Günaydın Cümleten
Printable View
Günaydın Cümleten
Tüik: Yeni konut satışları haziran'da 45.433 oldu, önceki 52.976
tüik: Türkiye’de konut satışları haziran’da 97.579 oldu, önceki 116.600
tüik: Türkiye’de konut satışları haziran’da yıllık %8,1 azaldı, önceki %1,5
Vay maşallah güzel güzel yüksek faiz = batan inşaat sektörü denklemi güzel çalışıyor.
Yandaş mütahitler şurda çok yakında yandım anam nidalarıyla bağırmaya başlar :D
Yüksek faiz = Enflasyon değerinde artamayan konut fiyatları daha önce bu denklemide gördük artmayan konut fiyatları = Emlak balonu krizi.
4+1 lebi derya ama 50 mt2 kutu kadar evleri bakalım artık kimlere kitleyecekler.
https://resmim.net/f/DxXAnK.jpg
Bugünlük euroyu atayım geçen hafta muhtemel tepe dediğimiz nokta 4,238 noktası çalışacakmı bir görelim.
Sabah 3,5265 de attılar ayı tuzağını güzel oldu bugünlerde diyorum ya fazla usdtry grafiği yok artık genel cemi cihan satıştayken bozmayalım ayarları satan satmaya devam etsin tobonun sağ omuz dibinde.
Genel beklenti dolar çıkmaz yönünde ama öyle böyle değil deli gibi yani yok trump varken çıkmaz , 2019 seçime kadar çıkmaz, vs.vs. başka yerlerde de ufaktan bu kitle psikolojisi testi için yazıyorum hele ki son 3,6480-3,5125 sağ omuz dibinde deli gibi bir algı oluşmuş bu son sağ omuz düşüşü genel kitlede kırılma gerçekleştirmiş durumda buradan artık muhtemel verdiğim rakamlara gitse alım tarafında zor insan gelir nası bir algo kullanıyorlarsa çok güzel iş başarıyorlar aslında.
Bugün ufaktan neden sesimin çıkmadığını anlarsınız
usdzar ve usdtry de oluyor işte birşeyler de neyse bozmayalım milletin satış psikolojisini.
Euro artsın artsın bakalım avrupa borsaları ne durumda gene mokombo cumhuriyetine döndüler devam euro yukarı devammm euro bölgesi batarına kadar devam, bakalım euro bölgesindne ilk kim yandım anam diye carlayacak şurda bir kaç güne :D
https://resmim.net/f/7XjqwC.jpg
Size milyon dolarlık bir soru bakayım ne çıkacak.
Euro bölgesinde şimdi ufaktan kriz başladı değil mi ? Pekiiii euro bölgesinde oluşacak kriz en çok kimi etkiler hani ihracatının %60 ını euro bölgesine yapan bir ülke var ? Şimdi euro bölgesi üretemiyor, ihracat yapamıyorsa tüketimide düşecek değil mi?
Eeeeeee euronun yükselmesi try yi düşürürmüymüş ?