benim sloganım
30+15+15
anlayana :)
Printable View
benim sloganım
30+15+15
anlayana :)
https://i.hizliresim.com/pfusgux.PNG
bu bilançoda en önemli yer burasıdır net kar değil
bilanço iyi devamı gelir insallah..
Maşallah buralar yine canlanmış sonunda.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Bir de arada girip saygızsızlık eden bir vatandaş oldu ama burada yazan tüm yorumcular gerçekten çok değerli ve bilgili yorumcular.
Çıkıntılık yapan vatandaş da gördüğüm kadarı ile gerekli tepkiyi almış zaten.
Fazlası ile herkes yapmış tekrara gerek yok artık, mal ortada. Bu nedenle bilanço yorumlamayacağım.
Genel Yorumum:
"Yürüyüşe geçen hisse de bekleyen kazanır. Daha çok bekleyen daha da çok kazanır"
Herkese bereketli olsun .
Böyle güzel bir bilançoyu mal satarak kutluyor
Spek beyimiz
Bank off dünkü aldığını veriyor. Çok onemli degil o bugun 9.50 den satar yarın 10.50 den alir. Sonucta adamlarin işi bu.
Biz faliyetlere odaklanmaya devam. Son ceyrekte kur sıçraması olmazsa zarar yazma ihtimali yok ama yeni res finansmanindan dolayi döviz borcunda artis göreceğimiz kesin gibi.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Net borç /favök oranına stokları da dahil etmemin sebebi buydu.
Çünkü geçen ceyrekte gereğinden fazla stok vardı.
Hala fazla stok var. Pamuk fiyatları daha fazla düşmediği sürece stoklara çok para harcamaya gerek yok bence
Nakit akışın güzelse, stoklar için para gerekmiyorsa, yatırımın da yoksa. Müşterilerden gelen para borca gider.
Dün gece alkölden dolayı MACY'S yanlış yazmışım. Kasım da başlamış ihracat ekim değil
Hocam uzun vadeli de olsa sonuçta borç hanesine yaziliyor ve kur yükselirse kağıt üzerinde zarar yaziyor.
Bu çeyreği tekstil kurtarmış, ilk 6 ayı sırtlayan gıda grubu bu çeyrekte yapmış olduğu 200 trilyona yakın hasılata rağmen neredeyse hiç kar etmemiş . Yani onca gıda firmasının bilancosunu inceledim çok güzel karlar açıklamışlar, hatta borsada 9 aylığında bu kadar hasılat yapamayan gıda firmaları var. Bu mendobur nasıl böyle gıda dan az kalsın zarar edecekmiş anlamadım. Benim için önemli olan özüne dönmesi ve asıl faaliyet alanında (tekstilde) yapmış olduğu yenilikler, maliyetlerini düşürmesi muhteşem. Basit hesaba göre yıl sonu 750 trilyon kara karşılık fiyatının 35 tl olması lazım, tabi gönülden geçenler bunlar.
Sn.aptamil gıda işi seracılıktan ibaret sanırım. O da mevsimsel döngü şeklinde etki yapıyor ve yapacak sanırım bilançoya. Yaz aylarında hasat yapıldıktan sonra yeni sezonun ekim dikimi yapılıp ürünün yetişmesine kadar geçen sürede tarım kısmı bilançoya pek katkı yapmayacak galiba. Tekstil ve tarım bir diğerinin zayıp olduğu dönemde açığı kapatacak gibi duruyor. Bu durumda artık bi dönem kar diğer dönem zarar yazma dönemi sona eriyor diyebiliriz. Yanılıyor olabilirim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlayabilir.
yeni ülke meksika. Şirket blancos pleso
Hola amigo. Como estas ? gracias por elegir
Şimdi bu noktada minikyatırımcı hocam gracias demesi gerekiyor :wave:
Hedef 16 lira.İlk giriş 55 kuruş.
Facebook:Erkan Katircioglu
Üstadım yatırımcılık nasil olur gerçekten bunun dersini veriyorsunuz burada.
Herkes tekstil sektörü yok şöyle kötü böyle bitti derken, burada sizin verilerinizle nispeten rahat bir sekilde bilançoyu bekledik hep beraber.
