Müjde!!!!
Yarından geçerli benzinde indirim: 1.46
Printable View
Müjde!!!!
Yarından geçerli benzinde indirim: 1.46
Ankara 'da 4 hasta(2 hastanede)
M Çiçeği şüphesiyle karantinaya alınmış.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü : Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır
Telefonum cumadan beri bozuktu, yenisini aldım kurtuldum.:yahoo:
Fakat ben yokken başlık öksüz kalmış, gebersek kapanacak konu!:seyt:
Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır ..
Tarihimizin en önemli savaşlarından biri olan Sakarya Meydan muhaberesi 103 yıl önce bugün başladı ..
Başka ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...08b6c257d1.jpg
Dünya tarihinde 22 gün 22 gece süren bir başka meydan savaşı yoktur.
,.............
22 gün ve 22 gece süren bu çetin savaşta ordumuz 277 subayını ve 5436 erini şehit vermiş 1058 subay ve 17422 er ise yaralanmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi şehitleri anısına Polatlı ilçesinde içinde temsili 140 mezar olan bir şehitlikyapılmıştır.
Bu savaştan sonra bazı birliklerimiz de subay kalmamıştır. Bir milletin varlık yokluk dönüm noktasıdır.
Maalesef ne okullarda doğru dürüst gerektiği gibi anlatılır ne de insanların anlaması mümkün olur, bu esnada zaten okullar tatil olduğundan sıradan gelişigüzel de olsa törenler vb eksik kalır.
Okul ne için var okul o günleri millet idrak etsin diye var , eyyy milli eğitim...
Bütün şehit ve gazilere zaferde emeği hakkı geçen herkese saygı, hörmetle eğilerek..
Gâvurlara ve uzantılarına tekrardan önemle duyurulur,
....Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
M. Kemal Atatürk
Iskilip'li Atif.
Rahmi Turan a göre vatan hainliği ile suçlanmasının nedeni şuydu: Âtıf Hoca, Teâlî-i İslâm Cemiyeti nin başkanı idi, bu cemiyet tarafından hazırlanan ve Yunan uçakları tarafından Anadolu'ya atılarak dağıtılan Millî Mücadele karşıtı bir beyannamesi (fetva) sebebiyle yargılanmıştır.[9] Ancak, muhtemelen Tahir'ül Mevlevi ve Âtıf Hoca dışındaki cemiyet üyeleri tarafından imzalanarak Anadolu'ya dağıtılan ve İstiklal Savaşı'nı yürüten Kuvâ-yi Milliyeciler için çok ağır ifade ve ithamlarla dolu bu bildiri sonrasında da Âtıf Hoca'nın cemiyet başkanlığında devam etmesi İstiklal Mahkemeleri'nde suçlu bulunması için yeterli görülmüştür.
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0...2t%C4%B1f_Hoca
Babası Akkoyunlu aşiretinin İmamoğulları ailesinden gelen Hasan Kethüdaoğlu Mehmed Ali Ağa,[2] annesi Mekke'den göç etmiş, Arap Ben-î Hattab aşiretinden Nazlı Hanım'dı.[3] 1875 yılında, Bayat'ın Toyhane köyünde doğdu.[2] Altı aylıkken öksüz kalan Mehmed Âtıf, dedesi Hasan Kethüda'nın himayesinde yetişti.
Köy hocasından başladığı tahsiline 1891'den itibaren iki sene İskilip'te devam etti. 1893'ün Nisan ayında İstanbul'a gelerek medrese eğitimine burada devam etti. 1902'de medresedeki öğrenimini tamamladı.
Hangi kafa ulusun tam bagimsizligi icin canini ortaya koymus askeri aleyhine ucakla bildiri dagitir.?
Bir Müslüman ile Hristiyan'ın veya bir Yahudi'nin kılık kıyafetinden ayırt edilebileceğini, hatta edilmesi gerektiğini savunuyordu. Kendi ifadeleriyle "Batı medeniyeti ancak insanın hayvani ve cismani yönüne hizmet ediyor"du.
