Lak Lak lar bitiyor Kozalaklar geliyor. YTD:bravo:
Printable View
Lak Lak lar bitiyor Kozalaklar geliyor. YTD:bravo:
Avrupa borsaları ekside dikkatli olmak lazım.
Yeni bir haber gelmezse buralar dilerim burası olur uzun süre yataya bağlama noktamız olacak..
Hisseye karşı ilgi azalmazı görüyorum..
Yapı kredi tecavüzcü coşkun 360 bin sabah alıp şimdi hepsini boşalttı
Boşaltııı
Bir tarafa hareket başlayacak ama ne tarafa?
Kuru gürültü satış yapmıyorlar. Önümüzdeki hafta KOZALAK haftası .
ilk çeyrek bilançolarında şirketler gelende görümümü pozitif tutmak adına en iyi rakamları sunarken,kozalaklar en kötü rakamları sundular.ikinci çeyrekte ise enkazlar saklanamayacak ve en kötüler gösterilecek, kozalarda ise beklentiler törpülenmiş olduğundan -istemeselerde- rakamlar parlayacak ..Ancak gene de bu zavallılardan ümidimi kestim, olur ya bir aksiyon olursa ne ala...
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06041819543529
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06041820480093
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06041821384781
Sosyal medya yokken veya azken hepimiz bu yollardan gectik. Pazar sabahlari ilk is ekonomi dergileri almak ya da araci kurum temsicillerinden sozde tuyolara sazan gibi atlamakti
Ama devir degisti. Halkin eski alim gucu kalmadi. Tum halk fakirlesiyor. Is bulan sansli. Bu devirde lutfen tum KYler dikkatli olalim. Bircok seyden feragat edip biriktirdigimiz 3-5 kurusu bu ne oldugu bilinmez serefsizlere yat kat ve hovardalik yapmak icin yedirmeyelim. Kendi bilincimizle yatirim kararlari verelim. Ve eger bu islerden anlamiyorsak, borsa hele hele kaldiraclli islemlere asla ama asla girmeyelim, bulasmayalim
Tum KYlere bol kazanclar
TMSF Koza Grubu şirketlerini satar mı
ŞİRKET HABERLERİ - 16 Aralık 2018, 09:22
Sabah gazetesi yazarı Özlem Doğaner, TMSF'ye devredilen şirketlerin satışıyla ilgili gelişmeleri köşesinde yazdı. İşte Doğaner'in o yazısı...
*
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı şirketler TMSF'nin kayyımına geçti malumunuz. Son günlerde dikkatinizi çekmiştir. Pek çok şirketten TMSF bünyesinde yer alan şirketlere talip olduklarına yönelik de açıklamalar geliyor. Mali yapıları artık gerek kayıt altında olmaları gerekse de iyi yönetilmeleri nedeniyle oldukça iyi durumda. Peki Boydak, Aydınlı, Koza, Uğur Soğutma gibi şirketler ne zaman satışa çıkıyor?
A Para'da konuk ettiğimiz TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'a sordum. Hukuki olarak satışla ilgili süreç şirketlerin ekonomik devamlılığı esasına oturtulmuş durumda. Şirketin ekonomik devamlılığında bir tehlike söz konusu ise şirketin satışı gündeme gelebiliyor. Varlık satışı yapmanın önünde bir engel yok.
Gülal "Satış noktasında çok agresif olmadık. Çünkü şirketlerimiz iyi noktada. Biz bu süreçte sadece 11-12 şirketi sattık. Varlık satışıyla desteklediğimiz şirketlerimiz oldu. Özellikle büyük şirketlerde hukuki sürecin tamamlanması taraftarıyız. Kararlar çıkarsa biz de ona göre bir yol haritası çizeceğiz. Ama şimdi Koza, Boydak, Aydınlı, Uğur Soğutma'nın ekonomik devamlılığıyla alakalı bir sıkıntı söz konusu değil. Dolayısıyla şu an satamam. Ama önümüzdeki dönemde bu şirketlerin satışının önünün açılmasını teminen bir iki hukuki düzenleme yapmak istiyoruz. Altyapısı hazır. Bunu da Meclis'imizden geçirdikten sonra elimizdeki varlıkların tamamının satışıyla ilgili bir aksiyon almayı planlıyoruz. Ama kısa vadede şirketlerin satışıyla ilgili bir düşüncemiz yok" dedi.
