Yabancı yatırımcı patronun keyfine göre bilanço açıklayan, hisselerin %95'i patronda olan ve en önemlisi likit olmayan hisseye girmez. O ihtimal yok bence.
Printable View
Yabancı yatırımcı patronun keyfine göre bilanço açıklayan, hisselerin %95'i patronda olan ve en önemlisi likit olmayan hisseye girmez. O ihtimal yok bence.
Sektördeki satın almalar niye hep ciro ile orantılı gerçekleşiyor hiç merak ettiniz mi?
Çünkü bu sektörde tüm firmaların malı satış fiyatı, hammadde maliyeti vb. hep aynı. Mesela aynı ürünü bir firma kg başına 4 euro ile satıyorsa diğeri de aşağı yukarı aynı fiyata satmak zorunda. Hatta aynı firmanın ambalajını 3-4 ambalaj şirketi birden üretiyor. Maliyetlerin büyük çoğunluğunu oluşturan hammadde fiyatı da sigara fiyatı gibi. Yine mürekkep fiyatları da öyle. Dolayısı ile FAVÖK (faiz, vergi, amortisman öncesi kar) oranı tüm firmalarda birbirine yakın olmak durumunda. Bu nedenle firma değerlemeleri hep satış ile orantılı oldu.
Bak Ambalaj da 2016 yılını 91.5 milyon euro ciro ile kapattı. 2017 yılını ise muhtemelen 85-90 milyon euro civarında kapatacak. 90 milyon euro ciroyu 1.5 ile çarparsak 135 milyon euro değer ortaya çıkar. Propak 1.3 çarpan ile satıldı ama onun arazi değeri çok düşüktü. 1.3 ile hesaplasak bile Bak Ambalaj 120 milyon euro değere denk gelir ki bu benim gözümde olabilecek minimum değerdir. Bak Ambalaj arazi değeri de hesaba katıldığında 1.5 çarpanın bile üzerine çıkabilir.
Sonuç olarak Bak Ambalaj bugün satılsa 120 ile 150 milyon euro arasında bir fiyata satılır. Daha önce birçok kez ifade ettim bu fiyat kişiden kişiye değişen bir rakam değil kesinleşmiş rakamdır.
Not: Şu andaki fiyata göre şirketin değeri 41 milyon euro.
Bakab'ın toplam arazisi gerçektenkaç dönüm? 80 dönüm diye biliyorum doğrumudur bu rakam? Eğer doğru ise AOSB deki arazi fiyatlarına baktım m2 si en az 1000 TL.den başlıyor, bir arkadaş m2 si için 3.000 TL.dedi ancak bu rakam gerçekçi olmayabilir, ortalama fiyat 1.500 TL.olsa sadece arsalarinin ederi 120 milyon TL.yapar, 2.000 TL.olsa 160 milyon TL.yapiyor, ben herhangi bir yerde göremedim toplam arazi büyüklüğünü ancak merkez fabrikayı gördüm orasi en az 15 dönüm vardır
2016 da surmuşum soruyu 32635m2 kapalı alan toplam alansa 62bin m2 yazmışlar...yeni yatırımdanda arsa payı gelecek 70 Bn oluruz demekki..,sahıbınden com da ortalama arsa fiyatları 2500 TL
Faaliyet raporunda 62 dönüm yazıyor ama ben 53 dönümlük yeri biliyorum.
Merkez fabrika 24.5 dönüm. Yeni aldıkları boş arsa ile bitişiğindeki fabrika olan yer 20.6 dönüm. Bir de merkez fabrikanın karşısında 8.4 dönümlük bir yer var. Muhtemelen bir de depo olarak kullanılan 8-9 dönümlük yerleri var.Bunun dışında Polibak arazisinin içinde bir tesisleri var ama onun mülkiyeti Polibak'ta. Polibak'ın toplam arazisi 180 dönüm ve sanayinin en güzel yeri.
Bir de AOSB'ne 3 km uzaklıkta Kaklıç Mahallesinde 42 dönüm imarsız yer varmış onu da şimdi farkettim. Üzerinde çelik taşıyıcılı iki adet tek katlı bina var. Depo olarak kullanılan yer burası olabilir.
62 dönüm AOSB de m2 2.000 TL.ile fiyatlasan 124 milyon TL.sadece arazisi yapıyor🙃2.500 TL.den fiyatlasan 155 milyon TL.sadece arazi yapıyor,
bugün ziraatin 1000 lot satışıyla 4,49 a değdi ve BIST Devre kesici yedi, şaka gibi ya!
Ziraatteki paraya cok sıkışmış demek...patronun malı var mıydı ziraatte...bu demekki yarın 4 E pasıfe emir vteelim