Yıl sonu enflasyon 19 u görür Ocak ayında 10 yıllık ABD tahvilleri 1,8 ve üstü olursa bakalım MB nasıl dayanacak
Yıl sonu enflasyon 19 u görür Ocak ayında 10 yıllık ABD tahvilleri 1,8 ve üstü olursa bakalım MB nasıl dayanacak
Enflasyon vatandaşın cebinden çaktırmadan parasının çalınmasıdır.!!
Kar payı beleşe risikosuz parayı kullanma sistemidir.!!
Faiz den çok daha tehlikelidir.!!
Şeytan çarpmasından daha tehlikelidir.!!
Adam zarar ettim derse.!!
Kar payı beklerken zarara ortak olursun.!!
Bir bardak soguk su içersin.!!
Merak Akşenerinde merkez Bankasını gelecek ayki toplantıdan önce,
ziyaret etmesi lazım.!!
Şahap kesinlikle 400 Baz puan düşürür.!!
Gelecek toplantıda.!!
Alan ekonomi olunca......!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.silver-phoenix500.com/ar...ing-price-gold
Çok anlatılan bir hikayedir bu. (Peter Schiff de anlatır aynı hikayeyi zaman zaman) Olay benim kafama şu programı dinlerken dank etti:Alıntı:
Prior to the hyperinflation of Weimar Germany a bellhop was given a gold coin as a tip. He saved this coin (Gersham's law) and continued about his business. During the worst of the hyperinflation this same bellhop bought the entire hotel at which he was once employed, for that same gold coin he had saved earlier.
https://www.youtube.com/watch?v=7uUeKTA8rgc
43.:45'te anlatıyor.
43. dakikaya gelinceye kadar ise İstanbul'da ev fiyatları 10 katına çıkacak, İstanbul'u terk eden bir daha geri dönemeyecek, İstanbul Londra gibi olacak vs vs diyor. Bariz bir çelişki var övüne övüne anlattığı Almanya hikayesi ile emlak fiyatları konusundaki beklentisi arasında ama farkında değil vatandaş.
10%'a çeksinler faizleri ev fiyatları 10 katına çıksın. Bakarız bakalım sürdürülebilir bir durum mu bu. :)
ytd
Elemanın kanal etrafında arası da olabilir. Programın bir yerinde çok müteahhit tanıdığım var diyordu sanırım.
İstanbul dediğin yer 2-3 ilçesi hariç 5 para etmez bir şehir benim gözümde. 15 milyon nüfusu kanal yaparak 25-30 milyona çıkarmak ise bu şehri daha yaşanılır yapmayacak.
Ytd
Turkiyenin katma değerli urun ihracati yapmasi lazim.bu isler baska türlü cozulmez.
Katma değer, bir üretim sürecindeki çıktı ile girdi arasındaki farktır. Örneğin 10 TL değerinde hammadde alınmış, bu hammadde toplam olarak 20 TL ücretle çalıştırılan işçilerle işlenmiş ve 50 TL değerinde bir*ürün*ortaya konmuş olsun. ... Çıktı ise 50 TL'dir. 40 TL'lik fark*katma*değeri oluşturur.
İktidarın yüzde 30 oyu garanti...
Kalanı da Bahçeli toparlar.
Ülkedeki insanlar kanaatkar...
Ucuzluk marketlerinde 30 TL ye ayakkabı satılan ülkede insanların beklentisi yüksek değil...
https://www.youtube.com/watch?v=Re1ZWY1fcAg
Videonun 8.30 dakikasında vatandaş fazla ayakkabıya sahip olduğundan şikayetçi...
Ekonomi tamam...
Bir de 2022 de milliyetçiliği gaza getiren hamleler geldi mi (ilaveten DP dönemi gibi seçim bölgeleri ile iyi oynanırsa) oy oranı tekrar yüzde 40 lara gelebilir.
Hesap bu...
Çalışır mı göreceğiz....
Heralde bir kaç güne çift hane olur
Ulke gusel, carcur etmeye musait, topragi genis ve bereketli.. Eskiden daha da oyle idi..
Halki da kanaatkar, fazla bir talebi yok, karni bugun doydu mu, cok sukur, yarina Allah kerim der..
Ancak yeni kusak oyle degil, onlarin baska talebi oluyor ve olacak..
Syg,
Aktifin 19,5 luk şubat vadeli bonosunu 40 gün daha uzun olan 19 faizli bonosu ile değiştirmek mantıklı olur mu?