Şirketlerin özkaynakları 20.1 milyar TL, ciroları 22.5 milyar TL, aktif büyüklükleri 57.3 milyar TL seviyesinde ve 45 bin 630 kişi çalışıyor. Devir tarihinden bu yana bu şirketler aktif olarak yüzde 31 seviyesinde büyüdü. Özkaynak artışı yüzde 14 seviyesinde. Örneğin Aydınlı Grubu'nda büyüme oranı yüzde 52, Boydak'ta geçen yıla göre kârlılık artışı yüzde 41. Koza Altın'ın borsa değerinde artış yüzde 260 seviyesinde. Uğur Soğutma'da yüzde 68 seviyesinde kârlılık artışı söz konusu.
Gülal diyor ki "TMSF bünyesine geldiği anda bütün şirketlere artık milletin malı olarak bakıyoruz. Dolayısıyla bu şirketlerin katma değer üretmeye, istihdam yaratmaya devam etmesi gerekiyor. Özellikle Koza'da kayıt dışı çok işlem vardı. Biz kayda aldık. Şirket otomatikman büyüdü zaten. Bu şirketler TMSF kayyımında bir irtifa kaybı yaşamadılar. 2018, 2017'den daha iyiydi. 2019 yılında bu rakamların kat be kat üzerine çıkmayı hedefliyoruz."
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eski haber bu. satmazlar bu şirketi rte nin altın merakı var. hazinede gram dolar yok 30 milyar dolarlık altın var
Kasadaki nakiti hiç ederler mi pekiSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni haber mi gelsin illa ki :)
Hafta kapanışını merak ediyorum.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Tahtayı izliyorum tahtacı ipeke eksilerde iken kozaayı kaldırmak istiyor %1 yapınca İpek'e geriden gelip artık hızı olarak arayı kapatıyor. Tahtacı tekrar kozayı baskılıyor. Bilanço durumunu iyi kullandı ama tahta çok sıkıştı.
Tahtacı İpek'e nin bu kadar primlenmesini istemiyordu sırf kozaaya baskı bu yönden ama mızrak çuvala sığmaz , stoplar belli gerisi sabırdır
iş yatırım koza altın hedef fiyatını 100 çıkardı son 88 idi
sene sonu eşşşek gibi 130 ve üstüne çıkartacaklar,
güçlü üretim ve nakit gücü sebebi ile çıkarmışlar
sene sonu net nakit en kötü 6 milyar olur 2021 sonu da 8,5 milyarı bu fiyatlarla rahatlıkla geçer
neredeyse piyasa değeri kadar 1,5 yılda nakti olan firma uçmayan pegasus thy aksınlar garip
Bütün mesele dava.Sonuçlandığında,akla kara ortaya çıkar.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...584d710602.jpg
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Onsla birlikte HUI Gold Index de düştü %5 ....sonra toparladı %2 kayıp var, kapanmak üzere.. Tekrar yukarı kırdığı kanal içine girdi. Aynı itibara sahip philadelphia gold and silver miners index de aynı oranda düştü..
kozaalar 2 hafta kadar bekleyebilir buralarda. Bekler derken 11.80 ler görülmeyecek anlamında demedim görülebilir . Belki 11.45 de görülebilir. Dolar bazlı uzun vadeli direnci kırmaya çalışmanın cezası ağırdır. Bugün fena durmuyorlardı ama bence algı yaptılar ya da hazır değillerdi ons ve HUI Gold Index in düşüşüne..
Haber güzel
Maden sahaları ihale edilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), muhtelif nitelik ve büyüklükteki maden sahalarını aramalara açmak üzere ihaleye çıkaracak.