Diyor.
Kafa bu,
Bunlar da bunlarin torunlari.
Geldigin noktaya bir bak.
Adam, Batı medeniyeti ancak insanın hayvani ve cismani yönüne hizmet ediyor diyor.
Bugun geldigin nokta, o batililarin kopegi kadar degerin yok.
Kopegine hic yoksa mama alir ama sana su vermez.
Projesi bakanlıkça onaylanmış, kredisi hazırlanmış, sadece tek bir imzaya kalan Sefaköy-Küçükçekmece-Avcılar-Beylikdüzü-Büyükçekmece-TÜYAP Metrosuna yönelik engelleme, bizi derinden üzüyor ve gerçekten sarsıyor. Koltuğu, kendi koltuğu zanneden akıl, derhal aklını başına alsın. O bir imzayı esirgeyenlerin, milyonlarca İstanbul'u metrosuz bırakanların siyaset anlayışı, bu ülkeye de zarar veriyor" ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
Bilim insanları, yaşamın evrimine dair önemli bir ipucunun yağmur sularında saklı olabileceğini keşfetti. Yapılan yeni araştırma, RNA moleküllerinin koruyucu zarlar içinde hapsolup ilk hücreleri oluşturmasında yağmur suyunun rol oynadığını öne sürüyor. Bu bulgu, yaşamın ilk adımlarının anlaşılmasında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/...ource=Anasayfa
Konya'da yasam nasil evrimlesti acaba, oraya pek yagmur da yagmaz..:)
https://www.instagram.com/reel/C-U7m...NxcXhhdGRndA==
Bu dayı'da çok terbiyesiz!
Adam oturdu oraya, askeriyle, polisiyle, hakimi ile savcisiyla bunaltiyor milleti.
Yapacak hic bir sey yok.
Bir de 600 vekil var, dunyanin maasini alan.Simdi onlar meclis emekliligini bekliyor. Emekli olunca hep birlikte cigiracaklar erken secim diye.
Bu millet tarihin hic bir doneminde bu kadar caresiz kalmamisti.
Yanindaki sefil de Anayasa Mahkemesini kaldiralim diyor.
https://r.resimlink.com/nPLu20AISiqh.jpg
Sanki bedavaya bakıyor, benim yatırdığım 26 yıl 3 aylık prim ne olacak?
Hayır ne yapacakmis? Çalışan sayısını ucuramayacagina göre tek seçenek emekli sayısını azaltmak.. Tikkat edin emanuke niyet kötü ben diyeyim.
Milliyetci muhafazakar'im diye diye memleketi getirdigin hal bu.
Ne hali varsa gorsun, yapacak bir sey yok.
Simdi cikar ordan buna da sukur der, sukretmeyi din saniyor.
Bu kadar sey yasadi, kendisinin de cocuklarinin da hayatlari mahvoldu, cozum olarak bula bula Saadet Partisine gecmeyi buldu.
Kimseden duymazsiniz, parti marti fark etmez, bunlarin karsisinda en guclu kim varsa ona oy verecegim diyeni.
Ve bunlara da anlatamazsiniz, inanci, namusu, ahlaki, durustlugu.
Senden ogrenecek degilim der, iki de hadis parcalar pesinden, sasar da kalirsin.
Demiyor mu, soyuyorsa beni soyuyor, sana ne ! diye.
22 senedir bunlara verdim diyor, neden diyorsun, karsisinda adam mi var diyor.
Bir daha da oy kullanmam diyor.
Sanki milletin cok ihtiyaci var, senin boklu oyuna.
Dur bir dusun once, 23. sene , ben neyi yanlis yapiyorum diye, belki o zaman dank eder, senin kafadan bacakli bir heterozigot oldugunu anlaman.
Bir de sunu anlamakta zorluk cekiyorum.
Neden bu Ekmelettin'i sectin.
Bir suru cok degerli insanimiz var bizim.
Ne bileyim Ilber ORTAYLI Hoca var mesela, Ali KOC var.
