilde bazen son güne kadar bekletiyor bazen spk.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın iki gözüm, bende aynı şeyi düşündüm ve bu haberi geçenlerde bir arkadaş daha paylaşmıştı bende linkini isteyip kopyalamistim ileride lazım olabilir diye.
Umarım gerek kalmaz.
Pazar pazar yeni spk bülteni çıkmış. Adamlar ışık hızında karar alarak cuma günü aldıkları kararları iptal etmişler.
Aynı hızın onda birini dgzte ve hurgz içinde beklerdik ama yook. İlla son ana kadar bekletecekler.
O zaman yarın iş nihayete kavuşur diyebiliriz.Pazar çıkaran pteside çıkarır(mı)? Son gün zaten yarın değilmi?
Perşembe veya Cuma bekliyorum ben. İlla son gün onaylanacak diye birşey yok. Sarkma olabilir.
Ben salı yı bekliyorum
zorunlu çağrıya katılmasak ne olur? zaten piyasada çok az lot var. onlarda çağrıda verirse, elimde sadece benim hisse kalmış olsa, ne olur? Bilmediğim için soruyorum. Demirören de borsadan cıkmak istiyorum dese..
Bu hafta bizim haftamız olacak gibi... hadi hayırlısı...
Gazeteyi aradım gazete hissesinin %93 ü kendileri şeymiş.sadece %6 bizlerdeymiş.böyle olursa şirket hisseleri yukarı taşımak istemez mi?
Çağrıda hisseleri vereceğim.Ama bir süre yatay gittikten sonra operasyon yapılma ihtimali çok yüksek.Kuşlu sitede Dgzte pazarlayan hiç görmedim.Operasyonla yükselttikten sonra ne hikaye uydururlar bilmiyorum.Artık kanal d nin karşısındaki arsaya otel mi yaparlar,
Veya başka bir hikayemi uydururlar bilmiyorum.Veya Demirören borsayla ilgilenmiyorsa bu dediklerimin hiçbiri olmayadabilir.Kottan çıkartmak da isteyebilir.
Çagrı sonrası en olası senaryo hurgz ile birleşme olabilir bence. Ama bu durum hisseye nasil yansır bilemiyorum.
Bu hafta salı veya perşembe Çağrı İzni çıksa, kanunen "Çağrının Başlayacağı günün bir önceki güne ait Merkez Bankası alış kuru esas alınır" hükmü uygulandığında, Kurun üç aşağı beş yukarı 4.84-4.85 gibi olacağı büyük ihtimal.
1.35x4.85= 6.55 TL...
Hissemizin fiyatı= 5.74 TL
6.55-5.74= 0.81 TL ucuz..
0.81/5.74= % 14 kazanç imkanı...
Bizmi çok zekiyiz bu getiri nedeniyle DGZTE taşıdığımız için, yoksa bu fiyatlardan satanlar mı?
Bunu bu hafta anlayacağız, inşallah...
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
dolar bugün yukarda başladı... 5 lere yaklaşsın, Çağrıyı yapalım, sonra düşsün
emörören Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Yıldırım Demirören seçildi..
Başkan da oldun, demirören... Hayırlı olsun.....
Hep beraber mutlu olalım, Yıldırım bey....
Spk ne zaman açıklıyor ?
Delirecegim yahu. Herkes mi hirsiz olur? Adalet elbet size de vuracak. Insallah bu dunyada vurur. En mutlu gununuz cehenneminize donusur umarim, bu iste kimim parmagi varsa. Çolugunuzdan çocugunuzdan cikar umarim bu hak yemeleriniz. Spk diyor iki ay icinde zorunlu cagri olacak, ama yok oyle bir sey. Istedikleri zaman haftasonu bile toplanip karar aldiklarini gorduk. Ne istiyorsunuz bizden yahu. Yetmedi mi kanimizi emdiginiz?
Sinirlenmeye gerek yok. Hemen hemen hicbir çağrı 2 ay içinde başlayamıyor. Spk her zaman ağırdan alıyor nedense.
Banvt te sahidim 40 gunde karar alindi. Ne farki var, firma muracat ettiginde hemen donus yapiyorlar. Firma gerzek mi de fazladan para odesin, 2 ay ustune, faiz olarak. Isteyen hemen yapilmasini talep ediyor. Bu iste yuzde yuz demirorenlerin parmagi var.
Banviti alanlar yabancıydı. Muhtemelen eksiksiz evraklarla müracaat etmişlerdir ve süreç kısa sürmüştür. Adım gibi eminim demirören kesin eksik evrak yollamıştır veya spk siz neye göre 3.90 kurla çağrı yapmak istiyorsunuz diye sormuştur.
Biliyorsunuz bizde evrak işleri uzun sürer.
Kimseyi yanlis etkilemek istemem. Sinirliyim cunku burada hakkimi zamaninda alabilseydim, butun burdan gelen para ile aselsan alacaktim. Daha bugun yuzde 7 yukseldi. Burdan gelecek paranin, neredeyse benim icin hic bir etkisi olmayacak surec uzadikca. Hatta asels bu hizla yukselmeye devam ederse daha kotu olacak. Keyfinizi kacirdiysam affola. Ayni trenin yolcusuyuz malum.
Borsada şirket mi yok. Başka hisse alırız. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik beyler biraz daha sabır.
