https://twitter.com/Druars/status/1723317500530561514
Printable View
Sayın Depeche Mode bence bu analizde eksik. Çünkü bu fk ları ve grafikleri arada ortalamayı çok yükselten tekil başka şirketlerde var. Demek istediğim bankalar kadar olmasada aslında başka sektörlerde de ucuz hisseler yani ederinin çok altında işlem gören senetler var.O ortalamaları çok yukarı çeken 20-30 şirket. Bana göre bu 20-30 şirketten ancak 3-5 tanesi o pahalı işlem fiyatlarını hak ediyor.
Bankalara caktilar yine. 22'nin ustune cabuk atar diye dusunmustum halbuki.
En azindan 20 altina birakmiyorlar otekilere verirken.
citi nin 18.50 hedef vermesi kötü oldu
iyi aldılar bakalım
İSCTR günlük, CITI sat verdi, bugün yabancı ve yabancı görünümlüler alıyor!
https://i.hizliresim.com/ej8l6ht.PNG
bundan bugün de ekmek yok
salmadığı iyi gerçi. diğerleri -3 e yakın
Ekmek yok da iyi gidiyor bugun. Arap sermayesi gelmez bankalara. Bankalara gereken yabanci para. O da konser patlatan mucahitlerimiz sayesinde yokedildi.
Koc Holding Avrupa'nin en buyuk EV batarya projesini iptal etti LG ve Ford ile. 4 milyar dolar, 500 bin araba besleyecekti. Sirkten midir, mucahitlerden midir, yoksa elektrikli arabalarin taleplerinin azalmasindan midir bilinemez. Ama uretime 2026'da baslayacakti zaten. Bence sonuncu haric hepsi.
bugün bankalardaki bu baskıya rağmen iyi dayanıyorsa, yarın düzlük olursa 2-3% yapar gibi de hissettirmiyor değil
Bugün 1 şişe Chardonnay İSCTR'den. Kalamari ile çok iyi gidiyor.
İiştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmen bölünme yöntemiyle oluşacak yeni kurumsal yapı 2. kez satın alınıyor olabilir.
Koç holdingin bünyesinde 80 küsür şirket var. Bunların %80 gibi büyük çoğunluğu bağlı ortaklık, geri kalanlar da İş ortaklığı statüsünde. İşholdingin bünyesine katılacak olan 16 şirketin çok büyük kısmı da bağlı ortaklık statüsündedir.
bon apetit sn trendhound
Ezcümle yeni kurulacak olan İşholding kendi çapında bir "holding kurumsal yapısına" sahip olacak, tabii İşbankasının %100 sahibi olduğu bir holding.
Kocholdinge bakıyoruz, 9 aylık net kar 74 milyar, 12 aylık 101.5 milyar. 1.63 DD den işlem görüyor. Holding yapısı söz konusu olduğunda bünyenizdeki şirketlerin karları sahip olunan hisse oranında bilançonuza yansır. Diğer opsiyonda yani İşbankasının şu anki ortaklık yapısında ise sadece bağlı ortaklıktan gelen temettü kara yansır. Bu durumda İşholding bilançoya pozitif etki edecek demektir.
Geçmişte THY de ayni cihete gitti ve ayni yöntemle Kargo kolunu yeni kurduğu bir bağlı ortaklığa koydu.
Tekfen de bir kaç hafta önce ayni yöntemi uygulamaya karar verip SPK'ya başvurdu.
TREND bu arada verdigim tarihte yanlislik olabilecegi konusunda bir arkadasimiz referans gosterdi. Onu tekrardan arastirtiyorum. Degisikse yollarim.
Temettü yoksa oradan gelen kar da yok demektir. Dikkatini çekmiştir, 9 aylık net karda konsolide ile solo arasında ciddi bir fark yok. Bunun nedeni temettü gelirlerinin minimal düzeyde olması. Ama holding yapısı devreye girdiğinde tablo komple değişecek çünkü burada temettü değil de şirketin yaptığı kar dikkate alınıyor.
