Sen 15 yıldır uçuyorsun zaten bir ara da enflasyon yok diyordun sonra var demeye başladın senin iyimseriğinle ben yarışamam seçim sonrası ne demek istediğimi anlayacaksın
2.ev 2.arabaya vergi işi , algı operasyonu zaten ek mtv ile vergi aldılar
Arjantin de yeni başkan politika faizini 133 den 100 e çekince yıllık enflasyon rekor kırarak %250 nin üzerine çıkmış.
Şahap tan feyz alıyorlar demek ki.
Hala şunu anlamayanlar var …
Düşük faizli krediler ile bir kesim ihya edilirken tasarruf eden kesim cezalandırıldı. Kediler sermaye yatırımına değil kişisel servete ve harcamalara yönlendirildi. Hormonlu büyüme yaratıldı. Halk bu arada fakirleşti. Yapılması gereken köpüğü iltihabı almak. Şimdilik bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama asıl operasyon seçimlerden sonra olacak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siyaset sıkışırsa linkleri bir anda kopartır anlamayanlar o zaman anlar
DDKKM den çıkış için çaresiz kalınır da bizde de blue dolar durumu olursa millet evde dolar tutmaya başlar.
Ancak karaborsa da o kadar büyük miktarlar bozdurulabilir mi bilmem.
Arjantinde örneğin 100 bin blue dolar karaborsada serbestçe ve güvenli şekilde bozulabiliyor mu?
İş Bankası gn .müd. değişince politikası da değişti.
Hükümet eskisi gibi dolar satarak veya serbest piyasayı benimseyen ülkelerde görülmeyen bankacılık düzenlemeleri ile emisyon hacmindeki yükseliğe ve rezerv para olmamasına karşın TL yi bir süre daha değerli kılabilirsin. Bu 100 milyarlarca rezerv harcanarak geçmişte defalarca denendi zaten.
Sonrasında hep yaşanan tekrarlanır.
Ani ve büyük miktardaki devalüasyon....
Halkbuki hem yabancının girip yaraların sarılması için zaman kazandıracak kaynak sağlaması için hem de ithalatı önlemek için doğru olan TL nin değersizleştirilmesidir.
TC de enflasyonu azdıran, maliyetleri katlatan propaganda edildiği gibi doların değeri değil, işçilik fiyatlarının artışıdır.
Dolar (elektiriğe ve doğalgaza bağımlılar dışında) sadece satılan ürünün veya hizmetin belli bir oranında etkili olur ki bu ürün fiyatı ile karşılaştırıldığında çok düşüktür. Ancak işçilik, vergiler ve o hizmet sağlayıcısının refahını belirleyen özel okul ve sağlık ücreti, ev-araba kredisi, tatil bedeli çok daha etkilidir.
600 dolara asgari ücret ve 1200 dolara en düşük memur maaşı verdiğinizde herşeyin fiyatı ikiye katlar.
Özetle, bu tokmağı iktidarın elinde olan boğaziçili takımın hibritimsi modelinden bir şey beklemiyorum.
Sonuç aynı olacaktır...
Son söz: Eldeki 100 bin dolar (Eurobond ile ABD enflasyonu bertaraf edilince) her zaman 100 bin dolardır.
10 mesajın 9 u faiz bu kadar mı çok istiyorsun faizlerin düşmesini sebep ne ? Krediyle ev mi alacaksın arabami alacaksın iş mi kuracaksın .mevduat başlığında sabah akşam faizler inecek diyorsun inerse insin..
Zaten doların altının çoğu yastık altında. Hep söylüyorum ve söyleyeceğim yabancının dolarına parasına ihtiyaç yok. Bizim vatandaşın yastık altını çıkarın yatırıma kanalize ettirin o vakit ne enflasyon olur ne de faizler ve kur yükselir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konut satışlarında düşüş sürüyor
Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu.
Kaynak : Dünya
Meali, seçimden sonra beklenen vergi eksikliği başka zamlarla kapatılacak.
Hakan Aran
Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür
1968 yılında Antakya’da doğan Hakan Aran, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Sayın Aran, Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisans programını tamamlamış olup halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bankacılık doktorası yapmaktadır.
1990 yılında İş Bankası’nda Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Sayın Aran, 2005 yılında Yazılım Geliştirme Bölüm Müdürü olarak atanmış, 2008 yılında Genel Müdür Yardımcılığına yükseltilmiş ve operasyonlardan, dijital bankacılıktan ve teknolojiden sorumlu olarak Bankanın önemli dönüşüm programlarında görev almıştır. 01 Nisan 2021 tarihinde Türkiye İş Bankası’nın 17. Genel Müdürü olarak atanan Sayın Aran, aynı zamanda Kredi Komitesi, İnsan Kaynakları Komitesi ve Bilgi Sistemleri Strateji Komitesi Başkanlığı ile Risk Komitesi ve Operasyonel Risk Komitesi Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.
Almanya, Japonya, ABD veya Birleşik Krallık hatta kafanıza gelen en uç örnek İskandinav ülkeleri fark etmez; kapitalizm sınır tanımaz. Hâyırlı cumâlar.
Bakın kapitalizmde her emtianın bir değeri vardır ve maksimize edilen bir varlıktır.
https://www.youtube.com/watch?v=4WYgLzvlJ20
Burada olması gereken kanun, yönetmelik ve etik durumlar için fikir yürütüyoruz. Bu kapsamda ; özellikle kamu çalışanlarının önemini vurguluyoruz. Çünkü, kamu demek herkese eşit davranan , hazinenin parasıyla iş yapan kesim demektir. O halde kılı kırk yarması gerekir. Kanunlar da kamu görevlilerini özel korumaya bu nedenle almıştır. ANCAKKKK ; İnsanoğlu çiğ süt emmiş özdeyişine göre sadece güvenmek yetmez. Sürekli kontrol mekanizması gerekir.
