endeks %5 nerdeyse hala gözü aşağı bakıyor. varlık fonu şirketleri çok güzel gidiyor. bunun ne yaptğı belli değil bari yine eksi kapatmasa iyi olucak.ytd
Printable View
endeks %5 nerdeyse hala gözü aşağı bakıyor. varlık fonu şirketleri çok güzel gidiyor. bunun ne yaptğı belli değil bari yine eksi kapatmasa iyi olucak.ytd
En gitmeyecek kağıtlar bile gidiyor.
sinir uçlarıyla oynuyor :) ben palanın yerinde olsam bu thy de 2 tavan çekmeden düzeltmeye girmem. bankaların yanına diğer kağıtları aldı gidiyor maşallah
"BIST 100 DOLAR BAZLI OLARAK MART 2021'DEN BU YANA İLK KEZ 2 DOLARIN ÜZERİNİ GÖRDÜ"
Mart 2021 seviyesine henüz gelebildik.
bugün en geç çarşamba bankalar patlayacak gibi geliyor bana ve thyao doğru dürüst yükselmemişken, düşüş olduğunda ne olacak merak ediyorum.... bankaları düşürürken thyao tüpraş gibi kağıtlarla endeksi çok düşürmezler mi yoksa panik satışlarıyla bir düzeltme mi gelir ona karar veremiyorum...
Bizim kuş patinaj yaptıkça aracı kurumlar hedef fiyat yükseltiyor.
Oyak Yatırım : 57.00 TL (01.08.2022) --- 80.00 TL (11.08.2022) --- 111.00 TL (09.09.2022)
Goldman Sachs : 68.00 TL (25.07.2022) --- 89.40 TL (07.09.2022)
ICBC : 85.00 TL (04.07.2022) --- 90.00 TL (11.08.2022) --- 120.00 TL (12.09.2022)
(11.08.2022 Tarihi 2Ç22 Bilanço açıklanma tarihi) (YTD)
Ne oldu guşum sana... Ak ne vakit Pegasus dedi, sen sus pus oldun. Hani güzel güzel gidiyordun. Üzme bizi
eski günlerdeki gibi kanser etmeyi başardı o kadar güzel haber akışı varken sanki yine pandemi olucak gibi mi fiyatlıyorlar anlamış değilim.karanlık odada bile satıyorlar.vadeliler bile yukardan kapıyor(orn. tcell %7 vadeliyi tavan yaptılar ). gelde kafayı yeme :) zaten anlayıncaya iş işten geçecekte bakalım neyi bahene edecekler.
Son 30dk midemi bulandırdı gerçekten. 77-78 gidecek kağıdı götürmemek için ne varsa yaptılar
Endeks satışında veya bankaların satışında her ikisindede ben düşmüyorum diyecekmi muhtemelen en önde gidecek gibi sonuçta yan kağıt değil endeks kağıdı ne kadar direnecek göreceğiz olması gereken fiyat bu rallide 80 tl gibi idi umarım ben yanılayım terse bıraksın benim gibi karamsarları ama tecrübem böyle demiyor sağlıcakla kalın
TYH de viop da dönen dolapları dönderemedikleri için kağıt gitmiyor.. Ağalar bankalarda turlkcell de Aselsan da.. Burası için çok para lazım..
THY nı tavan yapmak kolay değil..Altında kalmaktan korkuyorlar..
https://i.ibb.co/FWHjB1S/1eyl-ldenitibaren.jpg
1 Eylül'den itibaren getiri kıyaslaması.
95 milyon adet işlem içinde 74,6 ortalamaya göre 7,5.mil pozitif tarafta
viop aksam seansi %2söyle guzel haber gelip 2-3 tavan üst üste bu bi kaç günde götürürlerse harika olur yoksa yine sancılı günler bizi bekliyecek gibi ya da endeks duserken sadece thy çıkartık nispeten endeksi dengeşemek isteyebilirler? nerdeyse 1 ay olucak yerinde sayalı. bakalım thy için şapkadan tavşan çıkacak mı? ytd
Hocam bankalara tavan yaptirdilar hemde geneline. Bu giren sermaye baya baya büyük. THY hissesinide hoplatabilirdi ama yatırmadılar . Borsada çoğu hisse yükseldi bu süreç te. Yani bakinca bu kadar hisseyi bu kadar kaldiran güç varsa sadece THY yi kaldirmak hiç zor olmaz. Sonucta THY nin tahtacisi var ve o ne isterse o oluyor. Ayrica her tahtanin bir yapıcısı var. Isterse kaldırabilir istemezse yerinden oynatmaz. Tamamen algıya yönelik oynuyorlar tahtacılar. Bunlar emin olun hiç zor değil benim görüşüm. Ama balinalar hep istedigi fiyattan toplayabilmek için sürekli baskı yapar. Açılışta belki zıplayabilir hiç belli olmaz yani. Bunu sadece tahtacı bilir. Biz yaratmış olduğu dalga içinde tutunmaya çalışırız küçük yatırımcılar olarak. Birde şu varki her hissenin tahtacısi var ve hepsi birbirini tanır bir şekilde, ve birbirlerinin işlerine pek karışmazlar. Karışırlar ise zarar göreceğini bilir. Ama bazen birden fazla büyük balıklar hisseyi toplamaya çalışır tahtada. Ama bu bildiğin savaş gibi olur ve çok sert hareketler ortaya çıkartabilir. O yüzden hedef fiyat belirlemek ve sabretmek en mantıklı çözümdür. Her zaman grafik hareketinin tutamayacağı bilinmelidir. Örneğin bankalarda grafik falan kalmadı
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
Bankalar yıllardır zombi gibiydi, borsada gitmeyen bir tek onlar kalmıştı ancak özellerin bu yıl 3 milyar dolar kar beklentisi var. Gitmesi mi yoksa gitmemesi mi normal?
