Alıntı:
kuzu kuzu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
furuşan akıncı
trump....VE VERGİLERİ....
İKİ DEGİŞİK VERGİ CIKARACAK....birisi kurumsal vergiler....bunnar yüzde 35 civarında....yüzde 20 ye cekecek....
bununla üreimini çine vesayır ülkelere götürmüş olan american sermayesine geri gelin diyecek....
ikinci cıkaracagı vergi....BAT....BORDER ADJUSTMAN TAX....bizdeki gümrük vergisi....bu yüzde 25....
bununla american sermayesinin america dışında ürettikleri malların americaya girişini pahalı hale sokacak....
bu yüzde 25 pahalılasan mallar....amricide ENFLASYON u artıracak....ÇİN de payına düşeni alacak....küçülecek büyümesi yüzde 4 e...
bu iki şey ÇOK ÖNEMLİ gelişen piyasalar üçün....
Alıntı:
bizde VARLIK FONUNA....dolar kredisi bulması lazım....30 milyar dolar....bu doları 3.20 ye cakar....
bulamazsa....ki bulamıyor....650 milyon dolar....komik bi rakkam....
türk özel sektörünün önemli bi bölümü....yurt dışına fabrika yapıyor...bu dolar çıkışı demektir....
türkiye bütçe açıgı veriyor....bu tl genişlemesi demektir...buda dolara furur...
öte yandan....türk borsası tl de rekorda...ve fekat gerçekte yüzde 50 deger kaybında....dolar endeksi 50 000 di rekor...borsa suan 25 000 de....yarı degeri...
anlamı....
borsada oynuyan mı akıllı...yoksa koluna altın bilezik takan köylü kadın mı....tabiiki köylü kadın akıllı...
Alıntı:
soruda su olmalı hep....
bu ahval ve seriat içinde....sen yabancı yatırımcı ossan....doların dahada cıkmasına zemin hazırlıyan bu durumda.....
3.65 den dolar bozar....borsaya sokarmıydın....diyelim soktun...dolar fırladı 4.20 ye....eeee battın....SORU BU İŞTE.
Alıntı:
İŞTE TAM BURADA....GEOPOLİTİC devreye girer....
birileri İRAN a fur....al sana 30 milyar dermi.....misal bu tabii....veya benzeri baska bir durum....
tehtitde hazır...REZA ZERRAP ve anlattıkları....
amerikan üst düzey yöneticilerin tümü israel deydi bu hafta....talimatları aldılar....
yoksa TRUMP impeach edilecek tehdidi altında gıvrasıyor...kongre ellerinde...derin devlet ellerinde...basın yayın ellerinde.
MAYIS cok şeye gebe....dur bakalım neler olacak...
hani fıkra varya usaglar....
adam eve gelir...karısına sorar...günün nasıl geçti diye....kadın anlatır....
ötöbüse bindim...bi adam gözlerini dikti bana....soyacak gibi baktı bana...der...
kocası....''yaaa dur bakalım neler olacak'' der....
karısı devam eder...ötöbüsden indim...adamda indi....apartmana girdim....asansöre bindim....adamda bindi der...
kocası gene...''yaaa dur bakalım neler olacak''...der...
karısı devam eder...eve girdim....adamda girdi...yatak odasına girdim soyundum makyajımı sildim....yataga girdim...adamda girdi...
kocası gene....''yaaa dur bakalım neler olacak''...der...
benimkide o fıkra....yıllardır biliyorum neler olacagını...emme...''dur bakalım neler olacak''...demektende kendimi alamıyorum.
Alıntı:
1917 ve yüz yıl sonra 2017....
bu araplar....1917 de....müslüman osmanlı halifesine karsı CİHADA cıkmışlardı...emir ingilizden.o cihadda feci bi kazık yediler...
bu araplar....2017 de....gene müslüman ülkelerde CİHADA cıktılar....emir israel den bu sefer...
1917 de bi fransız ve bi ingiliz....cetvelle sınırlar cızıp....bunnarı bitirdi....
2017 de....tam 100 yıl sonra....gene CİHADDALAR...Bu sefer cetvel İSRAEL in elinde....cızacak sınırları...
bi damla acıyorsam ********im bunnara....herşeyi hakediyorlar....ha ha ha....baslarında suudi ve qatar...dört nala ölümlerine gidiyorlar.
Firundan yeni cikmis bu yazilar...