Maşallah dediğin , 2 gün yaşamıyor. Çift taban gelmiş
Printable View
Endeks bu hafta Ağbal dolar bazlı boşluğuna dokundu… Bakalım devamı gelecek mi… Tabi bu nominal, dolar enflasyonu düşünülürse 20 ayda %15 de enflasyon kaydırmak lazım.
https://twitter.com/turhanbozkurtv/s...9vaqZ91n3rAWZA
Detayları bilelimde öyle yorumlayalım
All- time high !! Lets fucking go 🔥🔥🔥
ve KAP düştü
Göz önünde olan bir şirket olsaydık, twitter da yazılmadan çoktan tavan serisine başlamışlardı
%30 oranındaki iştirakimiz Shell & Turcas ile Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası
TOGG’untüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim sunmak üzere kurduğu Trugo şirketi arasında yüksek
hızlısarj cihazı yatırımı ile ilgili olarak iş birliği sözleşmesi imzalanmıştır. İş birliği kapsamında Shell & Turcas
veTrugo, 400 adet Shell markalı istasyonda 180 kWs üzeri yüksek hızlı şarj cihazları ile tüm elektrikli araç
kullanıcılarınahizmet vermek için birlikte çalışacaktır. Belirlenecek bu lokasyonların 400 adet Shell markalı
istasyonunun320’sinde Trugo, 80’inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacaktır. Söz konusu 400
lokasyondakurulacak yüksek hızlı şarj cihazı sayısı ise 600’den fazla olacaktır. Söz konusu anlaşmanın ve yapılacak
yatırımınülkemizin elektrikli araç dönüşümünün yanı sıra Shell & Turcas operasyonlarının büyütürülerek orta ve uzun
vadedeşirket sürdürülebilirliğine katkı sağlaması beklenmektedir.
hayırlı olsun işte katalizör
TOGG ortaklarından olduğu için Zorlu bu işi alabilir diye düşünmüştüm, iktidar paylaşmayı tercih etmiş 😂😂 Neyse artık istasyonlarda hızlıca dönüşümü göreceğiz
Geldik 1,11 dolara…. şirket değeri 284m dolar.
telegram indikatörüm çok kalabalık diyor. Sonumuz hayrolsun :))
şarj işine enerjisa, brisa , zorlu daha bir çok firma giriyor. Öyle atla deve bir iş değil..
Sabah haber vardı her yerde, spec izledi, sonra kap gelince dedenin torunlarının alımları ile tavana gitti gibi..
Çok enteresan, şarj ekipmanlarını üreten Vestel tavan yapan Turcas Petrol :plc:
Tavan olmasının nedeni hiçbiri değil.
Neden olduğunu wasaban üstat yazsın.
Benle ilgili😂
Herkesin en çok sorduğu soruyu soruyorum. Neden bu iş yerli markalar ile değil ?
Sarj işi ile ilgili kafalar biraz karışırık. Bu işte hem kurulum yapanlar var, hem lisans alıp elektrik sarj üzerinden elektrik satanlar var. Enerjisanın iştiraki e-sarj ve zorlunun iştiraki zes hem kurulum yapan hem satış lisansı olan iki buyuk 2 oyuncu. Koc holding in wat firması, petrol istasyonunun e-power ı da var, total petrol totalenergies var. Bunlar dışında yerli yabancı onlarca başka şarj şirketi var. Eğer Türkiye'de 10 bin tane petrol istasyonu var ise, buralarda şarj tesisleri de zamanla kurulacak. Petrol istasyonları dışında avm lere, apartman sitelerine, buyuk meydanlara vb yerlere kurulacak. Togg arac kullandınız diye togg şirketinin trugo dan sarj edeceksiniz diye bir şey yok. Onun için yabancı ile anlaştı diye bir şey yok. Togg arac, yarın gidip opet in wat ın da sarj olabilir, petrol istasyonunun e-power dan da sarj olabilir.
Volkswagen in şarj işi için Bp petrol ile anlaşması var. volkswagen in elektrikli aracı bp değil gelip shell den elektriğini sarj edebilir. Bu pazar büyüyor ancak sarj işi petrolden daha rekabetçi olduğunu söyleyebilirim..
2023 1. çeyrek diye de tarih verilmiş. Oldukça sürpriz bir gelişme oldu. Müşterinin ayağının alışması anlamında güzel bir gelişme
303m dolar piyasa değeri
Gesan ‘ a bak.. Her tavan neredeyse 80-90m dolar piyasa değeri ekliyor şirkete. Bizim namıssız anca 20-25m dolar ekleyebiliyor
313m dolar piyasa değeri. 313/255= 1,22 dolar.
Sanırsam SASA niler buraya geliyorlar. GESAN iler ile HEKTAS iler de yakında damlar. Bakalım noolcak
:evil:
Smartg ,gesan ,yeo gibi enerjinin bir tarafından tutan şirketlerin bir türlü önlenemeyen yükselişleri devam ederken süper bilançolu enerji hissesi turcas'ın 18 lerde kalması bu borsada çok zordu ve hatta imkânsızdı.. Şarj istasyon işi bunun bahanesi oldu ve ayrıca turcas'ın da enerjide her an bir sürprizle karşımıza çıkabileceği anlaşıldı. Bu haber ve bu çıkış turcas'la ilgili hedeflerimizinde verdiğimiz sürelerde gerçekleşebileceğini bize gösterdi.
Ve aynı zamanda geç de olsa enerji hisseleri arasındaki mücadele ve yarışa dahil oldu.
yaklaşık 2 yıldır hareketsiz beklediğim :)
tek lot alıp satmadığım
hedefim önce 90 cent sonra 20 iken açgözlülük yaparak bugünü beklediğim hisselerimin YARISINI bugün verdim
nasıl bunca zaman bekledim hiç bilmiyorum :)
süreçte manevi desteği olan GP abi wasaban hocam ve selim hocama teşekkür ederim
GP abi diğer yarıyı nezaman satacas :P
Şarj cihazlarını yapacak Vestel hakkında yorumu yapabilir misiniz sayın hocalarım ve üstatlar