05 Haziran 2020 09:57
Resmi Gazete'te yayımlanan ilanlara göre, ruhsat sahaları arasında küçük alan olarak 2 adet 2. grup küçük alan, uç ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartıyla 6 adet, hukuki durumu sona eren 431 adet ve hukuki durumları sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahası ihale edilecek.
Ruhsat sahaları arasında küçük alan olarak 2 adet 2. grup küçük alan maden sahasının ihalesi, 20 Temmuz'da mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında yapılacak.
Küçük alan olarak belirlenen sahaların ili, erişim numarası, maden grubu, koordinat dökümleri, alanı, taban ihale bedeli, ihale tarihi ve saati ile ihaleye katılabilecek ihalelik alan mücavirindeki ruhsat sahiplerinin isimlerini içeren listeler, Genel Müdürlük sitesinden yayımlanarak en az 15 gün önceden ilan edilecek.
6 uç üretim ihalesi
Öte yandan, Kastamonu-Çankırı, Kırşehir, Kırklareli-Tekirdağ, Muş-Erzurum, Bolu, Ankara-Eskişehir illerinde yer alan toplam 6 adet maden sahası uç ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartıyla ihale edilecek.
MAPEG uç ürün olarak feldispat, bentonit, kuvars, alçıtaşı, perlit ve sepyolit üretimine yönelik tesis kurulması şartıyla söz konusu illerde yer alan 6 maden sahası için ihaleye çıkacak.
Sahalara ait bilgiler ve tarihler bugünden itibaren MAPEG'in internet sitesinde ilan edilecek. Teklifler, ihalenin yapılacağı tarihte 13.30-14.00 saatlerinde ihale komisyonuna doğrudan teslim edilebilecek.
Ayrıca, MAPEG tarafından hukuki durumu sona eren 431 maden sahası ve hukuki durumları sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahası, ikinci kez ihale edilerek aramalara açılacak.
İhalesi yapılacak sahaların il, erişim numarası, ruhsat grubu, ihale şartnamesi, paftası, koordinatlı dökümleri, alanları ve ihale tarihleri Genel Müdürlüğün sitesinde yayımlanarak en az 15 gün süreyle erişime açık tutulacak.
Kapalı teklif ve açık artırma usulüyle yapılacak ihalelerdeki teminat miktarı, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20'sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ıyı gunler yasemın hm dun gubre fabrıkalarının kapa haber dustu sogut madenın le ılgılı 33 mılyona almak ıstıyorlarmıs kozadan bunu yorumlarmısınız
Arkadaşlar bir yanlış anlamayı düzeltmek gerek; söğüt madenini gübre fab. 33 milyona almıyor,alan zaten gübre fab malı.Aralık ayında mahkeme alanı kozal aleyhine gübre fab .lehine tescil etti, gübrenin aldığı kozal a ait,fizibilite ve araştırma inceleme raporları..SÖĞÜT maden sağasında kurulu bina makina parkı teknik alt yapı henüz kozal a ait. Buradan benim anladığım gübre fab. bu raporlara göre bir karar verecek, eğer kendi işletmeyi göze alamazsa alanı tekrar kiralayabilir, yoksa bilalar ve makina parkını neden anlaşma dışında tuttular, bir seferde teklif verip işi bitirebilirlerdi...Kaldıki butun bu olup bitenler altı ayda çok çok fazlasıyla fiyatlandı.. Gübre 2 tl lerden 25 tl lere gelirken kozal 88 den 74 e geldi....
Okuduğumdan anladığım ve mantığımla yorumladığım kadarıyla top şu an gübre fabrikalarında, onlar biz işletebiliriz derlerse alandaki kozala ait mallara yeni fiyat vermeleri gerekir, aksi halde kozal in zaten kaybedecek birşeyi yok.. lakin bu piyasada nasıl algılanır ve nasıl fiyatlanır bunu biz bilemeyiz...