Şu formda bile utanmadan , sıkılmadan ahkam kesen ama iş saatini işinden çok sosyal medyada gevezelikle ve özel işleriyle 8 borsa, piyasa ) geçiren sözde Vatanseverler var. Malları mülklerinden de övgüyle bahsederler. Oysa bana göre haksız kazançtır. Özel sektörde çalışanın cep telefonuyla oynamasını bırakın mesaisi bile 2 kattır. İş garantisi yoktur. Kamuda çalışan işinin kıymetini bilerek , mesaisini dolu dolu geçirmesi, devletin çıkarlarını koruması esastır.
O kadar çok şeye şahit olduk ki... Memlekette kötüler itibar görür olduklarından iyiler '' enayi '' kabul edilir olmuş. Eşek kadar insanlar devletin çıkarını korumayı bırakın ne koparırsa kazanç sayıyor. Bulunduğu makamı halkına karşı koz kullananarak rüşvet dedikleri ama kibar adı hediye karşılığı kullanan tipler vardır. İşte bunlara bakarak halk artık tüm kamu personeline saygıyı kesti. Hepsine öfke duydu ve en ufak hareketlenmede hınçla saldırır oldu. Bıçak parası dr. yüzünden iyi doktorlar, işkenceci polis yüzünden iyi polisler , sahte evrakla iş yapan memurlar yüzünden gerçek evrak isteyen memurlar sıkıntı çeker oldu.
Tüm bu kirlenmeye sözde hepimiz karşıyız. Uygulamada ise işimizi halledene de bahşiş vermeyi marifet sayarız.
https://twitter.com/BloombergHT/stat...2wgNSr7Gg&s=19
Boyner baba kredi kartı düzenlemesine tepkiyi koymuş çok iyi biliyor ki taksit sayısı azaltılırsa reel sektör ayvayı yiyecek daha çok tepki gelecek çok herkes gariban ev sahipleri gibi değil
bahri bu bacı ne diyor:
https://www.youtube.com/watch?v=4WYgLzvlJ20
Bak bu takas işi doğru.. Ev bakıyorum, bir arkadaşım sıkışmış biri var, git düşük fiyat teklif et dedi.. Neyse dediğim fiyata gelmedi ama daha üst bir fiyata müteahhite verdi.. Kadın yeni eve nakit saymış müteahhite.. Takas yani.. Baktığım diğer bir evin sahibi ise benim fiyat teklifinden sonra, başka birinin kendi evini teklif ettiğini üstüne parasını verip almak istediğini söylemişti.. Ama daha altı ay önce burnundan kıl aldırmayan takasa yanaşmayan ev sahipleri şu an piyasanın ilk tokadını yemiş durumdalar.. Bu iş takas bekleme işi seçimden sonra fiyatta indirime (piyasa şartlarında) gitme yoluna girecek.. Yarısına gitme olayı ile karşılaşmadım sanmam da.. Konut alımı hala çok güçlü isteyene grafik de atarım.. Yani fiyatlar düşmez.. İlla ki sıkışan hemen elden çıkarmak isteyen fiyat kıran olur.. Şu enflasyon ve talep ile çok da ineceğini sanmıyorum.. Not: Ev alınacak zaman değil biliyorum özel sebeplerden arıyorum..
Genel yaklaşım ev yükseltme üzerine konutta.. Biraz para koy, eski evini sat, yeni eve geç.. O yüzden arsa tarla bekleyenler benze bir 2-3 senw beklemek zorunda kalacak..
İzmir İktisat Kongresini sınıflandırmak çok da doğru olmaz bence.. Yok bir ekonominin varoluşu demek daha doğru bence.. Kapitalist dünyanın kapıları maalesef ki İsmet İnönünün Marshall yardımlarına ihtiyacımız ve sebebimiz(2.dünya savaşından çıkan ülkelere veriliyordu) yokken imza atması ile aralanmıştır.. Aralanan bu kapı Menderesin kapıyı sonuna kadar açması ile bizi şu anki ve geçmişteki felaketlere götürmüştür.. 40 lı ve 50 li yıllardan nefret ederim..
Görüyorum ki toplumun her kesiminde Lawrence lar var.. En güvenilir en bu şudur diyebileceğiniz insanlar bile maalesef maskesini altında başka bir şey.. Hani adam Arabistan'da o kadar rolüne kaptırmış ki kendini teheccüd namazına kalkmış mıydım diye strese giriyormuş.. Bunu dışarıya olan inandırıcılıktan ziyade; dinmin, inancımın gereği yapamam gerekiyor hissi ile panikliyormuş..
Hatta öyle pozisyonlarda insanlar var ki, bu hikayeyi anlatırken insanlara inanmamız gerektiğini söylüyor.. Sanarsınız çok vatan sever.. Yoksa kendisi de bir Lawrence olmasın..
Artık sosyal medya, tv, basın karşı görüş dediğimiz karşı görüş mü? Bizim adam dediğimiz bizim adam mı?
Dialekt hangi düzeyde hangi yaygınlıkta kullanılıyor...
Şahsen ben hiç bir şeye inanmıyorum kendim için kendi çapımdaki alanda hayat mücadelemi veririm.. Gerisinin........
[emoji1319][emoji1319]Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.bloomberght.com/cevdet-y...ecegiz-2347803
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun bu yılın ortasından itibaren düşüşe geçeceğini belirtti. Yılmaz “2026'da ise tek haneli rakamlara tekrar ulaşacağız.†dedi.
La Fontane, La Andersen,La Polyanna yanında çerez kalır :)
17 Şubat tarihi Avrupa ülkeleri, Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" olarak kutlanıyor.