Onlar bizden fazla zam alacak gibi düz hesap 15 bin yapar. Tek kurtuluş Şimşek yıllık 100 milyar maliyeti var. Para yok diye kabul etmezse öyle serinleriz. Yoksa kıyın kıyın bize yanaşıyor bunlar
Printable View
Çok büyük ihtimal ile emekliye % 17 zam yani 3+1'rini verecekler, taban maaş 12.500 gayme olarak kalacak.
6. Ay yani Haziranda düzelecek diye gargaraya getirecekler, zaten o ayda taban aylık dahi cüzi olsa bile zam görecek.
Yüzde 30 zam 1 yıl için yapıldı ve enflasyona ezdirmedik denildi.
13-14 arası bence 13 500 en düşük emekli aylığı olacak ve bu şekilde emekli enflasyon karşısında son derece dik durmuş olacak. Esasında kök mayışı düşük olan zevat acayip yüksek oranda para alırken bu şahıslar yüzünden taban aylığına yakın olanlar maalesef dumura uğruyor esasında tek oran herkes için geçerli olmalı. Ama oran yeterli olmalı.
Bu da yetmez esasında emekli maaşına hiç bir şekilde bağlı olmayan işletmelerin bu zammı duyar duymaz yapacakları zam nedeniyle ümükleri sıkılmalı. Başka türlü emekliye 100 bin ver ertesi gün fırında ekmek 100 lira olur. Bu ülkede işler böyle.
BAĞ-GUR 12. basamaktan emekli olan 13. basamaktan fazla maaş alıyordu, Allahtan ben 14. basamağa çıkmıştım da, sinir krizi geçirmedim.
Zam beklemek hayalden öteye gitmez,alacak olan zam emeklinin en fazla %20,zaten 16-17 hak edildi,geriye cuzi artılar ilave edilir,oda edilirse,onlar desinler devamlı 2024 emekli yılı olacak diye,öyleya dilin kemiği yoktur,seçimede daha çok zaman var.market fiatlarında katlamalı zamlara devam,devlet vergiyi yükseltirse onlarda mecbur üstüne ilave eder.