Düzeltme editi; yazar "aylık" yükselişleri kastetmiş. Aceleyle okuyunca bu detayı kaçırmışım. Uzun vadeli getiriler noktasindaydı benim vurguladığim konu.
Burada bir itiraz oluşur mu bilmem.
Printable View
Bu eyt sıkıntı var 11 de alis emri verdim bugün fiyatı ile aldı anca13 de aldı
Pasifbank fx den alınan dolarları elden ödemiyor. Başka bankaya swıft yapalım deyince 2-3 gün '' banka kontrolünde '' ibaresi ile işlem gerçekleşmiyor. Sonunda uleenn dolar kıtlığı mı yaşıyorsunuz diye tlf. açınca - yes sör - diye ses geldi. o zaman dedik sizdeki sanal dolarları başka bir tanzanya şb. deki sanallarla buluşturalım. Birbirlerini aşılasınlar. Olur dediler. Işınladık, aşılandılar ve tanzanyadan sağ salim tavşanlı - kirazlı bankaya ulaştılar. Bir daha tanzanya, pasifbank asla. Pasaportumdaki vize sayfasını bile yırttım.
Fibanın FBI dolar fonu bazen cozutuyor. Tefasta TL. getirileri görünüyor. En zayıf getiri veren fon gibi. Üstelik satış valörü 2 gün. Oysa aynı özellikte Denizin DAS fonu daha iyi getirmiş ve satış valörü 1 gün.Her iki fonda da Stopaj % 15
03.06.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2604 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, stopaj oranlarının belirlendiği 2006/10731 sayılı BKKnın 1/1. maddesinin (b) bendine alt bent eklenmek suretiyle, söz konusu stopaj oranlarından ilki, yani %0 olarak uygulanmakta olan oran, serbest döviz fonları yönünden %15e yükseltilmiştir. Buna göre, serbest döviz fonların kurumlar vergisinden istisna edilmiş olan portföy kazançları üzerinden, dağıtılsın veya dağıtılmasın %15 oranında vergi tevkifatı yapılacaktır.
Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren serbest (döviz) fonlarının portföy işletmeciliğinden kaynaklanan kazançlarına %15 oranında stopaj yoluyla vergileme yapılacaktır.
Öte yandan, anılan fonların katılma belgelerinin fona iadesinden gelir elde eden gerçek kişiler için tevkifat oranı %10, tüzel kişiler için ise %0 olarak uygulanmaya devam edilecektir.
Bu çerçevede, Gelir Vergisi Kanununun geçici 67. maddesi uyarınca gerçek kişilerin fon katılma payı belgelerinin alım satımından elde ettikleri kazançlara %10 stopaj uygulamasına devam edileceği, yatırım fonu özelinde %15 oranında stopaj kesintisinin fon fiyatlarına günlük olarak yansıtılacağı ve böylelikle söz konusu menkul kıymet kazançları üzerinde gerçek kişiler açısından %23,5 oranında efektif vergi yükü oluşacaktır.
Tacirler porrtföy'e bir haller olmuş.
Bir zamanların yıldızı TCD yıllıkta %70
Hsyf olan TKF yıllık %66'ya düşmüş
Az daha zorlasalar mevduat altı kalacaklar galiba.
Hatta TPF fonları yıllıkta %13 gibi ilginç bir getiriye sahip.
İçerde de 606 kişi var. Ne bekliyorlar acaba?
Son kalan hdaya da çıkış verdim, eksisini kapattı. Tte, tı3, ıdh, yas ve sası hala izlemeye devam ediyorum, para piyasasında devam.... Duruma göre döviz makası inerse kısmi döviz ve altın belki... O da tlyi çok aşağıya çekmeden biriken ppfleri çevirerek... Zp9 yerine dova park ettim, bakıcaz o da cıvırsa, eksi artı diye diye kazanç olmazsa çekerim elimde tutarım... Kötü gün parası olur... Kalan döviz fonlarında da belki bir ara satış verip tekrar alma düşünebilirim. Olası değişiklik ve geriye doğru işletme ihtimaline karşı biriken vergiyi öderim... Varsın birkaç gün boşa valör olsun. Her şey kendi kendime saçmalamalarım
Sadece Odeabanklıların alabileceği IOP Para Piyasası fonu ve YCH fon sepeti fonu varmış.
Odeabank'ta hesabı olanlar bakabilir.
YCH fonu:
https://www.yapikrediportfoy.com.tr/...ileri/ych.aspx
İş bankasının (801) TI1 587,67 TL oldu. Bu kadar yüksek değer sıkıntı yaratıyor. 50 TL 1 fon bozdurmak gerekiyor.
Şöyle bir şey mümkün müdür? Fonun bölünüp ucuzlatılması .Bu güne kadar böyle bir şey olmuş mudur?
Yaşayan bile var ise; bir cevap yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
IFN'den, eskiden minimum 10 adet alabiliyordunuz, fiyatı da ona göreydi. İlerleyen zamanlarda 1 adet alabilir oldunuz, fiyatı da ona göre ayarlandı ama 10 adettekine göre biraz daha yüksek fiyatlı oldu.
Yine yanlış hatırlamıyorsam MAC'tan 100 veya 1000 adet gibi bir alım şartı vardı; yekunda yüksek bir rakam çıkıyordu ve caydırıcı olabiliyordu (mesela ben almıyordum) sonra tek adede düşürdüler, fiyatı da haliyle kuşa döndü :)
Ama direkt fiyatı ucuzlayan var mı hatırlayamadım; aynı dert YAY için de geçerli; o da çok pahalı.
Nakit paranı orada tutma. EFT si FAST i bedava olan ve hesap işletim ücreti almayan, bir küçük bankacık bul.
