'' Şüphecilik , zekanın cilasıdır. '' -kmkm- aka hmz stbyk
hella sis farları eşliğinde ışılda hayata maşallah 34
Printable View
'' Şüphecilik , zekanın cilasıdır. '' -kmkm- aka hmz stbyk
hella sis farları eşliğinde ışılda hayata maşallah 34
Geçen ptesi günü devre kesince bir arkadaşım yüklü short açtı.Düşüş başladı diye.. Derken iralli devam etti ce cuma günü oyun dışı kaldı....
Aman dikkat en azından 9 gunluk ortalamanın altında kapansın.. sonra short olur
Teknik,global hiçbirşey õnemli degil.Kamu bankalarının %4/5 i açık.. diğerleri toplu..isterse 5 tavan daha çeker.. SPK dan itirazda olmaz
..
Vob yapmayın.. bakin zengin olanlar hisseden oluyor...zaten 2 milyonun varsa 2 kaldirac bile 100 kontrat eder
100 konrat oynarsan seni keklik gibi avlarlar...gün içi +100 bin kardan -200bin zarara geçersin.. kafayı yerdin..
Aman dikkat edin bu piyasada short açılmaz denilmeye başlandıysa ki ben bile böyle söylemeye başladım. O yüzden acaba burası zirve mi diye sormadan edemedim kendime. Genelde bu tarz cümleler zirvelerde yapılır.
2 doların üzeri bu hükümetle olmaması gereken seviye bence. ama dolar baskılandığı için sağlıklı ölçüm yapmak da zorlaştı artık. Doların gerçek değeri bence çok yukarıda o yüzden 2 dolar endeks de biraz daha yukarılarda olması gerekiyor.
--------
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
yani muhterem , hayatın nabız atışlarını yakalamak istiyorsan , kendi kalp ritminin dışına çıkmalısın.
Bu yorumcu,ekonomistlerin yatacak yeri yok..
Bilerek,bilmiyerek ky. kar etmemesine sebep olurlar.
Enflasypn muhasebesi olursa Garantinin bile f/k si 40 olur dediler.Tufe bonosunu gündemde tutular.
Bunlar olsaydı borsa çakılırdı.Hele bankalar erirdi.Tv,ekonomi haberi işlememek lazım..
Sayın gundwane açıkçası USD TL kuru ve ihracat arası muhteşem bir korelasyon yok gibi. Son 2 yıldır ihracat hızlanmasının sebebi kur artışından çok pandemi sonrası tr ye kayan üretim talebi oldu. Yoksa ihracatci USD 4 olduğu zaman da batması, 8 olduğu zamanda.
Ha 9 a düşecek diye beklediğim için söylemedim ama düşerse ihracatçı batar teorisi bence yanlış, 15 kat artan kurla 15 kat ihracat yapamadığımız gibi
Genelde rüyalar güzel ama üstünkörü diye şikayet ediyordum.
Önceki gece uzun bir rüya gördüm bir market zincirinin bir şubesinin sahibi ile tanıştım. Yanında kaç kişi çalışıyor vs sohbet ettik, kendisi ve 4 market çalışanı varmış,
Neyse haftada 10.5 vardiya var deyince ben rüyadan uyandım, normalde günde 2 vardiyadan 14 vardiya olması gerektiğini düşündüm. Bugün ise günde 1.5 vardiyadan haftada 10,5 vardiya hesabının sanki daha doğru olduğuna karar verdim.
Bir markette maaşlar ve genel giderler ayda 100 bin TL olsa %10 kar marjı ile ayda minimum 1 milyon TL ciro gerekir. 10 bin şube 12 ay hesabı ile 120 milyar altı ciro başarısızlık olması lazım.