En basit örnek var ya oradan gidelim, diğerleri zaman kaybı, ben Allah'a ve ahirete inanıyorum, farz edelim bunlar yok,ben ne kaybedeceğim,yok olup gideceğim.Peki diyelim Allah ve ahiret var,yok diyenler ne yapacak? Gelin bunun şimdi felsefesini yapalım,bazen bende şüpheye düşüyorum,ya ahiret yoksa,buna üzülüyorum çünkü bu bu dünyada olmayan adalet öbür dünyada yerini bulmayacak,ama ölünce yok olup gideceksen acıda yok.Peki ahiret yok diyenler varsa ne yapacaksınız,bunu hiç düşündünüz mü,muhtemelen sizde şüpheye düşüyorsunuz ve muhtemelen sizinde argümanlarınız var .çocukluğumdan şöyle bir şey hatırlıyorum,yetişkin ve dini değerlere bağlı olmayan birisi olaya şöyle bakıyordu,ya Allah yarattığı kulu hiç yakar mı.Elbet Allah'a, ahiret ve yaratılışa inanıyorum fakat bunlara ilişkin tanimlamalarim yok,tanımlamalara da çok kulak asmiyorum.Ateşte yanmak mı büyük bir acıdır, derin bir pişmanlık mı büyük bir acıdır? Kendini akıllı sanıp büyük bir ahmak olduğunu anlamak nasıl bir duygudur acaba.Bir deyimimiz var ya, başından kaynar sular dökülmek,belki kaynar sudan bile acıdır.Neyse bu iş uzar gider.Tamam dünyanın yaşı dört buçuk milyar,ilk canlı fosiller üç buçuk milyar yaşında, insanlığın tarihi altı bin yıl ( gerçi bu onikibin yıla çıktı ya), evrim yok diyenleri cahillikle suçlamayın.Birde şu zaman kavramı var ya, Allah'ın zaman kavramı ile senin zaman kavramın aynı olmayabilir mı acaba,belkide aslında şu anda hesabın görülüyor ,ne biliyorsun,belki ben masumum diye savunma yaparken, doğumundan ölümüne olan kaydı izliyorsun..