https://i.hizliresim.com/6f58vgf.jpg
https://i.hizliresim.com/k120ysm.jpg
Printable View
600 milyon lotun halka arzında 10 TL den birim fiyat tespiti olsa 6 milyar TL yapar, 15 TL olsa 9 milyar TL yapar, Zoren in kasasına girecek girmesine de, büyük borcun hafiflemesi kolay olmayacak... o yüzden birim fiyatın tespiti çok önemli...
Umarım, bir zamanlar Besim Tibuk'un, yeni dönem de de Korkut Özal ın çocuklarının yaptığı formülle halka arzı gerçekleştirirler...yani arz edilecek hissenin borsada aylar sonra da, 2 yıl sonrada prim yapmasının ana hissenin bilançosunda direkt karlılığı pozitif etkilemesi gibi...yani Zoren in bilançosunu...kendileri detayları çok daha iyi biliyorlardır tabiiki...Bu tip izinleri SPK dan alabilmek kolay mı, değil mi bilemiyorum...İnşallah bu tarz bir muhasebe-bilanço olayıyla halka arz için onay alırlar, işte o zaman elinde Zoren tutan herkes rahatlar....ANZ nin kendisi ise,1 yıl içinde tamamen rahatlar...
Cante Odaş a daimi destek veriyorsa, Zor-yen Zoren e niye destek vermesin, yıllarca....
Not: CANTE, %60 oranında diğer, %40 oranında ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. iştiraklerine aittir. CANTE genel yönetim görevini de üstlenmiş durumdadır.
Hocam bugün zoren dışında peruklunun diğer hisseleri de primlenmiş Vestel Vesbe
Hisseleri sınıflandırarak işlem yapıyorlar, o günkü pozitif gruba aldıkları hisselerdeki pozitif havayı da kaç aydır görüldüğü gibi günlerce devam ettirmiyorlar, Beklentiler ve kısa vadeli hisseyle ilgili olacaklar bu sistemi tabiiki bozuyor...küçük bir grup ayrışıp gidiyor...Normal şartlarda da Zoren'in bu ayrışan küçük grup içinde olması gerekiyor..Örneğin Ülker, kaç aydır ayrışan küçük bir grup içindeydi...
Halka arz bu haftada çıkmamış bültende!
Bunlar bile isteye işlemleri geciktiriyor olabilirler, daha arz fiyatı bile belli değil!.
SPK ne yapsın ?
Borsamızın şu güven sorunu bi türlü aşılamadı, aşılacağa da benzemiyor maalesef.
CEO’ya bak hele; 2024 ilk çeyrek,
yok 2nci çeyrek..
Şaaak elindeki hisseleri boşalt😳
Temmuz ayına girmişiz bu gün 5’i olmuş hala bir gelişme yok..
Yarın, şartlar uygun değil vaz geçtik arz işlemlerinden derlerse de hiç şaşırmam yani😏
Al-sat tut değildir.
Bunlar yatırımcıyı hala enayi yerine koymaya devam ediyorlar, adam zamanında neler demiş.
"İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" Robert Bosch
Zoren uzun yıllardır yatırımcıyı söğüşlemekten bıkmadı bıkmayacaklarda.
Bu zihniyet 5.5 milyon olan halka arz yatırımcısının 500 bine kadar düşmesine sebebiyet verdiler.
Adamlar diyor ki bize güvenmekle çok büyük hata ettiniz, haklılar!!! ama kendileri daha iyi bilir.
https://x.com/i/status/1808972871022358655
Bunların hepsi aynı....Uşak Seramik Genel Kurul toplantısı...:rtfm::rtfm:Çirkefliğin alası...:vk::vk:
Kurumsallık yok, profesyonellik yok, yönetim bilgisi yok, kalite yok, güven yok bu adamlar şirket sahibi olmuş, güya şirket yönetiyorlar!!!
Toplantı salonu sanki 3 sınıf lokantanın yemek salonu gibi.
Sonra yabancı yatırımcı neden gelmez, KY borsaya neden gelmiyor vsvs..
Bu şartlarda yatırımcı bulmaları bile mucize!!
Zamanında çalıştığım şirketin merkezine gitmiştim Almanya'da bildiğin uzay üssü, her türlü teknoloji var, toplantı salonun bir tanesinde de yatırımcı sunumu vardı, ağzımız açık kalmıştı.
Bir de her dönem kar eden temmettü ödeyen gelişen kazanan ve yatırımcısına kazandıran bir kurumdu..
O noktaya gelmek için çok uzun zamana ihtiyacımız var. Şimdilik çapsızlara katlanmaya devam.:vk:
04 Ekim 2023 BIST 100 8.333 ZOREN 7.01
05 Temmuz 2024 BIST 100 10.878 ZOREN 5.56
Ne oldu, halka arzlar? iştirak satışları? karlar? yeni yatırımlar? vsvsvs
Bir de üstüne vadeyi koydun mu zararın kallavisi oluyor.
Bundan zararımı kurtarayım bende artık BİST'e yatırım yapmayacağım, hep aynı rezillik.
Patronlar, spekülatörlere arz ediyorlar, spekülatörler de tavan kitlete kitlete küçük yatırımcılara halka arzı devam ettiriyorlardı, bir kaç tane halka arzda yaşanan fiyaskolar ve küçük yatırımcılarda yeni satın alacak maddi güç kalmaması sebebiyle spekülatörlerin de işleri zorlaştı....Bakalım Ahmet Nazif efendi halka arzına nasıl bir çözüm bulacak, normal şartlarda çok geç kaldı, 2022 yılını ya da 2023 yılını kaçırmayacaktı...
