Öncelikle kapsamlı ve bilgilendirici yanıtınız için teşekkür ederim.
Şu anda öğrenciyim seneye çalışmaya başlayacağım sınırlı bir parayla piyasayı öğrenmek için girdim diyebilirim.Borfin fast webi şu an için bana maliyetli geliyor çünkü portföyüm zaten cüzi bir miktar.Fakat dediğiniz şekilde tarihsel pd/dd leri kullanmak çok mantıklı.Bunu da önümüzdeki yıldan sonra yapmaya başlarım.Özsermaye büyüme hızı da aklıma gelmemişti doğrusu daha çok özsermaye karlılığına takılmıştım o konuda da görüşlerinize katılıyorum.Şu an için benim düzeyimde pd/dd üzerine ancak yıllık karlılığa bakarak karar verebilirim sanırım ya da dediğiniz gibi aynı sektördeki şirketlerle karşılaştırabilirim.Ya da varsa başka bir öneriniz kullanabilirim rasyo veya oran olarak
Dediğiniz olay doğru bana portföyüm küçük olduğu için yukarıdan alıp aşağıdan satmak kolay gelmiş olabilir.Bu sebepten yüzde 20 gibi bir marj belirlemiştim.Yani sadece o hissedeki yüzde 20 miz.Belki totalde yüzde 1 e denk geliyor olabilir.
3 aylık bilançolarla karar vermek sanırım en mantıklı ve en az yorucu olanı mental olarak.Ben aylık yüzde 10 düşen hisse varsa alıyordum yoksa nakit tutuyordum.Söylediğim ve takma addan belli olduğu gibi daha çok başlardayım.
Tekrardan teşekkürler saygılar