Ak portföy 58,8 milyar TL'lik portföy yönetiyormuş.
Ortalama %2'lik yönetim ücreti olsa yıllık yaklaşık 1 milyar TL civarı kasaya kalıyor.
Ne kadar başarılılar tartışılır.
Fakat güzel kazanç.
Printable View
Ak portföy 58,8 milyar TL'lik portföy yönetiyormuş.
Ortalama %2'lik yönetim ücreti olsa yıllık yaklaşık 1 milyar TL civarı kasaya kalıyor.
Ne kadar başarılılar tartışılır.
Fakat güzel kazanç.
Hocam kafama takılan bir soru var. Çok aptalca olabilir maruz görün.
Bu tarz fonların günlük kapanışı ve satış fiyatı, MB verilerine dayanıyor dedik.
Peki MB kapanışı ve ertesi günkü alış arasında kayda değer bir fark olursa (olmaz da örnek: -5 kapattı hesap, ama sabaha artı 3)
İşleme ait aradaki fark nereye gidiyor? Yani bize kim ucuzdan altın vererek zarar yazmış oluyor?
Umarım anlatabilmişimdir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar cevabını bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. HSYF fonları ayda bir kez KAP’ta hisse dağılımlarını açıklıyorlar. Her gün trade edip birkaç kez alım/satım yaptıklarını farzedersek açıklanan oranlardan daha fazla kazanıp bizlere sanki statik bir biçimde aynı hisselerde aynı miktar lotlarda, gün sonu veya ay sonu getirisini mi veriyorlar? Eğer böyleyse açıklanan kağıtları kendimiz de alıp kendi fonumuzu yönetemez miyiz? Üstelik fon için aldıkları yönetim ücreti yerine belki de daha az alım/satım komisyonu öder ve daha karlı oluruz. Saçma bir soru olduysa şimdiden özür dilerim. Fonların ne kadar aktif trade ettiklerini bilemediğimden soruyorum. Gerçi fon takibi hisse takibinden kolay ekran takip etmiyoruz ama ani durumlarda da elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Esasen sorumu, aktif yönetilmeyen fonları elemek açısından soruyorum...
Forumda 2 gündür NNF fon yöneticisinin sosyal medyada yaptığı birkaç paylaşım üzerinden yorumlar yapıldığını gördüm. İlgili uygulamayı kullanmayan yada paylaşımları görmeyen arkadaşlar için ilgili yazışmaları buradan paylaşmanın faydalı olcağını düşünüyorum;
Y. Y. /11.11.2020/ Tweetler
1)Ben endeks short actıgımda, endeksin %30 u banka oldugu için ve eninde sonunda bir gun bir banka rallisi yasanacagı için, mutlaka en az shortun %30 u kadarı kadar banka long da acarım. Böylece endeks shortlarımı bankalardan arındırmıs olurum. Bunuda çok kez söyledim.
2)Bakan beyin affını isteyeceğini tahmin edemedik :) Şaka bir yana. Bugünler uzun süredir sabırla bekleyenlerin zamanı. Banka ve havacılık sektöründe uzun zamandır stresle bekleyenler meyvesini yiyorlar. Hepsini yürekten kutlarım. Ama ben onlardan değildim :) Saygılar.
3)Bist30 +3,30 Bunun +2,5 u bankalardan geliyor. Yani bankalardan arındırırsak endeksi sadece +0,8 artıda. Bu şartlarda portföyünü banka ağırlıklı oluşturmayan birinin mutlu olması çok kolay değil malesef (Hiçbir zaman banka ağırlıklı bir portfoy oluşturmadım)
Tweet altı soru;
-Hiç mi yok? Ufacıkta mi :)
Y.Y. Cevap;
-Yani elbette var. Hatta birazda fazlası var. Ama ağırlıklı banka değil. Saygılar.
Yazılanlardan ben asla banka almam yada havacılık sektörü kötü vs tarzında bir izlenim edinmedim. Gayet portföyünde bankada bulunduğunu, ancak ağırlıklı olmadığını ve bunun kendilerinin tercihi olduğunu, banka rallisinin her zaman beklentileri dahilinde olduğundan her short pozisyonlarında bu olası ralliyi arındırmak için endeksdeki banka ağırlığı kadar vadeli long pozisyonda açtığından bahsetmiş. Bununla birlikte bugünkü attığı tweetde pandemideki artış ve yeni haberlerle 2. bir kapanma beklediklerini belirtmiş. (Belkide bu sebeple havacılık gibi olası ekonomik kapanmadan en kötü etkilencek sektörlerde pozisyon almayı riskli buluyor olabilirler..)
Hocam araya giriyorum özür dilerim ama şu şekilde
diyelim ki dolar 10 lira merkez kuru ilk gün
ertesi gün 9 a düştü 13e çıktı gün içinde kapanış 13 oldu. merkez kur 9 oldu. fon 9 lirada hesaplanıyor, dolar 13 olmasına ragmen yani %30 kar yerine %10 zarar etti ( burada 40 kaybetti)
ertesi gün 14 e çıktı 11'e düştü. merkez kur 11 oldu. merkez kura göre dolar %20 düşmesine ragmen, bu sefer fon %20 kar yazacak. ( burada 40 kazandı )
Yani birbirini kompanse ederek giden veriler. sonucu asla değiştirmez.
referans 15:30 değil, sabah 10:00 da olsa 19:00 da olsa sadece 1 günlük fark olur, ertesi gün bir önceki farkı kapatarak gider.