gösterge 25.94e dayanmış.
dolar düşerken gösterge nasıl artıyor :D
Printable View
gösterge 25.94e dayanmış.
dolar düşerken gösterge nasıl artıyor :D
Piyasalarda gerçek veriler kadar algı ve psikolojide çok önemlidir.
Euro 2024 futbol işi çok önemliydi. Psikolojik ve algı olarak piyasaları olumlu etkileyecekti. Ticari reklam turizm faydalarının yanında psikoloji ve algıyı düzeltecekti. 6 nın altını iyi de zorladı. Lakin haçlı zihniyetin kararı çoktan verilmiş belli ki. Kötü giden italyan ekonomisini kurtarmak avro zonu desteklemek için alınan bir karar.
Bizde algıyı yine terse çevirdiler. Dolar endeksi artarken bizde ne güzel dolar düşüyordu. Merkez belli ki epeyce efor sarfediyor. Neyse
Büyüklerimiz boşuna dememiş, Türk ün Türk ten başka dostu olmaz diye.
Reis orda artık vursun kırbacı. Hakediyorlar. O kadar stad yatırımı yaptık. Hanslar yeminli bize turnuva vermemeye.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Teknik olarak uzun tahviller (5,10 yıllık) düşüyor, kısalar (2 yılllık) yükseliyor.
Bu da piyasanın para politikasının 2 yıllık bir süreçte sıkı kalacağı (faizin yüksek kalacağı) ve bunun 5 ve 10 yıllık bir süreçte enflasyonu düşüreceğini fiyatladığını gösteriyor.
Piyasanın 2 yıllık bir süreçte sıkı para politikasını fiyatlıyor olması da dövizi baskılayabilir.
Örneğin merkezin önümüzdeki dönemde yapacağı ilk faiz indirimine piyasa uzunları yükselterek cevap verirse, bu piyasanın merkezin hamlesinin erken olduğunu düşündüğünü gösterecek. Uzun tahvilden çıkan yatırımcı da 2 yıllıklara girmek yerine döviz talep edecek.
ben tam tersini düşünüyorum
türkün türkten başka düşmanı yoktur
yurtdışında olsam, ekonomik krizde olan + 160 bin suçlunun serbest bırakılacağı ülkeye mi gitmek isterim
yoksa avrupanın sanayi lokomotifi almanya mı ?
tabi ki almanya
dürüst olmak lazım.
ben vallahi iyi ülkeyim billahi iyi ülkeyim demekle güven kazanılmaz
hamile kalmış doğuran boğa formasyonu oluştu 5.98 de
Merhaba Sevgili Dostlar,
Sizlerede bu tür bir yazı ulaştımı? İKİNCİ BİR AÇIKLAMA YAPILANA KADAR YURT İÇİ ALIM SATIM İŞLEMLERİNDE DÖVİZLİ FATURA İŞLEMİNE ARA VERMEK GEREKMEKTEDİR. İHRAÇ KAYITLI ALIŞ SATIŞLAR DAHİLDİR.
6.25 faiz artırımında bu kadar düşmemişti meret. petrol falan mı bulundu ne.
Ahahahahahahah ,[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] hedef 5.70 iş bitmiş sonrasına bakarız
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta 3 milyar 393 milyon dolar azalarak 84 milyar 182 milyon dolara indi.
TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, 21 Eylül'de, Merkez Bankası brüt Döviz rezervleri 2 milyar 572 milyon dolar azalışla 66 milyar 349 milyon dolar olarak gerçekleşti. Brüt döviz rezervleri, 14 Eylül ile biten haftada 68 milyar 921 milyon dolar seviyesindeydi.
https://www.bloomberght.com/haberler...zervleri-dustu
her hafta düşüyor rezervler
bugün bnce epeyce mermi yaktlar yine kuru düşürmek için
haftaya çünkü eenflasyon gelecek
gerçek veri gelirse meddian beklenti 3,5 civarı
önünü alabilmek için habire dolar sürüyor piyasaya
bugün 5.96 -6 arası çoğu karşılandı bakalım kimler nasiplenmiş haftaya belli olur :)
dolar sürmeyi nerde kesecek o da önemli
yatırım tavsiyesi değildir.
TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, 21 Eylül'de, Merkez Bankası brüt Döviz rezervleri 2 milyar 572 milyon dolar azalışla 66 milyar 349 milyon dolar olarak gerçekleşti. Brüt döviz rezervleri, 14 Eylül ile biten haftada 68 milyar 921 milyon dolar seviyesindeydi.
zaten fed faiz arttırmışken dx artarken bizde düşmesi mantıksızdı. borcu olanları fonlanmış olabilir
euro turnuvası nı da iyi kullanıp algı ile aşağı bastılar ama rezervleri yiyorlar
iyi mi kötü mü çözemedim
yatırım tavsiyesi değildir.
