Benim dolarim bist yaninda devede kulak ama bilirsin ben hisse senedinde daha rahatim.
Syg,
Printable View
Hak edilmeden baskılanarak oluşturulan düşük faiz rant ekonomisini tetikliyor bu da politikacılar için büyük bir avantaj. Zira ekonomik olarak yapısal reformları ve katma değerli üretimi başaramadıkları halde ekonomi uzun bir süre büyüyormuş gibi gözüküyor. Politikacı için kolay ve vazgeçilmez bir strateji. Ekonomik okur yazarlığı olmayan geniş halk kitleleri için ise durumun farkına varmak mümkün olmadığı için bu düzen uzun bir süre daha sürecek gibi gözüküyor.
ABD de yaşayan bir prof. dolar için 7.3x TL hedefi vermiş bu videoda. Yabancı fonların kullandığı datalar ie yapılmış bu tahmin. Zaman (vade) veremiyor.
Ayrıca, 3ncü köprü, 3ncü havalimanı,... vb. hazine garantili projeler yüzünden DTH'lara el konulabileceğini belirtiliyor kendisi.
Enflasyonun da 2 yıla kadar %41 e ulaşmasını bekliyormuş...
YTD...
Geçen yüzyılın tuzağı: Temel rezerv paraya endeksli ekonomiler
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...temel-2720227/
.....Sancılı da olsa, tam dışa açık, sermaye giriş çıkışlarının sonsuz serbest olduğu ve bağımsız para politikasının uygulandığı ekonomiyi inşa ediyoruz. Burada tabii ki kur, teknik olarak da siyasi olarak da bir hedef olamaz. Teknik olarak hedeflememiz gereken rekabetçi, açık, teknoloji verimliği yüksek bir ekonomi, sürdürülebilir bir büyümedir....
Sonunda ağızlarındaki bakla çıktı.Mevduatçılara geçmiş olsun.
Ali Ağaoğlu diyor ki toplam borcum 200 milyon dolar la senin kişisel servetin vardır zaten milyar dolar Türkiye'nin en zenginleri den degilmisin çıkar tek kerede öde...daha öncede biskivitci tüm varligimi fabrikalarimi satsam borcunu öder üstüne cebime 15 milyar TL kalır dediydi...şimdi bunlar dalgamı geçiyor yoksa fırsatçılık mi yapıyor
Riske göre kazanç oluyor boşuna denmiyor .
Halk ta mevduat düşünenler için farklı bir bakış açısı paylaşmak istedim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada halk bankası euro Bond grafiği
Şelale olmuş.!!!
https://markets.businessinsider.com/...1-xs1188073081
Bu noktada ideoloji ve tercihler devreye giriyor. Ekmeğin fiyatı 5 katına da çıksa ben desteklediğim ve idolüm olan politikacıdan vazgeçmem, toparlarsa yine o toparlar ben ona güveniyorum mantığı devreye giriyor. Bu bir embesillik değil tercih. İnsanlar bu
tercihi bu şekilde yaptıklarında kendilerini huzurlu hissediyor ve kendilerine göre mantıklı ve rasyonel olduklarını düşünüyorlar.
Ayrıca kendi ideolojik bütünlükleri içinde gerçekten bir alternatifleri yok. Samimi olarak konuşma şansı bulduklarım ise durumun farkına varmalarına rağmen oy tercihini değiştirmek gibi büyük bir cezayı içlerine sindiremediklerini söylüyorlar. Ancak tamamına yakını en azından benim konuştuklarım yaşadıkları bu dengesizliği bir şekilde bilinir kılmak istediklerini de söylüyorlar. Bu sıkıntılarının bilinir kılınması ve ciddiye alınması için tamamına yakını iktidar partisi yerine MHP veya İyi partiye oy verdiklerini ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a oy verdiklerini söylüyorlar. Bu tercihleri ile de vermek istedikleri sinyalin ve iktidar partisinin yaptığını düşündükleri yanlışların anlaşılacağını düşünüyorlar. Hatta çok parti fanatiği olduğunu bildiğim kişilere neden böyle garip bir strateji izlediniz sizce mesaj yerine gitmiş midir dediğimde şaşırtıcı bir şekilde gülümseyerek -Anladı ama- dediklerine şahidim.
