Zor bir hafta oldu. Önümüzdeki haftanın da kolay geçeceğine dair pek bir işarette yok sanırım.
Printable View
Panik gercekten zarar ettiriyor. Dun panikleyip TTE ye satis talimati vermistim. Kardan zarar ettim. Keske bugun satis verseydim dun panik yapmayip. Neyse bu da ders oldu. MAC ve GMR gibi Hisse yogun fonlardan ayrilmamistim dun satis verseydim zararimin buyuk olacagini dusunerek. Anladigim kadariyla Eldeki fon paylarimizi tutabilmek onemli ve bunun icinde celik gibi sinirler lazim panik yapmamak icin
EIB kuzumuz bizi yine üzmedi
EIB için yeni fiyatımız: 0,062362
ZPC için yeni fiyatımız: 1,869837
Fonları kısa vade yani günlük olarak düsünmemek gerekiyor fonlar uzun vadeli yatırım arıcı olarak portfoyde bulunmasi lazim..
Bu şekilde düşüncenin sonu yok öğleden önce satış verdiğimizde o günün sonunda öyle bir düşme olacağını bilemezdik. Ek olarak bugünde düşme olabilirdi yada pazartesi günü bir düşüş gelebilirdi de 2 güne yayılan bir düşmede olabilirdi. Bunu dün öğleden önce görmek zordu ama şimdi duruma göre tekrar girip yukarı trende girebilirsiniz olursa.
Güncel tabloyu atabilir misiniz? Haftanın son günü umarım zararımızı biraz telafi etmişizdir.
Hafta sonuna güzel girebiliriz :)
ACC 0,85%
EID 0,81%
FPH 1,69%
GL1 1,52%
GMR 1,71%
MAC 1,65%
MPS 2,79%
TCD 2,45%
TKF 2,43%
TTE 3,44%
YDI 1,54%
XU100 1,03%
Borsada / Fonda dursakta çıksakta eninde sonunda pişman oluyoruz sanırım :)
neden çıkmadım yada keşke dursaydım bunun sonu yok gibi.
Korona İran semalarında görünmeye başladı en çok korkutan olay bu benim için.
bizimkiler hala sınırları kapatmış değil, neymiş sağlık belgesi istiyorlarmış / durumlarına bakılıyormuş / kotrollü şekilde alınacaklarmış komple kapat sınırları ırak bile kapattı.
İdlip olayından bile daha riskli bu durum , türkiye'de düzgün karantina'da işlemeyeceğinden çok hızlı şekilde yayılabilir , milleti evde/ karantinada'da tutamazsın avm'lerden çıkmazlar gene..
başta turizm olmak üzere çoğu sektörü derinden etkiler.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Eıb kac getirmis acaba hesaplamasini yapabilirmisiniz
Eurubond faizleri düşüşte, 1 yıl eurobond faizi %18 düşmüş bugün, dolarda öğle saatlerinde yükselişteydi. Eurobond fonları iyi bir getiri yapabilir.
MAC için yeni fiyatımız: 0,033572
Tefas sitesinde haftasonları fon fiyatları güncelleniyor mu, yoksa pazartesi mi güncelleniyor?
Bir süredir parça parça hisse ve değişken ağırlığını azaltıyordum.
Uzun bir süre sonra ilk kez PPF ağırlığım arttı.
Bir huzur çöktü üstüme.Ne stres var ne gerginilik.
Endeks, CDS, tahvil faizi takibi falan yapmıyorum.
Büyük mutluluk:)
Şimdilik tek sıkıntım burayı okumak kaldı.:)Birde burayı okumayı bırakırsam nirvanaya varacağım.:kahkah:
Herkese tavsiye ederim.Sağlığa çok iyi geliyor.:)
Endeks takip etmiyorum sözüme kısa bir ara verip
ABD endeklerine baktım.
Anormal düşüş var.
Hele Nasdaq -1,5 olmuş.
Tl de duracagim tek yer fon yada hisse dir , ustu altin yada dovizdir isterse 5 tl ye dussun.% 50 enflasyon olann yerde %8.5 netten para baglayamamSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftaya bizim borsalar duzelcek gibi biraz simdi nasil bir fon sepeti yapacaz dusunmeye basladik gene 🙄 pazartesi fona girsek sali kesin eksi yazar 🤦
tte +3,20....
Fakat tuhaf haberler var hayırdır inşallah.
Aft hakkında bilgisi olan var mı? İlk günden zarar yazdı 😁😁😁