Bu MB nin değerleme hesabı nasıl hesaplanıyor? 23 Ekim de yaklaşık 65 milyar lira olan meblağ, 19 Kasım da 47.850 milyar liraya düşmüş. İki tarihte usd kuru neredeyse aynı birkaç kuruş oynuyor. Ons desen sadece 20 dolar aşağıda.
Printable View
Bu MB nin değerleme hesabı nasıl hesaplanıyor? 23 Ekim de yaklaşık 65 milyar lira olan meblağ, 19 Kasım da 47.850 milyar liraya düşmüş. İki tarihte usd kuru neredeyse aynı birkaç kuruş oynuyor. Ons desen sadece 20 dolar aşağıda.
Merkez Bankasının üstlendiği kur riski nedeni ile uğradığı zararlar toplamıdır. Kur riski nedeni ile gelir elde edilmesi durumunda ise oluşacak bilançonun pasifinde görülecektir.
Yıllık bazda baksak daha iyi olabilir. Geçen yıl 19 Kasım'da 45,5 milyarmış...
Aksi durumda komplo teorisine açık bir hikaye olabilir...
6.30TL'nin altına inince ben gözümü diktim.
Ancak takıldığım nokta madem bu kadar ballı, neden piyasa oyuncuları 400 gün sonrası için 6.2756TL'den TL uzlaşmalı dolar alırım kontratına atlamıyor.
Atlamadığını şuradan sezinliyorum, son 2 günde kontrat hacimleri %100 arttı. (2.5 milyon TL'den 5 milyonTL'ye çıktı) Evet yine de çok çok az. Ama bu süreçte kontratlarda döviz satış fiyatı düştü. Bu da 2 gün içinde %100 artan kontrat hacminde vadeli satıcıların daha baskın olduğunu gösterir.
31.12.2020 tarihi için vadeli satıcılar 6.2756TL'lik bir kur değerinde dahi neden baskınlar?
Yani 31.12.2020 tarihinde 6.2756TL'den dolar satmak isteyenler almak isteyenlerden neden daha istekli?
İşte burada takıldım.
Yol ayrımına gelindi gibi..
$ ın Likit fon getirisi ile düzeltilmesi sonucu oluşan grafik..
Bu işin "son"unu merak ediyorum..
Bu sabah, her zaman , her birinde 15-40 dakika beklediğim, YKB, İŞBNK,ve ZİRAAT taki işlerimin tamamını, her birinin yegane
müşterisi olarak sadece 10 dakikada tamamladım.
Ekonomi süper... Bankalar süper..
https://i.postimg.cc/VNMT0MQD/R-034.gif
Ülkeye sıcak para giriyor belli ki,
Neden nasıl bilmem , ama çok belli ki giriyor
Bu para girişe devam ettiği sürece bizim benjamine gün yüzü yok.
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Bence dışarıdan para girmiyor.
Döviz finansal mühendislik kullanılarak krediler ve ZK ile içeride yaratılıyor.
Cari açık verilmediği için bu işlemin verimi azalmıyor. (Cari açık verilseydi bu işlemin verimi hızlıca azalacak ve bu metot ile yeni döviz yaratılamayacaktı).
Ana soru şu: Cari açık verilmeden 2 yıl daha idare edilebilir mi?