Fed: 10 yıl aradan sonra tekrar faiz indirimine geçti.
31. 07.2019 da ilk indirim 25 baz puan.
Benim tercüme: piyasada $ bollaşması ve 2008 benzeri ucuz döviz dönemi başlıyor.YTD.
Printable View
Fed: 10 yıl aradan sonra tekrar faiz indirimine geçti.
31. 07.2019 da ilk indirim 25 baz puan.
Benim tercüme: piyasada $ bollaşması ve 2008 benzeri ucuz döviz dönemi başlıyor.YTD.
Fed bu kez yani 2008 den farklı olarak, dxy daha fazla yükselmesin diye faiz indirimine gidiyor.. çünkü nerdeyse bütün rezerv paralarınr faizi sıfıra yakın.. sabit getirili varlıkların faizleri negatifte.. diğer taraftan artan ticari gerilimler küresel rekabeti daha zorlaştırıyor.. böyle bir ortamda , ABD ekonomisindeki makro gerçekleri fed bir süre ikinci plana atmayı tercih etti..bu yüzden faiz indirimi gelecek.
Ancak benchmark taki 30 yıllık ayı piyasanın sonuna gelindiği yönündeki işaretler çok güçlü.. dolayısıyla 2008 sonrasına benzer bir ortam beklemiyorum bu saatten sonra..
Fed trump i dinlemez
Ozerk
Bildigini okur
Er dolar niyetine
Uc kulhu bi elham
Faiz indirmez yani
Kim sey yapar fed i ya
Ben daha güncel düşünmeye çalışıyorum.
Abd ticaret savaşlarını başlattı.
Ve son yıllarda 2008 krizi sonrası bastıkları dolarlara (parasal genişleme deniyor literatürde) değer kazandımak için sürekli faiz artışına gittiler. Ve abd dahil şimdi dünyada çarklar yavaşladı.
Şimdi 2008 sonrası kadar olmasa da parasal genişleme planlandı ve yarın bunun ilk adımı geliyor.
Bu da abd ab gibi ülkelerden gelişmekte olan ülkelere likidite akışına yol açacak. Tıpkı 2008-2013 arasında olduğu gibi. Tabii o kadar olur mu o ayrı konu.
Ama dolar 8 TL olacak diyenlere şimdiden dersi geçemedin otur.”sıfır”.:)
Bugün ben foto çektim ama yükleyemedim. Antalyada bir benzinlikte euro 6, dolar 5tl den alıyorlardı.. yada benzin ödemesinde muhtemelen..düşüşten sonra 4.5 Yaparlar
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.