Gerçekten gönülden bir tebriği ve alkışı [emoji122][emoji122][emoji122] fazlasıyla hak ediyorsunuz. Saygılar...
Bank off amca dun dediğim gibi yukarıdan almaya başladı. Dün 9.30 ort. ile 923 bin lot satmıştı, bugün 10 ort ile 575 bin en iyi alıcı.
Daha önce bu filmi çok gördüğümuz icin artik saşirmiyoruz.
Osman Akça tarım ürünlerinin sahibi kendisi, yanlış bilmiyorsam Ege bölgesinin en büyük kuru gıda ihracatçısı. Serada var tabi ki ekilip, dikilen. Sadece niye hiç kar etmedi onu anlamadım mail atacam şirkete dönerlerse geri paylaşırım forumda. İğne ucu kadar bile faydalı bilgi paylaşabilirsen ne mutlu bana.
Arkadaşlar
Bedelsiz yapma pontansiyeli varmıdır hissemizin
Bılgısı olan varmı
bu dönemde karsız gıda ürünü satması imkansız..Aile içi şirketin dezavantajları yatırımcıların diğer çeyrekte de devamı halinde inceleme talep etmesi gerekir...
Ülkenin en büyük kuru gıdacısı, özgür gıda sonra Osman akça gelir gül pis pis
Yıldız pazar şartları oluştu mu?
Yıldız pazar yakışmaz mı artık?
30-40 çarpan şirketleri öven üstadlar da yakında başlarlar.
Aylardır gözlerine perde inmiş gibi görmezen geldiler MNDRS i
Kendi kendime dedim ki; - yaaa bunlar yazmamak içinde mi .... alıyorlar.
Bu hisse yaklaşık üç ay önce dikkatimi çekmişti. Şimdi bir miktar daha artırdım.
Özellikle, şirketin tekstil haricinde, değişik alanlara yatırım yspmadı ds olumlu.
Günümüzün gözde sektörleri enerji ve tarıma yatırım yapması da başka artısı.
Bir de şirketin enerjide ysptığı yatırım da muazzam. 1000 Mw lık yatırımın maliyetinin yaklaşık
1,2 milyar $ olduğu dikkate alınırsa, şirketin 94,5 Mw lık yatırımın tutarı yaklaşık 113 Mio $
yapıyor. Şirketin değerinin de yaklaşık bu kadar olduğu düşünülürse, daha çok yolu var gibi
gözüküyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
teşekkürler sayın kamuranaliriza, ne kadar süre daha tutacaksınız menderesi acaba :) benden daha evvel geçmişiniz var mendereste. Sadece sera olsa umursamayacam da o kadar kuru gıda satıp kar etmemek te ne bileyim bir yatırımcı olarak dikkatimi çekiyor. Birde pazar sorunu da yok. Mühim olan 12 aylık bilanço. Belki orada gayrimenkulle ilgili illakim yeni değerlendirmeler ile bilanço farklı taraflara gidebilir. Belirlemiş olduğum fiyata kadar beklemeye devam kimi zaman full, kimi zaman portfoyün yarısı. Kızsammda sövsemde her daim portföyümde oluyor.
Yani nerenden nereleri anlıyorsunuz, at gözlüğü ile mi bakıyorsunuz, cevap vermeyeyim diyorum, bir kere daha yazayım da iyice aklınıza yatsın, anladığım kadarıyla idrak ile ilgili sıkıntılarınız var. Biz bilgi veririz yeter ki anlamadım deyiverin , bin kere de olsa anlatırım sırf anlayın diye. Enerji işinden dolayı 4 sene menderes yatırımcısına kan kusturdu. Kur zararından yeni bir fabrika yapardı. Hadi benim yazdıklarımı okurken anlamakta sorun çekiyorsun. Bak forumun en eskilerinden Sayın Kamuranaliriza var ona sor. Bu bilançoda daha yeni 10 trilyon enerjiden kar yazdı. Ha dersen ki yatırım yapıyor. Ben de şöyle derim. Niye 4 yıl fiyatı artmadı. Ben yatırımcıyım sorarım, yatırdığım paramın bir karşılık olarak bana geri dönmesini isterim. Sizde sorun, sormadan bilgi çoğalmıyor.