Geçmiş yıllardaki temettü ödemelerine dayanarak dip olarak 1,23 bekliyorum. Ama 1,50 altında her kademeden alınabilir.Tam temettü kağıdı.Saygılar...
Printable View
Geçmiş yıllardaki temettü ödemelerine dayanarak dip olarak 1,23 bekliyorum. Ama 1,50 altında her kademeden alınabilir.Tam temettü kağıdı.Saygılar...
ben temettü alma adım şirketin verdigi temettü beni ilgilendirmez cikan lotum vede cebime giren lotu bkarım 40bin lotu 72 binden sattım 59,60 den geri koydum gerci hepsini alamadım gelmedi lakin dedigim gibi şirketin temettüsü beni ilgilendirmiyor almadıgım için arti aldigim fiyat 1 77 olmuyor 1 73 oluyor iyi hesapla :D
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +128 olurken, ortalama tahmin +72 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 28 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +890 puan olurken, en düşük beklenti -680 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 9'u negatif, 19'u pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +128
Ortalama : +72
Maksimum : +890
Minimum : -680
Katılımcı: 28
şirketi yakında tanıyanlara bir sorum olacak. crdfa nın faaliyet raporuna göz attım, epey yüksek miktarda menkul kıymet ihracı yaptığını gördüm. mart 2017 den itibaren 190 milyon tutarında menkul kıymet ihracı yapmış, en uzun vadesi de 2 yıl. eylül, ekim ve önümüzdeki yıl ocak ve martta bunların ödemesi var.
şu menkul kıymet ihracatı nedir basitçe açıklayabilecek varsa sevinirim.
bir örnekle kendi anladığımı yazayım, yanlışım olursa üzerinden konuşabiliriz. 17 eylül 2015 tarihinde 40 milyon tl lik bir ihraç yapmış, 14 eylül 2017 de vadesi bitiyor (itfa tarihi) bu şöyle bir işlem midir;
atıyorum 39 milyonluk bir paraya ihtiyaçları var, bunu menkul kıymet olarak (tahvil veya bono) ihraç edip piyasaya satıyorlar, iki yıl sonra 40 milyon olarak ödeme yapıp hesabı kapatıyorlar. 1 milyon tl gibi bir maliyetleri oluyor,
2015 te aldılar 39 milyonu, faktöringi işi yaptılar, buradan da 5 milyon kazandılar, 44 yaptı, 1 milyonu tahvil öderken kapattılar, kalan 3 milyon kar oldu (enflasyonu katmadım) böyle mi çalışıyor sistem?
bu firmanın kendi sermayesi yok mu, neden tahvil ihraç ediyor?
ikinci bir sorum daha olacak, crdfa nın hollanda bankası var görünüyor, bu banka crdfa ya mı ait yoksa altınbaş holding e mi? bu bankanın getirisi crdfa ya yarıyor mu? cevaplayan olursa çok sevinirim, sadece temettü konuşmayalım değil mi...
Kendi sermayesi varlıklarından borçlarını çıkarttığınızda elde kalan değer yani Özkaynak tutarıdır.
Büyük şirketlerin çoğu işletme sermayesi temini için banka kredisi veya faizli kağıt ihracı yoluna gider. Daha küçük şirketler kredi alır daha büyükler menkul kıymet (bono veya tahvil) ihraç eder. Finans şirketlerinde bu çok daha normal bir durum. Para alıp satıp da menkul kıymet ihraç etmemiş bir finans şirketi bulursanız yazın.
Syg.