Günlük nakit paranı orada tut, orada kendi PPF sinde dursun veya günlük faizde olan hesapta dursun, hangisi karlı ise, ödeme olunca oradan şutlarsın nakiti oraya buraya.
Büyüklerde tutma günlük nakit paranı. Yanarrrrsssın.
2022 rallisinde çok güzel batırdılar, yılın ortasından itibaren short taşıyıp tcd olarak rallide geri kaldılar üstüne üstelik ocakta shortları kapattılar ve ocakta endeks çökmeye başladı şubat depremiyle iyice dibe çöktü endeks, tcd shortları o kadar saçma bir tarihte kapattı ki artık bu işi beceremeyeceklerine emin oldum ve 2023-2024te de beni yanıltmadılar tahmin short long durumlarında sürekli tersteler yoksa bu kadar getiride rakiplerinden geri kalmazlardı ki nnf mac gibi rakipleri viop da kullanmıyor.....
Arkadaşlar fon konusunu bilmiyorum,
TCA fonu ile ZGD arasında ne fark var ikisi de ziraatin altın katılım fonu ancak benim aracı kurumda listede ZGD göremedim bu nasıl alınıp satılıyor.
Bilen varsa açıklayabilir se memnun olurum.
Teşekkürler.
Bunu altıncılara yazdım ama fon başlığı olduğunu sonra düşündüm burayı bulup tekrarladım.
Ayrıca en güvenli altın fonu hangileridir teşekkürler.
İğneyi kim ne zaman batıracak?
https://pbs.twimg.com/media/GIqPHduXgAAjScT.jpg
The U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) is an independent federal government regulatory agency responsible for protecting investors, maintaining fair and orderly functioning of the securities markets, and facilitating capital formation.
Bu site çalışmıyor. Hacklenmiş.
https://www.sec.gov
altın fonlarında bir tanesi var ki benzeri yokdesem abartmış olmam. o da kuveyt türkün altın fonu kzl. hem yönetim ücreti en düşük olanı, hem de yüzde yüz kıymetli maden, yani külçe altından oluşuyor. dipğer altın fonlarında altına dayalı devlet tahvili, kamu ve özel kira sertifikaları, yüzde 20'den az olmak koşuluyla, ters repo, katılım hesabı vs. bir çok ürün var. bazı altın fonlarındaki kıymetli maden oranı, yüzde 15 civarlarında oluyor. mesela paf altın fonu, tamamen altın sertifikasına odaklanmış. bu yüzden kzl gibi fonlardan daha iyi performans sağlayabiliyor sertifikalar hisse senedi gibi agrasif yükselip düşebildikleri için. ful kıymetli maden olsun derseniz kzl tek geçilir
Seçimden sonra döviz, değerli metal ve yabancı borsa fon gelirlerinden alınan stopaj %40 yaparlar diyenler oluyor. Bildiğim kadarıyla kararnameden önce alınan fonlar etkilenmez. Yoksa herkes fizikiye geçmeye başlar.
Benim bir sorum olacak tefas da işlem gören serbest usd fonlardan örneğin denizbankın fonunu işbanktan alıp sonra bozdurduğumuzda sadece %10 stopaj kesintisini görüyorum.Fonun yönetim ücretini sanıyorum yıllığa oranlayıp düşüyorlar.Bunuda fonu ihraç eden banka yapıyor diye düşünüyorum.Peki işbankası bu işlemden ne kazanıyor.Ayrıca bir ücret alıyormu alıyorsa neden gözükmüyor.
Serbest fonlara bakıyorum da LLA parıl parıl parlamış; parlamak ne, yüklü girdiyseniz bayağı bir küçük servet sahibi olmuş alanlar. Ama burada çok sevgi görmemiş gibi, hiç tartışmasına denk gelmedim.
Bu arada fon yönetim ücretlerini fonu satın alırken zaten ödüyorsunuz, fon fiyatına yedirmiş oluyorlar, fonu satarken vs bir kesinti olmuyor yani.
Yonetim ucretını alırken odeme pek aklıma yatmadı ben fonu 1 gun sonrada satabılırım 10 gun sonrada.Yıllıgı oranlayabılmesı ıcın satışta odenmesi daha uygun sanki.Birde aracılık yapan bankanın durumunu merak ediyorum.Mutlaka o da komisyon benzeri almak ister
Teşekkürler, anlamadığım daha doğrusu bilmediğim şeyler var ZGOLDF yani ZGD gibi ürünler hisse senedi gibi alınıyorsa hisse satışı yapıp takastan para gelmeden alınır mı T zamanında yani aynı şekilde bu tarz bir fon satıp aynı gün hisse senedi aldığınızda aldığınızda kredi kullanmış gibi olmuyorsunuz değil mı, zira diğer tonlarda mesela TCA gibi, T+2 de para hesabınaza geçmeden hisse alırsanız kredili işlem yapmış gibi oluyormuş. Kzl yi de inceleyeceğim.
Bu arada fiziki altın alırken ciddi komisyon ödüyoruz ve de borsaya dönmek zor oluyor burada da T+ 2 meselesi can sıkıcı bu işe bir çözüm üretemedim yani aynı gün altın satıp borsaya girmek veya tersi tersi , hisse senedi geri dönüşü açısından T+2 mecburen kabulümüz ancak aracı kurumdan parayı alıp kapalıçarşıya götür getir sonra tersini yap olacak iş değil.
Değerli Dostlar,
Bugüne kadar borsadaki parayı döviz veya metal için kullanmadım ama artık borsa eski borsa değil ve vade farkı aylık yüzde 3 üzeri yani duran para her en az yüzde 3 kaybedince fonlara bakmaya başladım mecburen. O nedenle soruyorum, bugüne kadar böyle bir ihtiyacım olmamıştı.