SPK denen şaibeli kurum örneğin piyasa değeri 100 milyon edecek olan şirketi 400 milyona halka arz ederse olacağı budur.
A'dan Z'ye tüm sistem neyin üzerine kurulduğunun en açık göstergesi.
Zryen in halka arzı yakında vadede planlansaydı şimdi zoren bu seviyelerin 2-3 katı üzerinde olurdu....Zryen'in halka arzı için Önce Zoreni şu gübre çukurundan kurtarması lazım diye düşünüyorum....Zorenin sağlam bir yükselişe başladığı zaman Zryenin arzı yaklaşiyor demektir...Peruklu yatırımcısını dert ve kederden kel yapıp kendisi gibi peruk taktırmadan yakasını bırakmaz :))
Temmuz ayında Endeks beklentim olumlu. Bir ay daha bekliyelim bakalım Zorrolar ne yapacaklar..
Adi hırsız.....
Çok iyi bir direniş içinde, bakalım daha ne kadar süre direnmeyi göze alacak...Böyle direnişe bu adamın bildiği bir şeyler var her halde...hiç acele etmediğine göre...
Manisa'da 13 jeotermal saha ihale edilecek
Manisa'da 13 jeotermal kaynak arama ve işletme ruhsatlı saha ihale edilecek.
Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Manisa'nın Kula, Salihli, Akhisar, Saruhanlı, Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde bulunan jeotermal kaynak arama ve işletme ruhsatlı 13 saha, "kapalı teklif usulü" ile ihale edilecek.
Muhammen bedelleri 570 bin lira ile 33 milyon lira, geçici teminat bedelleri ise 17 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen sahaların ihalesi, 19 Temmuz Cuma günü saat 10.00'da Manisa Defterdarlık Binası 2. Kat Toplantı Salonu'nda yapılacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Uzayda uranyum bulsa, bu hisse de bi mok olmaz! :rtfm:
YTD
Aşağılık,pislik HIRSIZ...........
21,11,2022 endeks 4,874
21,11,2022 zoren 5,44
05,102023 endeks 8,476
05,10,2023 zoren 7,53
hırsızın ta...
bu hırsızları koruyan,kolluyanlarında ta.....
Taban yapmayanında ta......
https://i.hizliresim.com/o0mkqw0.jpg
Haberler geliyor gidiyor, geliyor gidiyor, yatırımcılar lehine her zaman olduğu gibi hiç bir gelişme yok, eski hırsızlıklarını da artık affettirir falan dedik ama, affettrmeye de pek niyeti yok
Bist 100 ün altında korelasyon oluşturmaya halen devam ediyor..
Sadece son 2 senesini affettirme fiyatı 13-14.-TL dir. Gerisi de gelmeli...
Günaydın üstadım Sayın Loruhlano değerli yorumlarınızı takip ediyorum.Morallerimiz bozuk tüm paydaşlara sabir diliyorum.
Tünaydın, halka arz için, peruklu sabrediyorsa biz de sabredeceğiz, eli mecbur o arzı yapmaya, Zoren'in fiyatını da yukarı çekmeye, arzı geciktirirse Zoren de finansal çöküş başlar, borç az değil çünkü...Tahvil ihraç ede ede kolay değildir yıllardır borç içinde, faiz ödeye ödeye yaşamak
küfür etmeye devam.AHLAKSIZ HIRSIZ...............
çünkü paramı ve sağlığımı çaldı...........
Şirketlerin iç içe birbirlerine borçları da çok fazla, Bu şekilde artık çok uzun süre de dayanamaz, bir şeyler yapmak zorunda ama, küçük yatırımcıların saflığına fazla güveniyor, yıllardır pek yanılmamış galiba, yoksa bu kadar rahat olamaz...Zoren de yaptığı 44 kat bedelli az bir oran değil...KY yi feci soymuş....Farklı farklı dönemlerde farklı KY gruplarına operasyonlarını devam ettirmiş, darbeyi alan aldığı darbeyle kalmış, kaçmış, gitmiş...maalesef..
Adamın, çok eskiden İzmir de yaşadığı apartman komşularına bile ulaştım, adamı normal bulan yok...o zaman da normal değilmiş..:notr::notr:
En doğrusu her gün tahtaya bakmamak galiba ama, nasıl ?
teşekkürler hırsız ibn.böle iyi....
nokta........
Tünaydın arkadaşlar, hepinize bol şanslar...
Haftalık sistemde önemli doğrusal indikatörler hala AL vermedi, Al vermeye adım adım yaklaşıyor.....sabredilecek...Seanslık sistem verdi, günlük sistem verdi, Haftalık sistem en az 2-3 aylık bir periyoda denk gelir...bu da verdikten sonra marjlar değişir..
Hiç şüphesiz inatçı bir karakter, şansını sonuna kadar zorluyor 5,5/6 TL arasında da gereğinden fazla hisseyi boğarak....
Uşak seramikte genel kurul toplantısında çıkan olaylar yüzünden genel kurul yapılamamış. Küçük yatırımcılar organize olup eylem yapmış. 24 yıldır adam zorende yaklaşık 60 kat bedelli yapmış ama herkes kaderine razı. Daha çok süründürür
Bakalım sahtekarların en geç 2.çeyrek dedikleri halk arz olayı , 3. çeyrek sonuna yetişecek mi ??