Batan para bizimse bazı insanlar neden ağlıyor
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Batan para bizimse bazı insanlar neden ağlıyor
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FRACELL hocam,
1.şirket birleşimi öncesi ZT nin Kervn daki hisse oranı sadece %10 ,
2.ZT de imtlyazlı hlssede yok sanırım, yanı oy oranı da % 10 civarı,
3. ZT şirket yönetiminde de yer almamış. sadece bir akrabasının yönetimde olmuş
diye hatırlıyorum. ( eksik hatırlıyor olabilirim diğer arkadaşlarda inceleye bilir mi?)
Bu durumda şirket birleşimi öncesi ne sahip olduğu hisse oranına göre nede oy oranına göre yönetimde hiç bir hakimlşk dutunu söz konusu değil. Bir akrabasının yönetimde olması neyi değiştiriyor? hangi kritere göre çağrıdan muaf olacak?
Yukarıdaki üç maddeyi daha önce incelediniz mi veya avukat Nail Çakır ile diğer arkadaşlar inceledi mi? bu bilgilerimizi netleştirirsek, bu konuda devlet yetkililerine ve hukuk kurumuna daha net sunumlar yapabiliriz. ve de durum çağrıyı gerektiriyormu gerektir miyorum diye SPK dan herseyi netleştirmesini talep edebiliriz.
Ayrıca şirket birleşiminin yeni mali ve özsernaye yapısıyla yatırımcılara getirdiği bütün dezavantajları ve de şirket birleşimi sonrası ortaklık aleyhine olan bütün icratları dosyalayarak basına ve kurumlara sunmalıyız. Zaten bu konuda SPK nın ve bağımsız denetçilerinde bazı raporları var.
Hocam maalesef birlikte hareket ettikleri ile alakali mahkeme karar vermis...
Simdi 9 uncu idare mahkemesine gelecek dava yani surec devam ediyor...
Burada durusma gunu belirlenecek ve spk burada tekrar beyanini bildirecek.
Ilk mahkeme kararinda direnirse dava danistay genel kuruluna gelecek direnmezse spk direnirse ayni sekil danistaya gelecek...
Tabi bu yine bir surec gerektirecek.. Olumlu tarafi bu surec sirket icibde isleyecek...
Yani 1-1.5 sene gibi bir zaman surebilir...
Bunun neticesinde spk nin ne blokeli lotlari serbest birakir ne de yaptirimlari...
Bu karar uzerine hakim ortak ile spk arasinda bir anlasma olacagini tahmin ediyorum...
Grup olarak hukuki sureci hem spk nezdinde hem de mahkemelerde takip ediyoruz edecegiz...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yönetim deki akrabası da olsa ve onla birlikte hareket edende olsa neyi değiştirir ki, sonuçta ikisinin toplam hissesi ve oy oranı sadece %10 oranında, ne çoğunluk hisse ediyor nede çoğunluk oy oranı ediyor, hakim ortaklık söz konusu olamaz ki. çoğunluk hlsseye sahip diğer ortaklar bu yönetimleri herzaman değiştirebilir oranda idiler.
Yanı şimdi halka açık bir şirkette yönetim kurulunda olan biri, şirket birleştirmesi veya tahsislı sermaye artışıyla bir akrabasına hlsse ihraç ederek akrabasını hakim ortak durumuna geçirdiği zaman birlikte hareket eden olarak çağrıdan muaf mı olur? Olayın netleşmesi için bu sorununda ilgili bütün kurumlara sorulması gerek
Prometus abem bu ve bunun gibi gonuları açığa çikarıp üzerine gidmeliki hadda şigayet bile edmelüyüz şimdi bu gonular gapansın diye fiyatı yugarıda çeker bunlardan herşey beklenür. Ondan diyomki mutlaka daha fazla açıgları var bunların sizler müreggeb yalamış akılli ve zeki abilersiniz bulursunuz daha neler neler teşeggür ederim.
Sayın Fracell,
Yazıklarınızdan anladığım kadarıyla ZT nin kardeşi SS yönetim kurulunda olduğu için danıştay ZT ile SS yi "birlikte hareket edenler" olarak tanıyıp çağrı yükümlülüğüne hayır demiş. Anladığım doğru mu?
Oysa SS ninde Kervn da pek bir hissesi yoktu. daha önce belirttiğim gibi ZT nin ise sadece %10 lık hissesi ve oy haklı görünüyordu (hadi diyelim biraz daha fazla olsun) hiç bir durumda ikisinin şirket üzerinde oy ve hlsse hakimiyeti yok ki!
Oysa Kervn ın daha önceki ortaklık yapısında % 80 veya %90 oyu elinde bulunduran küçük yatırımcılar idi ve hisse ve oy oranıyla yönetim kurulunu herseyi belirlemede hakim tek taraf yatırımıcılar idi.
Sadece blr akraba yönetim kurulunda olunca, birlikte hareket eden olarak değerlendirilip hakim ortaklık statüsü tanınması söz konusu olabilir mi? Ve bu dayanakla zorunlu hlsse geri alımından muaf tutulabilir mi?
O zaman bizim SPK ya ve Hukuğa şunu sormamız gerek! Eğer halka açık bir şirkette yönetim kurulunda bulunan biri, yönetim gücünü kullanarak halka açık şirketi, bir akrabasının (elinde az bir miktar halka açık şirketin hissesini bulunduran) şirketi ile birleştirip veya tahsisli sermaye artışıyla hisse ihraç ederek, akrabasın hem oy hem hisse oranıyla tek hakim ortak durumuna getirip, çağrıdan da muaf olabilir mi?
Borsadaki diğer bütün şirketlerde aynı icratlar yapılarak çağrı muafiyet verilmiş veriliyorsa verilecekse, ozanan ne SPK ya, ne Hukuğa ve ne de ZT ye karşı hiç bir sözümüz kalmaz. Yola devan edin deriz elbette.
Ama butun arkadaşların öncelikle SPK ve Danıştay a bu soruları sorması gerekir. Herseyin netleşmesi net anlaşılması için bu sorgular önemlidlr.
Hele birde bu şirket birleşimi yönetimdeki akraba diğer akrabası lehine istediği gibi şekillendirmesidir ayrı bir konu tabi, bunlarda ayrıca sorgulanmalı. (Bu şirket birleşmesinin mali olarak ve özsermaye yapısı olarak halka açık şirkete getirdiği çok büyük olumsuzluğu ve yatırımcılarına getirdiği çok büyğk dezavantajları daha önceki yazılarımda vurgulamıştım)
Ne kadar sansizim 34 ten vermedi.Acelem yok yine gelirse oradan asagı dogru kademeli artırırım.
Xiaomi MI6 cihazımdan gönderildi