Tüm bankalardan alım yapabiliyor muyuz? istanpul portfoyde hesap mı lazım yoksa?
Printable View
selam.. kısa süreli park etmek için önereceğiniz dolar fonu var mı?
T+1 fon hala mkk da bekliyor . Bugün repo yapıp yarın hesaba gecicek degilmi .
ppf tarzı dolar fonu yoktur 3 gün valorlüdür hepsi. tek seçenek hisse gibi alınıp satılan FUS vardır ama hisseler arasında listelenir orda usdtr yazarak bulabilirsin. 2 ciddi sıkıntısı vardır ilki parayı yatırım hesabına aktarmak zorunda olmak ikincisi fiyatını alım satım talebi belirlediğinden dolar'ın vadelisi gibi davranması. bazen dolar düşerken yeşil yakabilir, aksi de olabilir. sadece haftalık vadede dolara uyar.
teşekkürler. ama soruyu doğru soramadım sanırım. aslında bir fon var DAS kodlu deniz portföyün serbest döviz fonu. içeriği ağırlıklı ters repo ve az da yabancı özel sektör tahvilleri sanırım. risk değeri 3, getirileri döviz mevduata göre iyi. mevduat karşılığı %4,70 civarları. erken çıkış cezası yok ve evet valör alışta t+3 satışta t+1.
döviz mevduatta/ddkkm'de cazip oranlar oluşmaya başlayıncaya ya da hazine eurobondlarındaki (geçici olduğunu düşündüğüm) bahar geçinceye kadar park edip likit kalmak amaçlı, bunun gibi düşük riskli, erken çıkış cezası olmayan cazip serbest döviz fonu arayışı içindeyim. onu sormak istemiştim.