Originally Posted by
Hamsi
Çağrıdan muhaf olması şahsi fikrim olarak düşüktür.
Burada muhafiyet hak kazandırıcak madde olası ihtimalle şirketin mali yapısının bilançosunun kötü olması,sermayesinin eriyor olmasına falan dayandırabilir gibi düşündürülebilirler ama unutmayın ki KİPA çok ciddi gayrimenkul zenginidir..
Bu mülkler değerlendiğinde bilançoda ki zararlar kaybolur,şirketin defter değeri yükselir.
Şu senaryo bence mantıklı.
Mülkler değerlenince KİPA nın defter değeri ile Migrosun Defter değeri birbirine yakın olur.
Bu sefer satın alma özsermaye ile birleşmeye dönüşebilir mi?
Yani çapari ile avlanıp istarvit tutalım derken,oltaya lüfer gelir mi?
Burada yazılanlara bağlı kalmayın,bu konuyu siz de araştırın...!
Mesela diyorum ben bu ingilizler bu kadar sığır olabilir mi???
Mülklerin tamamı ortalama 2 milyar tl civarında olursa niye şirketini bu mülkler içindeyken kabaca 10 kat daha eksik fiyata satsın.
SPK çalışanlarının göz altına alındığı bir dönemde SPK geçmiş yıllarda oluşan onca KY mağduriyetlerine yenilerini ekler mi? Zira SPK ya kimse bize para ver diyemez ama tonla mülkü olan bir şirket bedavaya satılacak ve biz de yatırımcı olarak şeyi mi tutacağız???
Bu yazdıkların benim şahsi görüşüm olup kimsenin yazdıklarıma bağlı kalarak karar vermesini istemem,sadece araştırıp kendi kararınızı almanızı isterim.
Bir başka soru TESCO ingiltere de yaşadığı usulsüzlüğün mahkemeye taşınmasın diye daha yeni çok ciddi paralar ödemişken,ingiltere gibi gelişmiş bir ülke de hiç mi kafası çalışan bir yatırımcı oranın spk sına"Türkiye de iştirakimiz KİPA bedavaya peşkes çekildi" diye mahkemeye başvurmaz mı?
Arkadaşlar karanlık odaya girmeye gerek yok,gelişmeleri araştırın sonra karar verin.
Kolay lokma yok,uğraşmanız gerekiyor.