Geçmiş yıllarda gramaj azaltılarakta gizli zam yapıldı.
Sosyolojik olarak hasta bi toplumuz hocam.
Herkes birbirinden nefret ediyor.
Sağlıkçılar, eğitimciler, polisler nefret edilen gruplara dönüştü. Genç sayılırım ama ben küçükken bu meslek grupları saygı duyduğum gruplardı. Etrafımda da bu kadar dile gelen bi tepki, hatta nefret söylemi duymazdım, duymadım.
Sadece polislere karşı şeyler duyuyordum. Onun sebebi de maganda tipli konu-komşu-akraba tayfasıydı.
Hız yapar, mahalleyi rahatsız edecek kadar yüksek ses açar, kabadayılık yapar sonra polisten ceza yiyince polise sövüp sayar...
Ama şu an herkes herkese düşman.
Ben özelden devlete geçtim, öğretmenim.
Özeldeyken, afedersiniz it gibi, katır gibi çalışıyordum.
Atandıktan sonra çevremin büyük kısmı "yatıyorsunuz", "memur bu ülkenin sırtında kamburdur" minvalinde demeçler vermeye başladı.
Atandığıma sevinmem biraz zaman aldı.
Hatta öyle şeyler söylüyorlar ki...
Sanki ben anamdan memur olarak doğmuşum :)
it gibi, eşek gibi çalışırken bi yandan da sınava hazırlandım. Yeterli puanı aldım.
Ayrıca maddi olarak da çok büyük bi değişiklik yaşamadım.
Sadece zamandan yana çok iyi bir yatırım yaptığımı görüyorum.
Neyse, ağlama duvarına dönmesin :)
Adamlar kendi patronlarına, işverenlerine söyleyemediklerini bana söylüyor.
Sebepsiz bir kıskançlık, bi çamur atma hırsı, çekememezlik, beğenmezlik var.
Ama sebebi, bunlara sahip olamamaktan kaynaklı.
Adım gibi eminim şu an yaptıkları işler de kalitesiz;
bu halleriyle dünyanın neresine gitseler de hangi mevkiye gelseler de yaptıklarının ve yapacaklarının kalitesi değişmeyecek.
Kentuf'un dediği gibi: "İş iş yapmaz, adam iş yapar."
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu kin beslemeler,kiskancliklar,gicik olmalarin temeli ekonomik kriz ve cehalet.
Yok sn. blue70 yok. Esas mesele Kültürel alt yapı. 1960 lardan bu yana gezmediğim il - ilçe azdır. özellikle köylerde bir tavuk için adam öldürülüyordu. Aslında sebep tavuk değildi. Bizim gibi biat , aşiret, sülale vb. kültürü olan toplumlarda kardeşler, kardeşlerin çocukları, amcalar- dayılar felan karışık duygularla hep birbirlerinin kuyusunu kazarlar. Hal böyle olunca aynı karakterler işyerlerinde, evliliklerinde, komşuluklarında sürekli sorunludurlar.
Dürüst olan, kimseye ilişmeyen, hak yemeyene de '' AHMAK - KORKAK VB. '' sıfatlar yakıştırırlar. Trafikte yavaşlayarak veya durarak yayaya yol veren sürücüye arkasındaki diğer sürücü kornayla küfür eder. Uzun kuyrukta beklerken rahatsızlanarak kenarda oturmak isteyen vatandaşın işini öne alana küfür ederler. Neyse balık baştan kokarmış. İktidar olanlar bile sırf koltuk hırsıyla ; devletin en başarılı bürokratlarını kıyma yapmıyorlar mı ? Karşı fikirde olan bir semte bile devam eden yatırımı kesmiyorlar mı ? hep aynı terane.
Bundan 5 yıl önce İstanbul da halamın oğlunun düğününe gittiğimde, hayli kalabalık bir akraba topluğunda kahvaltı yaparken ; diğer hala oğluna '' Sami , Erol' un oğlu askeri pilottu şimdi nerede biliyor musun '' dediğimde yeğeni için söylediği '' ne bileyim zibidiyi yahu. Gebersin gitsin '' demişti. Bu yıl Şubat ayında Ankara da yine bir cenaze de görüştüğümüzde bana Askerlik mesleğinin kutsallığından, zorluğundan ve çok değerli olduğundan bahsedince '' ne oldu Sami fikrin neden değişti '' dedim. Yanındaki eşi '' Abi bizim damat Astsubay . Şimdi Suriye de . Aklımız oralarda '' dedi. yani özeti ; Kedi uzanamadığı ete mundar dermiş. Karakter meselesi. her meslek, iş değerlidir. O mesleği icra eden insanların davranışlarıyla meslek özdeştirilemez.
Mevduat faizleri bu ayda dövizin düşmesi nedeniyle artırılmadı. Ama sanırım 3 Ağustosta enflasyon verisi yüksek gelirse mevcut faiz oranı yetersiz kalacaktır. bankalar bayramdan sonra uzun vadeli mevduat toplamak için yeni kampanyalar yapacaktır.
Yok boşta şu kadar kalacak, yok 2 fatura 1 kmh ile 0,75 ek faiz felan yüz vermemek lazım. Düz oran ve vade açık olmalı. En azından para piyasası fonlarından fazla getirisi olmalı. ppz fonu bile aylık 1,53 net veriyorsa vadeye neden bağlıyayım.
Kultur gormek icin Avusturya ya gitmek istiyorum ilk olarak.onlarin kulturunu.fakat vize su anda verilmiyor.bizde kultur yok.cokmus durumda.