Gübre fabrikaları ellerindeki madenin değerini anlamak için sadece kozadan bilgi ve belgeyi satın alıyor.Bunu etüd edip ya kendileri işletecek yada ortak arayışına gidecekler.Dünya borcu var gübretaşın .Konu kafalarında netleşince kozanın yapı ekipman ,kozaya ait komşu maden sahasına talip olmak için ortak arayışına girerler.Yada kozayla anlaşmaya gidebilirler.Bu 33 milyonluk anlaşma yol haritası belirlemek için ilk adımdır diye düşünüyorum.
Bir ülke kendi parası yerine başka paralara güveniyorsa hazinesinde dolar saklar. Kendi parasına güveniyor ya da güvenmesi gerekiyorsa yönettiği şirketlerde kendi parasını saklar. Zira dolar dediğimiz kağıt parçasıdır. Bunu bir savaşta ya da ABD de gerçekleşmesi beklenen hiperenflasyonda kolayca görebileceksiniz zaten. Çin ya da Rusya Abd ye nükleerleri gönderdiğinde ABD kalmaz, abd kalmayınca doların değerini belirleyen ne olur? Yahu devlet dolar bulamıyor borçlarını ödemek için siz dolar stoğundan bahsediyorsunuz. RTE çağrı yapıyor altını doları bozdurun diye. Hem tl de kalmak atıl anlamına gelmiyor ki. Enflasyon %3e seneye %sıfıra düşerse ne olacak? Bu çok normal çünkü dünyada faizler sıfır şu an
mallar 5 para etmez eğer maden çevresinde arazi aldıysak para eder. Bir de sondaj sonuçları değer oluşturur ama bu onlar için çok önemli değildir maden işletilirken tekrar sondajlar yapılabilinir. Çünkü çok verimli bir maden, az verimli olsaydı mecbur kalırlardı bizim laboratuvar sonuçlarına.. Az verimli olsaydı çevre araştırması gerekirdi hızlıca. Gübre için zerre sorun yok. Altın çıkarmak zor değil 12 tane altın şirketi var faaliyette şu an. Topla muhendisi çıkart madeni bu kadar basit.
Bence Kozal ailesi olarak artık söğüt olayında tok alıcı olmaliyiz ve artık önümüze bakmalıyız. bir sürü alan artık ihaleye açılıyor , neredeyse bedava üretim yapacaklara veriliyor. Kozal bu alanda kendini ispatlamış bir şirket, yakın zamandada varlık fonuna devledilecegini umuyorum. Herşeye rağmen kurulu bir tezgah var ,bu alanı bir başkasının aynı verimlilikte işletmesi kolay değil, bir sürü yatırım ve ücret ödemesi gerekecek ve risklere girecek ,zor iş.. Her türlü kozal için olumlu diyorum...
Gübre o madeni çatır çatır işletecek. Artık söğüt ü unutup, yeni maden sahalarının haberlerini bekleyelim.
Birisi ahkam kesmiş yine
Bir sahanın rezerv etud işi o kadar kolay ki tutmuş gübre FB.33 milyon vermiş
Bedavadan biraz pahalı gibi! Herhalde
Maden sahası bakkal işletmeye benzemez
Yasemin hanım enflasyon %3 siz neden bahsediyorsunuz herhalde yaşınız benim yaşımın yarısı bile değil.o dediğiniz enflasyon oranını ben 46 yıllık çalışma hayatımda görmedim.Tl ye güven olsa dolar buralarda olmazdı.Dünyada dolardan başka bir geçerli para birimi yok.Nereye gitseniz dolarla istediğiniz şeyi satın alırsınız.Nükleeer savaşın ne olduğunu bilmiyorsun herhalde o dediğin olursa insanlığın sonuı gelir.Yönetenler böyle kötü yönetim sonucu altını doları bozdurun çağrısı yaparlar.94 yılında Tansu çiller de dolar alanın eli yanacak bozdurun diyordu dolar altı ayda 4 e katladı.Siz hayal kurmaya devam edin şayet mutlu oluyorsanız hiç sorun yok benim için.