Power abi takılma boşver bizde dolarlari abd de harcarız bak amazon com .ülkemize geldi .acaba dolarla mi satacak tl ile mi ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Power abi takılma boşver bizde dolarlari abd de harcarız bak amazon com .ülkemize geldi .acaba dolarla mi satacak tl ile mi ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
11 ocak 2017 tarihinde 3.94 tl den dolar alan (3.94/3.45)%14 zarar eder halde.%8 de faiz kaybı olsa toplamda %22 .
Bu gün için reel hesaptır yarın ne olur bilemeyiz.
Ben bu gün pozisyon açsam dolar maliyetim (3.45/1.08 faiz gelirim)3.20 tl dir.
hayırlı uğurlu olsun. :)
YTD
394.000 binim vardı
3.94 ten 100.000 usd aldım ve hiç al sat yapmadım ve %4 ile de bağladım ortalama 231 gün boyunca 2075 usd faiz kazancım var.
ne etti 102.075 usd etti bugün 3.44 ten bozardın diyelim = 351.138 var şimdi
yani bankaya hayrına dolar almayıpta vadesizde tutsaydın 42.862 lira artıdaydın
394 bini ortalama %14 ile bağlarsak ki ben son 3 aydır %15.35 ile bağlıyorum daha öncede %14.30 küsürdü
ortalama faiz gelirim 29.673 lira da faiz kazanacaktım.
29.673 + 42.862 = 72.535 TL ortalama da zararım var
231 gün geçmiş aradan buna da 8 ay desek, dolar düştüğü için günde 1 paket sigaradan ayda 300 lira yani 2500 lira da sigara parasını eklersek , ki burada hastane masraflarını saymıyorum..
394 binim vardı 75 bin zarar ettim ortalamada %19 zarar ettim... yani nedir ? paramda rezil oldum..
he parayı borsaya filan koysaydık 2 ye katlamıştık o zaman içki parasını da eklemek lazım, buralara girmiyorum bile..
syg,
Şaka maka değil dolar bir 3.30 gösterecek gibi.
Bu arada euro hiç konuşulmuyor.
Zaten sorun da burada. Nevadadaki amerikali tl ya da ruble almiyor ama hakkarideki adam dolar alip istifliyor. Hatta afrikada yasayan dunya haritasinda amerikanin yerini bilmeyen adam bile dolar aliyor. Bu asiri guven sonucu olusan sismis deger de dolarin global fiyatini olusturuyor. Amerika da bu temelsiz guveni suistimal ederek havadan dolar yaratiyor. Yani cizgi filmlerdeki gibi havada yuruyorsunuz ama haberiniz yok. Durup asagi bakinca ayaklarinizin altinin bos oldugunu goreceksiniz, dolar devalue edildigi zaman.
Amerikada onumuzdeki 1-2 yil icinde askerin yonetime mudahale ederek kontrolu ele gecirmeyecegini garanti edebilir misiniz mesela?