Borsada satın alınacak gelişmeler:
Filistin'de uzlaşma sağlanması
FED'in faiz artırma sürecinin sona ermesi
Banka bilançolarında EM nin kabulü
KKM'lerde yaşanan ciddi düşüşün pozitif yansımaları
İşholdingin fiili kuruluşu, devreye girmesi
2023’ün ilk 10 ayında kredi kartı borçları yüzde 119 artışla 991 milyar liraya çıktı. Her 100 kişiden 12’si borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü.
BİST100 hacmi bugün 80 milyar, İSCTR hacmi ise 190 milyon lota yakın olur yani 4 milyar TL ye yakın. Göreceli olarak yüksek hacim söz konusu bugün. Cuma günü konsolidasyon yaşadık. Bugün de kısmen devam etti.
21 de ciddi bir direnç yok. Yine de gelgitlere hazır olam lazım. 22 direnci çok daha önemli. Hissenin yakın geçmişteki aksiyonu böyle diyor ama 22 belki de kumdan bir kaledir kim bilir. 22 aşıldığında yakalanan momentum ve ivme sayesinde 24 e doğru süratle çıkarız diye düşünüyorum.
Bir de EM kabul görürse işimiz çok kolaylaşır, up move için gerekli momentum çabucak kazanılır.
İstanbul Beşiktaş'ta 25 dairelik bir apartman bloğu satılığa çıkmış. Teslimat 1 yıl sonra. Bu 25 dairelik bloğu 45 milyon dolara bana satmak istiyorlar. Fiyatlara bir bakın, kafayı yersiniz. Liste fiyatlarına KDV vs de eklenecek. En ufak 1+1 daire 600 bin dolar artı KDV.
TYPE Min M2 Maks M2
1+1 65 m² 90 m²
2+1 132 m² 183 m²
2,5+1 184 m² 338 m²
3+1 159 m² 241 m²
4+1 236 m² 329 m²
3+1 Dbx 230 m² 369 m²
4+1 Dbx 294 m² 294 m²
4,5+1 Dbx 393 m² 400 m²
4,5+2 Dbx 565 m² 565 m²
5,5+1 Dbx 502 m² 502 m²
6,5+1 Dbx 483 m² 483 m²
PRICES
Starting Prices From $600,000
Starting Prices From $1,200,000
Starting Prices From $1,500,000
Starting Prices From $1,450,000
Starting Prices From $1,850,000
Starting Prices From $2,010,000
Starting Prices From $3,200,000
Starting Prices From $2,340,000
Starting Prices From $2,863,000
1- Kiler GYO has right to change the prices and campaign details in the future.
2- Prices exclude VAT, agreement and other expenses.
Good afternoon TH.
I hope this email finds you well. If you have any questions, please let me know and I'll happily answer.
Referans Besiktas Project in Istanbul, Turkey:
A block building containing 25 apartments is for sale. The construction started in January. The delivery date is in December, 2024. It is located in Besiktas, one of the most prestigious areas of İstanbul.
Asking price: $45 Million USD.
Kindest regards,
Managing Director and Co-Founder
Al Khalifa Property Group
Ülkenin içinde bulunduğu durumu çok iyi yansıttığı için bunları buraya koydum. Bir yanda süper zengin minik bir azınlık, diğer yanda ekmek almakta bile zorlanan ayni ortamda yaşayan büyük bir kitle.
Halklar hak ettikleri sekilde yonetilirler.
Unlu'ye 20m mali yiktilar, yine yamuldu bankalarla.
Memlekette neye elini atsan soygun yeri olmuş . Yazık. Her yer hırsız dolu kimi kravatlı hırsız kimi kıllı göbekli..
Bono faizi %40'ları geçmiş.
Bu bankalar, yazık ya, % 10'larla dünyanın bonosunu aldılar.
İsteyerek almadılar galiba, birileri zorladı.
Faiz sebep enflasyon sonuç iyiydi. :)
Bankacılığa niyetlendim ama vaz geçtim.
İyiki sadece niyet olarak kalmış.
Hiper enflasyondan önce 5 bankası idi.
Şimdi 20 bankası diyelim mi ?
Tutunabilir mi ???????
Neyse en azindan otekiler gibi tokatlanmadi.