Sorunların mevcut iktidar tarafından bu detayda anlaşılıp anlaşılmadığından emin değilim ama bu seçimler özelinde seçmen ideolojik olarak desteklediği iktidara ufak bir şerh koyarak ta olsa kıyamadığı için bir kredi açmış gibi gözüküyor.
Seçmenin adil bulmadığım ama son derece demokratik olan bu tercihine saygı duymalıyız.
işbankın % 11.52 getirili 2022 vade eurobondu gözüküyor.. iyide nereden alacaz bunu.. işbankın kendi sitesinde yok..
sorunuza cevap olabilecek bir video gönderiyorum: http://alkislarlayasiyorum.com/m/con...an-vatandaslar
Ben efektif yıllık kupon getirisini %12 gibi hesapladım.Ana para kazancı da eklendiğinde yıllık toplam efektif getirisi %22'nin üstüne atıyor.
Fena değilmiş ama benzer vadedeki TL tahvil faizi %22'leri bulmamışken dolar bazındaki bu eurobond neden talep görmüyor onu iyi irdelemek lazım. Halkbank kısmen bir kamu bankası eğer ödememe riski varsa aynı risk devlet tahvillerinde de var. Devlet tahvili faizi TL olarak dahi %22'yi bulamamışken döviz bazlı bu eurobond nasıl ve *hangi nedenden* bu kadar fazla ayrışıyor pek çözemedim.
Selamlar,
Bu fazilerden eurobond alıp çok çok uzun vadeli olacak şekilde yatırım yapar mısınız? Benim öyle bir düşüncem var, Devlet bonosu olacak şekilde 2034 olabilir.
Zaten devlet batacaksa bizim bankadaki paralarıda gümletirler. Sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde euobond ödememe olmamış. Bundan sonraki gelirimi en azından dolar olarak garantilerim. Ne yapalım fikir verin? Dolarda kalsakda o da bu bankacılık sistemi içinde oluyor zaten
Halkbank'ın %51 hissesi Türkiye Varlık fonuna ait. TVF'de hazinenin. Bu iş o kadar basit olur mu bilemedim. Eğer bu dediğin bu şekilde gerçekleşebiliyorsa aynı şey hazine tahvilleri için de geçerli olmalıydı. Ama onlarda aynı risk oranını göremiyoruz.
https://www.halkbank.com.tr/yatirimc...annel/Index/16
Maturty tarihinde alacağımız 100 birimlik ödeme için 78.8 birim ödüyoruz. Burada maturity tarihinde 21 birim kar oluşuyor. 21 birim karı 919 güne bölersek çok kabaca (indirgemeyi düşünmezsek) ödediğimiz 78.8 birime göre yıllık %10-11 yapar. Kupon getirilerimiz de çok kabaca yıllık (4.75x2) x (100/78.8) olursa bu da %12 civarı bir şey yapıyor. İkisini toplayınca %22 ediyor. Tabii bu hesap brüt. Anapara kazancı için belirli bir limitin üstünde vergi fazla çıkabilir.
ben hesabı yapan bir program yazdım javascript ile. yalnız sitede fiyat 79.22 usd yazıyordu. bunu temiz fiyat olarak aldım. eğer kirli fiyatsa getiri %16.96 çıkıyor. sizin kullandığınız fiyatı yani 78.8 usd alırsak da %17.23 çıkıyor. kabaca hesaplanan %22'de hata olabilir.
Çok kaba hesapladım ama 79 verip 100 aldığımızda dahi bu 21 birim kar 919 günde koyduğumuz 79 birime göre %32 gibi bir getiri yapıyor yani senede %10-11 arası kupon getirileri hariç. Kupon getirileride zaten düşük fiyattan dolayı %12'yi buluyor. Temiz kirli fiyat çok fark ettirmemesi lazım zira sadece 1 kupon ödemesinin belirli bir kısmı kadar fark eder.
Sizin program anapara kazancını yıllık getiriye nakit akışı indirgeyerek hesaplıyor mu?