Benim içinde beklemek zor ama inanın son 3 ayda bu hisse de olmasaydım portföyüm şuanda olduğu miktardan bayağı bir az olacaktı büyük ihtimal.
Borsada fırsatlar bitmez , kaçan fırsatların sonu da gelmez.
1999' da borsa ile tanıştım mühendis olsam da son 10 yıldır tek işim borsa...
Psikolojinizin volatilitesi yüksek hisse grafiklerine benzemesine asla izin vermeyin :)
Kısmet deyip geçin üzerinde durmayın...
Borsa çok kazandırır ama her şey para değil
"Kazanırken kaybetmeyin"
Merkezin faiz artırımını bekliyor galiba spk,dolar 4.6 olsun kar kardır hesabı,haysiyetsiz hırsızlar..
İki seçenek var ,faiz artırmayıp krize yol açacak 2001 benzeri..yada faiz artıracak ,yatırımları durduracak,talebi kısacak,asgari ücretli ve memurun ciğerini söküp ağır vergiler getirecek ,büyümeyi küçültecek,son olarak seçimler geçince imfye gidecek..yapısal reformları yapacak..Faiz artırmamak intihara götürür..Ama bunlar ekonominin gerçekleri,şimdiye kadar sallayan olmadı.Göreceğiz.
19.07... Torunumun doğduğu gün...
Bu hafta Salı Kurul toplanmadı, bugün bekliyorum... Ümit ediyorum...
Spk açıklamaları hangi günler yapıyor çoğunlukla...
Dövizle borçlanmaya "yatırım" ayarı
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Döviz geliri olmayan şirketlerin 2 Mayıs'tan itibaren döviz kredisi kullanamayacağını belirterek, büyümeye katkı sağlayacak yatırımların önünü açmak ve bu alanlara yatırım yapacak şirketlerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla dövizle borçlanmaya sınırlama getiren düzenlemeye yeni istisnalar sağladıklarını bildirdi.
Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, reel sektörün döviz kurundaki iniş çıkışlara karşı korunması, kurda oynaklık ve risk priminin azaltılması amacıyla döviz geliri olmayan şirketlerin dövizle borçlanmasına yönelik düzenleme yaptıklarını hatırlattı.
Bu kapsamda 2 Mayıs'tan itibaren döviz geliri olmayan Türkiye'de yerleşik kişilerin, belirlenen bazı istisnalar dışında yurt dışından ve yurt içinden döviz kredisi temin edemeyeceğini anlatan Şimşek, kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketlerince kullanılacak döviz kredileriyle, yatırım teşvik belgesi kapsamında veya bazı yatırım mallarının finansmanında kullanılacak döviz kredilerinin kapsam dışında olduğunu söyledi.(devamı alttaki linkdedir)
http://www.bloomberght.com/haberler/...-yatirim-ayari
Pay alım teklifi fiyatının belirlenmesinde kur ve faize ilişkin esaslar
MADDE 17 (1) Zorunlu pay alım teklifini doğuran işlemde fiyatın Türk Lirası cinsinden belirlenmiş olması ve pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu günden itibaren iki ay içerisinde ortaklığın diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere fiili pay alım teklifine başlanmaması halinde, iki ayı aşan her gün için yıllık TRLIBOR oranının %50 fazlası ile hesaplanacak faiz tutarı pay alım teklifi fiyatına eklenir. Faiz hesaplaması basit faiz esasına göre yapılır.
(2) Zorunlu pay alım teklifini doğuran işlemde fiyatın yabancı para birimi cinsinden belirlenmiş olması halinde pay alım teklifi fiyatı, pay alım teklifi yükümlülüğünü doğuran pay devri tarihindeki T.C. Merkez Bankasınca açıklanan döviz alış kuru ile pay alım teklifinin fiilen başlayacağı günden önceki iş günü T.C. Merkez Bankasınca açıklanan döviz alış kurundan yüksek olanı kullanılarak hesaplanan tutarın Türk Lirası karşılığı olarak belirlenir.
(3) Zorunlu pay alım teklifini doğuran işlemde fiyatın yabancı para birimi cinsinden belirlenmiş olması ve pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu günden itibaren iki ay içerisinde ortaklığın diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere fiili pay alım teklifi işlemine başlanmaması halinde; iki ayı aşan her gün için yapılacak hesaplamada birinci fıkrada belirtilen faiz oranı, Euro cinsinden olan işlemler için yıllık EURIBOR, Amerikan Doları cinsinden olan işlemler için ise yıllık LIBOR oranlarının %50 fazlası olarak dikkate alınır. Pay alım teklifini doğuran devir işleminin anılan yabancı para birimlerinden farklı bir para birimi üzerinden gerçekleştirilmesi halinde, Kurulca uygun görülecek bir oran üzerinden hesaplanacak faiz tutarı pay alım teklifi fiyatına eklenir.
http://www.oyakyatirim.com.tr/diger-...libor-oranlari
16 TEMMUZ 2018 DOLAR KURU 4.85
1.35074 X 4.85 = 6.55 tl.
16 temmuz tarihi itibari ile tl.libor (21,52740)+%50 takribi basit hesapla yıllık %32 cıvarı.
YTD
TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN
TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008-32/34)DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2018-32/46)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20180125-7.htm