Net aktif değeri nasıl öğrenebiliriz.Aktif değer karşılaştırması için BİR örnek verebilirmisiniz?
Printable View
haftsonu dövüze müdahale gelir diye panikle satmışlar malları. bak bak bak vak.
meğer bizim ky $ yükseldi borsa da yükseliyor nasılsa diye viop'ta kazanmanın yolunu bulmuş.
onu yolmak istemişler.
öyle diyorlar.
ekonominin anasını s.....ler bu i.....ler varken türk varlıklı herhangi bir şeye yatırım yapılmaz diyemiyorlar da.
viop diyor, borsada diyor. lan borsada kaldıraç yapmayı bilen dolarda bilmiyor mu.
haftasonu müdahale olacakmış.
geçen haftasonu müdahale olma durumu yok muydu?
içerden haber alıp piyasayı manipüle ediyorlar demek bu kadar mı zor?
utanmıyor musunuz garibana borsanın düşüşü altında mantık aratmaya.
Bende nerden bakicami bilmiyom
Yalniz ffh icinde %19 hisse var dagilimi kontrol ettim.
Ogrenebilirsem yazarim
Gece 01 de mkk da gorulebilirM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
daha önce de buraya yazdım 2 kez . hisse BYF leri , düşük yönetim ücreti ile hisse yoğun fonlara rakip olacaklar. Düşük yönetim ücreti şu demek ; hisse byfsi içindeki hisselerin toplam değerini ederinin fiyatının üstüne cüz'i bir kar koyup kotasyon satış fiyatı olarak eski tabirle tahtaya ( ekranda satışa ) yazıyor ya da blok almak isteyenlere birincil piyasada satıyor, o demek.
bir zaman sonra bu hisse byf lerinin işletim ücretleri sıfırlanacak niye çünkü piyasa derinleştikçe , ödünç pay piyasasında aktif olarak ödünç veren olarak ağırlıkları olacak , oradan elde ettikleri gelir sayesinde , yönetim ücretlerini sıfırlayacaklar ya da düşürecekler...
https://www.ziraatportfoy.com.tr/tr/...onu-byf-nedir-
farklı kurgulanmış byf ler de çıkınca piyasalar şenlenecek... yeter ki piyasa sığ olmasın.
gmstr için http://www.gumustr.com/gumus-fonu-fon-bilgileri adresinde gösterge net aktif değer anlık görülebilir. Şu anda örneğin 77.28; ama GMSTR 80.62'den kapanmış.
GMSTR 6.5 gr. gümüşe karşı düşmekte o nedenle gösterge aktif değeri 6.5gr gümüş fiyatına denk, ancak fonun anlık fiyatı talep durumuna göre bu değerden uzaklaşabilir.
Ben kendi adıma tövbeliyim, geçen yıl elden çıkarmaya çalışırken gösterge değerin daha altına ancak satabilmişttim.
O byf'lerin web sayfalarında anlık olarak yayınlanır.
Net aktif değer örneğin gmstr için 6,45 gramgümüşXgümüş gram değeridir.
Mesela şu bist kapanışına göre
1 pay gmstr net aktif değeri 77,2889 iken
Bist piyasa değeri 80,62
Yani gerçek değerinden yüksekten işlem görmüş bist'te.
Bunun terside oluyor zaman zaman.