Secimin kaybedilmesinden sonra bana en cok koyan Ekmelettin'in MHP'ye gecip vekil olmasi.
Hic mi duymadi, 12 Eylul 1980 oncesi cinayetleri, hic mi duymadi ulkucu mafyayi, cek senet degnekcilerini.
Adamin agirina gidiyor.
MSB: "TÜR-RF BKD faaliyeti 22 Ağustos tarihinde 4 araç ve 24 personelin katılımı ile Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nin doğusunda yeniden başlatılmıştır."
80 milyon kişi, emekli milletvekili, eşleri, çocukları, vb şu ankiler özel en lüks hastane, yurtdışında bakım vb, ihtiyaçlarını karşılayamaz sürekli ona ne demeli milletvekili maaşı şube müdürü maaşı ve özlük haklarına düşürülmelidir. Fevkalade Eyi olur.
Atatürk'ün sofrasında ne varsa en çok onu yesinler, fazlası haramdır , hatta o kadarı da fazla ama...
Pardon bunlar Menderes'i örnek alır ama O moratoryum ilan eden tek başbakan değil mi..
Hadi bakaaam, sayın vekil... Kilo Maşallah meclis lokantası tam gaz çalışıyor... Tokken konuşmak kolay olur...
Cumhurbaşkanı her zaman yüksek yargının en seçkin üyelerinden olmalıdır, fazla konuşması halk tarafından tanınması gerekmez, işadamı sululuğu veya medyatik olmak ölçü olamaz, yüksek yargının mensubu hayatı boyunca lekesiz sicile sahip bir kişi olmalı ve sistemi korumalı yanar döner olmamalı....
Hata yapacaksa da böyle biri yapmalı, Kılıçdaroğlu artık sinirli olmuş sırtından pıçaklanınca, birden efe olup nezaketi bırakmış Fatih Altay lıya " Para ile işim olsa seni satın alır sarayın karşısına bağlardım " demiş way anam way... Değişim sınır tanımıyor...
Yani Saray'a karşı hawlatırdım anladım, bunu Kılıçdaroğlu söylemiş ya dünya tersine dönmeye başladı...
Keşke önceden böyle olaydı da....
Adama incinmişsin demiş psikolok. Bizi borsada 2 aydır incitiyorlar. Aralıksız desek yeridir.
Turk ekonomisi kadar carpik bir ekonomi dunyada yoktur
Bazi isverenler calisanlarindan asgari ucret istemeye baslamislar
https://www.facebook.com/reel/26787596707520776
Ote yandan facebook gruplarinda bayanlar paylasiyor full time ev yardimcisi maaslari 50 bini gecmis ve hatta bazilari 1000 lira fazla verdi diye haber vermeden ise gelmeyi birakiyormus. Cunku eleman sikintisi had safhada. Adamlar istedikleri parayi vermezsen sirada 10 talip var diye simarmislar.
Iki olayda ayni anda ayni ulkede oluyor. Anlayan beri gelsin
Giden parayı düşünsem, aylık enflasyon farkını düşünsem iyice canım sıkılacak yani sabretmeye çalışıyorum sadece bugünkü kayıpla gene iyi bir tatil olurdu, en iyisi İstanbul'da durmayıp köye gitmek...
Orada da bizim köylüler beni gıcık ediyor, çeneleri durmaz :kahkah:
Mehmet Şimşek: Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım!
İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir.
- Ekonomi yönetimi bir ekip ruhuyla çalışıyor. Aldığımız büyük ve zor sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğun bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz.
- Ekonomik istikrar ve reform programımız başarıyla işliyor ve hedeflediğimiz sonuçları almaya başladık.
- Cari açık daraldı, Merkez Bankası’nın rezervleri iyileşti, KKM’den çıkış hızla devam ediyor, EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı.
- Bu zorlu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kuvvetli desteğini her zaman hissediyoruz.
- Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizidir. Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur.
- Görevimizin sorumluğu ve bilinci omuzlarımızdayken, periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor.
- Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz.
Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz.
Lütfen aldanmayın!