Thyao teknik olarak 76 yi hacimli kırmalı, ve en yükseğe yakin kapatmalı ki kamu bankalarındaki ralli gibi ralli yapsın. Örnek asels grafiği.
Temel olarak Antalya'da ki otel müdürü arkadaşlar ile görüştüm ekim yüzde 60 Kasım yüzde 50 Aralık yüzde 40 gibi doluluk kesin.
Artarak devam ediyor, daha önceki yıllardaki doluluk oranını bilmediğim için bir kıyaslama yapamadım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Belek tarafındaki lüks oteller yuzde 90 üstü doluluk oranına sahip ekimde.
Bankalarda yabancı takası çok düşmüş durumda Halkbank ın yabancı takası 2019 da 350 milyon lot iken 105 milyon lota düşmüş..Aynı şekilde 2019 da yabancıda ( Citi + Deutsche) 420 milyon lot Vakıfbank hissesi varken bu sayı bugün itibarı ile 135 milyon lota düşmüş.. Hatırladığım kadarı Naci Ağbal ın MB başkanı olarak görevden alındığı gün ve ertesi günlşerde Garanti Bnakasına 200 milyon lot satış gelmiş hisse 2 gün taban olmuş ve 5.80 tl ye kadar düşmüştü..Bu çıkışta VİOP ta ve spotta değişik pozisyonlar alarak shortçuları batıran grubun bu banka alımlarını devam ettirdiklerini görüyoruz..Belki yabancı satışı gelir korkusu ile THY girmediklerini düşünüyorum..
Pd/dd : 0.77
Örneğin Halkb : 1.12 oldu.
Görece her gün bedavalaşmaya devam ediyoruz. Kısa vadede en azından pd/dd : 1.00 bekliyorum hırsız patron kağıtları kaldı sadece 1 in altında
Birde anlamadığım konu 3 gün üstüste tavan olan birçok hisseye brüt takas getiren BİST yönetimi günlerdir tavan bugün bir ara taban olan işc ve halkban gibi hisselere neden bu uygulamayı getirmiyor ve çifte standart uyguluyor..
Benim bir yatırımcı olarak merak ettiğim şey bu şampiyonlar ligi sponsorluğunun akabinde muhtemelen büyük çaplı reklam çalışmaları başlatılacaktır. Acaba reklam giderleri için belirlenmiş bir meblağ varmı? Yaklaşık 20-30 milyar tl arası kar bekleniyor ki bu gerçekten ciddi bir kar. Bence bundan sonra takip edilmesi gereken şirketin reklam giderleridir. Reklam çalışmaları için ayırmış oldukları belli bir bütçeleri varmıdır inşallah açıklarlar.
Aynen sayın tidebringer..Doaş gibi kağıtta 2 kez VBTS uyguladılar çok zarar ettim..2 gün tavan oldu diye Kağıt 32 tl den 25 tl ye inmişti..
viop %3 çok sıradan ve çok sıkııcı bir gün borsa genelinde bankalar tavan diğer hisseler %4 -5 civari thy eksi açtırmak için yırtınıyorlar. bu hafta abd verileriyle birseyler yapıcaklar mı gorucez.ytd
bir kaç tavan görmeyelim mi ? güçlü türkiye güçlü thy. hadi varlık fonu yapabilirsin. ytd
Bugün Düzce’ye (82) uğrarız gibi. Buradan sonrası Ay’a yolculuk olabilir mi? 😀 YTD.
Bugün tahta güzel pek salmıyor. Bofa yüklü aldı su ana kadar.
82 olursa harika olur. gunun zirvesinde bile kapatsa bile guzel benim için . ama ilk satışta sadece aselsan kuvvetli gorunuyor tabii gün uzun bakalım :) ytd
77 kapatsın yeter
klasik thy yi emniyet sibobu olarak kullanıyorlar başka birsey yok gibi gorunuyor tavan felan olsa cok sasırırım.ytd
Kapanış dışında bütün hareketler hikaye gun sonunu bekleyelim
Bankaların düzeltmesine ayak uydurmaz umarım... D*****n kuyruğu kopmak üzere