Reis korkutmuş bak piyasaları. Hani kimse varolan ekonomik sistemin bozulmasını istemez şeklinde bir ifadesi blomberg de geçiyordu. Dolarcılar korkmuş. :)
Tuhaf hareketler var dolar TL de.Saniyede 5.9740 5.9930 gidip geliyor
Gelmezler dostum...herkes herşeyin farkında...gelip çalışıyorsa oraya göre burada 4/1 5/1 fiyata çalışmazlar...Tüm Almanya gelse bu krizden kurtuluruz mesela ama gelmezler...nedenmi zira 5-10 sene sonra gene krize girip onlarda bizim seviyemize düşeceklerini bilirler...o yüzden garantiyi alıp gelir ülkenin en güzel yerlerinde yaşarlar...kimse köyüne gitmez mesela sorsan memleket özlemi...herkes ekmek parası için çabalıyor eziyet çekiyor...o yüzden herkese de saygı duyuyorum...empati yapmak lazım...biz onlara onlarda bize...anlaşamadığımız ve de dürüst olmadığımız nokta bu
büyük ihtimal brunson 12 ekim de bırakılacak,reyiz faiz kararında nasıl merkeze boyun eğdiyse papaz içinde topu yargının kucağına bıraktı,o tarihe kadar gevşemenin süreceğini düşünüyorum...
Hesaplamalarıma göre TCMB net rezervleri:
14.Eylül.2018: 29,6 Milyar dolar
21.Eylül.2018: 26,9 Milyar dolar
Net rezervlerden kayıp:2,7 milyar dolar.
Bu hafta yabancılar da 117 milyon dolarlık dibs sattı.
Şimdi neden düşüyor:
İhtimal1: TCMB satışa devam ediyor.
İhtimal2: Türk varlıklarının yeterince ucuzladığını düşünenler dolar bozup borsa, dibs, eurobond vs. satın alıyor.(bunu ancak TCMB verilerinden önümüzdeki perşembe anlayabiliriz)
ihtimal3: Net hata noksan kaleminde ciddi bir döviz girişi oldu, TL'ye dönüyor.
İhtimal4: Birileri af kapsamında milyar dolarlarını getirdi TL'ye çeviriyor.
İhtimal5: katılım bankacılığında swap işlemlerine 2 gün önce izin verildi. Merkez Bankası ile katılım bankaları arasında TL-döviz işlemi yapılabilecek swap işlemleri için anlaşma sağlandı. Bir katılım bankası yetkilisi elimizde bol bol döviz likiditesi var ancak bunu kullanamıyorduk şimdi bunu kullanabileceğiz demişti.
Grizzz yok diyorlar inanmıyoruz da ondan...bizi gidi Vatan haini Dolarcılar...6.00 dan doları çizdim...bana rağmen tutamadım...en geç seneye 10 prensip olarak %5-10 altı 9-9.50 den satarım...ha Dolar 2.40 tan 2.60 geldi diye %100 koyup satmaya çalıştıkları evlerden 2.yi %25 ten almak için...dedim ya hedef 2.60 tan almayıp 4 tane ev hedefimi yerine getirmek...kaldı geriye 3....geber Dolar...😎
.ons altın 1183 e 'düşmüş...!! Lonk yapsakmı acaba ???:ok:
Aynen bende zor tuttum kendimi 1188 lerde... sonra dönüp 6 dan dolar aldım...5 yıl tutarım dersen altın...ama 1-2 yıla oynayalım dersen dolar daha mantıklı...burda yazılanlardan analiz ettiğim ABD güçlü ise Altın Dolar karşısında geberiyor...ve şu mecrada ABD güçlü geliyor....
Adamların ekonomisine bak...Japolar Yen geberainde Dolar bazında çok kazanalım derdinde...ABD de Dolar güçlendikçe verileri düzeliyor..
Mcdonald's Tr sonunda zammı yapmış. Şu an bigmac endeksine göre dolar 5.65 oldu. Yani artık maks düşeceği yer orası veya +/-2,5%
Ben HBO yapımları izliyorum.
O daha iyi.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arada yönetim mesaj mı sildi?alıntıladığınız mesajları göremiyorum...
Merkez hunharca harcıyor rezervleri. 50 günde 20 milyar dolara yakın yemiş. Balinalar bunu görüyor elbet. Merkez satarım bulaşmayın diyor ama mermisi kıt eli açık görünüyor. Rezervler 12 aylık dış borç/ mb rezervi oranına göre kritik eşiği aştı çoktan. Kötü değil aferdersiniz boktan bir durumda. Balinaların sahneye çıkması yakındır. YTD.