Bu süreçte Aktifin faizinin kademeli şekilde 18 ve 17 ye düşürmek zorunda kalacağı hesap edilirse....
Hala MB nin öyle bir derdi olduğunu düşünmen büyük hata olmuş...
Dünya MB leri Mersin e giderken, tersine giden bir MB den bahsediyoruz artık. Başka söze gerek yok.
Tek gerçek var: Daha ucuz TL, daha pahalı ve fazla beton, muhtemelen çift haneli dolar. Beton, dolar ve ihracat lobileri uğruna orta direğin birikimlerini harcadılar matmazel...
Neymiş yüksek kur ile ithalatı kısacak, ihracatı coşturacaklarmış. Bu yüzden faiz indirimleri devam edecekmiş.
Ulan senin en büyük iki firmandan biri olan KOÇ'un otomobil fabrikaları bile montaj üzerine, adam ithal ettiği parçaları burada birleştiriyor. Yani ithalatı kısıyoruz demekle kısamazsın, ocağın altını kıstıklarını sanıyor sanki bu cahiller.
Bar yapısına bakın kararlardan sonra...
İki bar kazık gibi geliyor...
Sonra sakinleşip flama yapıyor...
Köşe yazarı olan kapı kulu ve onun efendisi son faiz indirimini yaptı.
bu vakitten sonra yaa bekleyecekler
ya da arttırıma geçeçekler.
9.61
Öyle bi atağa kalkacağız ki Temmuz’da hele o Amerika çatlayacak
bist de yabancı takas oranını kim müsait verebilmek için.
#YABTKSORAN #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...10221009553845
41.31 son nokta
Bakalım dolar kaç olunca pes edecekler. Şu aşamada resmi rakamlara göre 3-4% negatif faiz var.
Hiç durmayarak kaça kadar çıkarsa faiz arttırırlar acaba :) 100tl'ye gelince yanlış yaptık derler mi? :)
ytd
Yol haritasını çizdik idi burada..
10 11 arası
Borsa ihracaat yapan firmalara yüklenilerek tutulacak..
Faizler 12 lere indiğinde kredi muslukları açılacak..
Her yerden para fışşşşşşşşkırtacaklar...
Şu an AKP seçmeni halaya duruyor..
Not..Yılbaşında asgari ücrete çok ciddi zam bekliyorum Yüzde 30 falan..
Not2. Enflasyon için yeni bazı ayarlamalar gelebilir..
Fışkırmaya başladı mı?
Ver coşkuyu kolonlara :))
Kış için survival mode açıldı mı?
9.614
Fışkırıyeaaah
Yüzsüzlüğe yazdıklarına bakıp gülüyorum.
Ahlağın kırıntısı kalmamış.
https://www.vkyanaliz.com/Files/docs...1634630801.pdf
Yabancı takas durumu 2014 de gördüğü en düşük seviyenin de altında 2000-2001 dot com , 11 eylül krizlerinde bizde max 38 ler görülmüştü diye hatırlıyorum...Şu an da 41 seviyesinde yabancı takası var.....
O dönemde tüm borsalarda kriz varken ; şu an dünya borsaları altın çağını yakalamış ama bizim borsa dolar bazında az gayretle 2001 seviyesini yakalayacak.....
Ülkedeki borsa uzun süredir bitkisel hayatta...
Dolar 2-3 lerdeyken Halkbank hissesini 13 TL den satmıştım.
Bir daha da borsaya uğramadım.
Şimdi dolar 3-4 kat artmış.
Hisse TL olarak 1/4 fiyatına.
Dolar olarak ise hisse değerinin yüzde 90 a yakın değerini yitirmiş.
Yani ÇÖP olmuş.
Ha, 13 e benim sattığım fiyat mevduatla 25-30 olmuştur.
4 Tl nere, 30 Tl nere...
Bu ülkenin en büyük bankalarından....
Tabii düşük faizle peşinat yapıp alınan gayrimenkul gibi fırsat kayıplarından ise hiç bahsetmedim.
Bu çöp fiyatlardan bile yabancı gelmiyorsa, buraya yatırım yapılmaz diye düşünüyorum kendimce...
—- 9.6630 …….
9.6551
Verdik yetkiyi gorduk etkiyi...
Syg,
Carsambanin gelisi önceki persembeden belli olurmus.[emoji39]
Reel faiz eksi 3% dolar piyasadaki bütün tl'yi vakumlu süpürge gibi çekinceye kadar durmaz bence.
ytd
Siyasal islam matematik ile çarpışıyor. Bakalım kim kazanacak.